Bokeh Nedir?

23 Mayıs 2012 Çarşamba tarihinde yazılmıştır.
Japonca bulanık anlamına gelen Boke kelimesinden (t)üretilmiştir. Önce birkaç örnek verelim sonra da isteyen, bokehli fotoğraflar çekmeyi deneyebilirler... Örneklerde, arka plandaki bulanık ışık parçalarına dikkat etmenizi istiyorum.

http://desktop-world.info/2009/05/bokeh/
Şimdi gelelim tekniğine...

1. Öncelikle diyaframı açacağız. Net alan derinliği ne kadar az olursa arka plan o kadar bulanık çıkacaktır. Diyafram öncelikli moda gelerek (Av ya da A) diyaframı en küçük değere kadar çekiyoruz (sayısal olarak sıfıra yaklaşın)

2. Öncelikle makine ile çekilen obje arasındaki mesafeyi, sonra da çektiğimiz obje ile arka plan arasındaki mesafeyi hesaplamamız gerekiyor. Nesnemiz ile arka plan arasındaki mesafe ne kadar fazla ise o kadar bulanık fotoğraflar elde edebileceğiz demektir. Ayrıca biz de çektiğimiz nesneye ne kadar yakınsak arka plan o kadar bulanık olacaktır.

3. Arka planda göze batacak her şeyden kaçınmalıyız. Örneklerde de gösrdüğünüz gibi sade çekim her zaman daha etkili olacaktır.

Hadi, kolay gelsin... Güzel çekimlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz!
Dipnot
Geribildirimleriniz bizim için değerlidir. Bu nedenle, yazımızı okuduktan sonra, konu ile ilgili görüş ve önerilerinizi, alt kısımdaki Yorum Formunu kullanarak bize iletebilirsiniz. Herhangi bir şekilde destek veren tüm gönül dostlarına,

TEŞEKKÜRLER!..

Kullanım Koşulları

+ yorum + 1 yorum

halit aksak
30 Kasım 2012 19:56

bokehli fotoğraflar çok güzel :)

Yorum Gönder

Okuduğunuz bu yazımızı beğendiyseniz, görüşlerinizi lütfen bizimle paylaşın. Yaptığınız her geri bildirim, bize, ilerlememiz konusunda ışık tutmaktadır. Teşekkürler.


300+
Hayran

700+
Takipçi


Yazı


Yorum

13
Abone

Abone olun, yeni yazıları e-mail adresinize gönderelim.
 
Destek: Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2012 - 2014. Profesyonel Fotoğrafçılık - Tüm Hakları Saklıdır - Kullanım Koşulları
Şablon Tasarım : Creating Website Yayımcı : Mas Template
Servis Sağlayıcı : Blogger

DMCA.com

google-site-verification: googled54b968360e5aa44.html