Son Yazılar

14 Ağustos 2012 Salı

Nasıl Daha Keskin Fotoğraflar Çekilir?

Bütün fotoğraf sevdalıların en çok istediği şeylerden belki de birincisidir, daha keskin fotoğraflar çekmek, her ne kadar keskin, kaliteli ve berrak fotoğraflar çekmek zor olsa da... (Keskin: Net, detaylı)

Histogram Nedir?

Histogram Nedir?

(c) photoplusmag
Histgoram, fotoğraf çekimlerinizde ve fotoğraf çektikten sonra detaylı bir şekilde inceleme yapabileceğiniz bir konudur. Çektiğiniz fotoğrafı anlayabilmek için kullanabileceğiniz bir grafiktir. Bir ölçektir.

4 Ağustos 2012 Cumartesi

Yıldırım Fotoğrafı Nasıl Çekilir?

Korkunç bir ses!

Bir fırtınanın habercisi gibi geliyor bana. Yanılmamışım. Birkaç dakika sonra yağmur yağmaya başlıyor. Genellikle bu gibi havalarda mutsuz oluruz çünkü ıslanırız. Ya da başka bir işimiz varsa sokağa da çıkamayız. Ama ben, bu havaların muhteşem fırsatlar sunduğuna inanıyorum. İşte onlardan biri: Yıldırım Fotoğrafı Çekmek!

2 Ağustos 2012 Perşembe

Pan Tekniği İle Çekim Yapmak

Pan Tekniği Nedir?


Pan tekniğini kısaca, hareket halindeki bir nesneyi çekme tekniklerinden biri olarak ifade edebiliriz (ing. Panning). Kameramızı, objemizin hızında hareket ettirmemize dayanan bir tekniktir. Bu sayede arka planda bir hareket etkisi ortaya çıkacaktır. İşte bu tekniğe pan tekniği (panning) diyoruz.Kolay bir teknik olmadığını söyleyebilirim. Öncelikle bu tür bir çekim yapacaksanız, karşılaşacağınız ilk zorluklar sizi yıldırmasın diyorum.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status