Son Yazılar

23 Mayıs 2012 Çarşamba

Bokeh Nedir?


Japonca bulanık anlamına gelen Boke kelimesinden (t)üretilmiştir. Önce birkaç örnek verelim sonra da isteyen, bokehli fotoğraflar çekmeyi deneyebilirler... Örneklerde, arka plandaki bulanık ışık parçalarına dikkat etmenizi istiyorum.



deepu28

Şimdi gelelim tekniğine...

1. Öncelikle diyaframı açacağız. Net alan derinliği ne kadar az olursa arka plan o kadar bulanık çıkacaktır. Diyafram öncelikli moda gelerek (Av ya da A) diyaframı en küçük değere kadar çekiyoruz (sayısal olarak sıfıra yaklaşın)



2. Öncelikle makine ile çekilen obje arasındaki mesafeyi, sonra da çektiğimiz obje ile arka plan arasındaki mesafeyi hesaplamamız gerekiyor. Nesnemiz ile arka plan arasındaki mesafe ne kadar fazla ise o kadar bulanık fotoğraflar elde edebileceğiz demektir. Ayrıca biz de çektiğimiz nesneye ne kadar yakınsak arka plan o kadar bulanık olacaktır.

3. Arka planda göze batacak her şeyden kaçınmalıyız. Örneklerde de gördüğünüz gibi sade çekim her zaman daha etkili olacaktır.

Hadi, kolay gelsin... Güzel çekimlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz!

1 yorum :

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status