Son Yazılar

25 Haziran 2012 Pazartesi

Çocuk Fotoğrafı Çekmek İçin 5 İpucu

Çocuk fotoğrafları çekmek bir işkence de olabilir, bir macera da. Sürekli meşguller, sürekli hareket ediyorlar ve çok hızlılar, bazen de huysuzlar. Ancak bütün bunlar, bir kekin parçaları gibidir. Asıl sorun? Gülümseyin...

20 Haziran 2012 Çarşamba

Daha İyi Vahşi Yaşam Fotoğrafı Çekmek İçin 4 İpucu

Vahşi yaşam fotoğrafçılığı doğa fotoğrafçılığının en zor ödüllerindirici biçimlerinden birisidir. En iyi vahşi yaşam fotoğrafları görüntüleyici ve hayvan arasında güçlü bir duygusal bağlantı oluşturur ama başarı, planlamaya, zamanlamaya ve tekniğe bağlıdır.

19 Haziran 2012 Salı

Fotoğrafçılık Hakkında Öğrenilen 100 Şey

İki buçuk yıl önce fotoğrafçılığı bulmamdan beri, fotoğraflarımı sizinle paylaşmak için farklı şeyler öğrendim. Bu dersler beni daha zengin yaptı ve umuyorum ki siz de kameranızla yaptığınız yolculukta canlandırıcı ve ilham verici bulacaksınız.

18 Haziran 2012 Pazartesi

Gezi Fotoğrafçılığı İçin 8 İpucu

Bazen, bazı kişiler bir yerlere gezmeye gider ve orada fotoğraf çekerler. Bu fotoğraflar o kadar güzeldir ki, bir yerde görmüş olabileceğimiz kartpostallara benzerler. Peki ama bunu nasıl başarabilirler?

10 Haziran 2012 Pazar

Her Sokak Fotoğrafçısının Bilmesi Gereken 7 Sır

Sokak fotoğrafçılığı kolay değildir. Dışarıda sürekli hareket eden bir dünya var ve bu hareketleri yakalayabilmek için çok fazla uygulama yapmış olmak gerekir.

9 Haziran 2012 Cumartesi

Diyafram Öncelikli ve Enstantane Öncelikli: Pozlama Dersleri


Modern DSLR makinelerin bir özelliği, birçok pozlama modlarının olmasıdır. (Bazı yarı otomatik makinelerde de var)

Etkili Manzara Fotoğrafları Çekmek İçin 5 İpucu

Sorumuz şu: Nasıl daha iyi manzara fotoğrafları çekebilirim?

Genel kanı, 'Daha iyi bir fotoğraf makinesi alırsam elbette daha iyi manzara fotoğrafları çekebilirim.' şeklindedir. Ancak bu şekilde doğru değildir. Daha az maliyetli bir makine ve lens yardımı ile de kaliteli manzara fotoğrafları çekebiliriz. 'Nasıl?' sorusunun cevabı bu makalede.

Siyah Beyaz Nasıl Çekilir

Fotoğraf makinenizin üzerindeki düğmelerden birisi Picture Style (Resim Stili) dir. Bu menüye geldikten sonra Monochrome (Siyah Beyaz) ayarını seçerek, başka hiçbir ayar yapmadan ve bilgisayar müdahalesi olmadan siyah beyaz çekim yapabilirsiniz.

8 Haziran 2012 Cuma

Kelebek Fotoğrafı Çekmek İçin 8 İpucu

Kelebekler oldukça duyarlı küçük yaratıklardır. Çok yaklaşırsanız aceleyle kaçacaklardır. Sadece yaklaşırsanız, göreceksiniz ki bir çiçekten öbürüne uçup duruyorlar, en değerli ödüllerini, nektarlarını toplarken çiçeklerin... Bütün bunlar, kelebekleri fotoğraflamayı zorlaştıran en önemli etkenlerdir. Ama işte burada, bu sorunu aşabilmenize imkan tanıyacak olacak olan 8 ipucu:

7 Haziran 2012 Perşembe

Tül Gibi Şelale Çekmek İçin 4 İpucu

Bazı fotoğrafçılar ve fotoğraf severler için şelale fotoğrafı çekmenin ne kadar önemli ve eşsiz olduğunu biliyorum. Tabii ki bu makaleyi şelaleye indirgememeyi de istiyorum. Makalemiz, sadece şelale fotoğrafı için değil, akan bütün sularda bu tül etkisini verebilmeniz, bu donma hissini verebilmeniz için yazılmıştır.

3 Haziran 2012 Pazar

Objektif Türleri



Fotoğraf makinesinin en önemli parçalarından birisi, hiç şüphesiz objektiftir. Bu makalemizde size objektifleri tanıtmak istedik.

Hayvanat Bahçesi Fotoğrafçılığı

Küçük bir köy alanını kaplayabilecek bir alanda dünyanın yedi kıtasından hayvanı görebilmek mümkün. Bunu bize sağlayan yerler, "Hayvanat Bahçeleri".

Işıkla Boyama Tekniği

'painted with light' by Simon Plant.

Güzel bir fotoğraf, ne dersiniz?

Bu fotoğrafın çekim tekniğine Işıkla Boyama Tekniği adı verilir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status