İletişim Formu

 

Bokeh Nedir?

Japonca bulanık anlamına gelen Boke kelimesinden (t)üretilmiştir. Önce birkaç örnek verelim sonra da isteyen, bokehli fotoğraflar çekmeyi deneyebilirler... Örneklerde, arka plandaki bulanık ışık parçalarına dikkat etmenizi istiyorum.

http://desktop-world.info/2009/05/bokeh/
Şimdi gelelim tekniğine...

1. Öncelikle diyaframı açacağız. Net alan derinliği ne kadar az olursa arka plan o kadar bulanık çıkacaktır. Diyafram öncelikli moda gelerek (Av ya da A) diyaframı en küçük değere kadar çekiyoruz (sayısal olarak sıfıra yaklaşın)

2. Öncelikle makine ile çekilen obje arasındaki mesafeyi, sonra da çektiğimiz obje ile arka plan arasındaki mesafeyi hesaplamamız gerekiyor. Nesnemiz ile arka plan arasındaki mesafe ne kadar fazla ise o kadar bulanık fotoğraflar elde edebileceğiz demektir. Ayrıca biz de çektiğimiz nesneye ne kadar yakınsak arka plan o kadar bulanık olacaktır.

3. Arka planda göze batacak her şeyden kaçınmalıyız. Örneklerde de gösrdüğünüz gibi sade çekim her zaman daha etkili olacaktır.

Hadi, kolay gelsin... Güzel çekimlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz!

Tüm Yorumlar

Bu yazıyı arkadaşlarınızla paylaşın

1  yorum

halit aksak dedi ki... 30 Kasım 2012 19:56
bokehli fotoğraflar çok güzel :)

Okuduğunuz bu yazımızı beğendiyseniz, görüşlerinizi lütfen bizimle paylaşın. Yaptığınız her geri bildirim, bize, ilerlememiz konusunda ışık tutmaktadır. Teşekkürler.

Cancel Reply