Son Yazılar

31 Ekim 2012 Çarşamba

Kuş Fotoğrafçılığı - Ornito - Çok Özel Bir Dal

Kuş fotoğrafçılığı oldukça zordur çünkü kuşlar, bir fotoğrafçının istediği şeyleri yapmazlar. Ayrıca, onlara yakın olmak da sık sık zordur. Ayrıca, eğer yeterince fotoğrafçılık bilgisine sahipseniz, güzel bir kuş fotoğrafı çekmenin zor olduğunun farkına varırsınız çünkü iyi bir arka plana ve güzel bir çevreye ihtiyacınız vardır. Buna rağmen, çektiğiniz kuş fotoğraflarını geliştirmenizin birkaç yolu vardır. Bu makalede size birkaç ipucundan bahsedeceğim.

29 Ekim 2012 Pazartesi

Siyah - Beyaz Çeviri - Adobe Lightroom İle İki Seçenek

En çok kullanılan fotoğraf işleme yazılımı Adobe'nin Lightroom'udur. Adobe Lightroom kullanarak etkileyici sonuçlar alabilirsiniz. Bu yazımızda size basit birkaç adımla nasıl harikalar yaratabileceğinizi göstereceğim.

Birkaç Basit Adımda Alan Derinliğini Azaltın

Eğer doğru diyafram değerini vermemişseniz, bazı etkileyici bir anı fotoğraflama imkanını kaçırmışsınız demektir. Bazen ne kadar istesek de bazı değerlerin altına inemiyoruz. Eğer bir kit lensiniz varsa (18-55), inebileceğiniz maksimum değer f 3,5 olacaktır. Ama biz, arka planın olabildiğine bulanık olmasını istemiştik. Genellikle çiçek çekimlerinde bunu oldukça arzularız. Çektiğimiz çiçeğin arka plandan oldukça ayrı olmasını isteriz. Ama bunu başaramazsak bu işten vazgeçmeli miyiz?

23 Ekim 2012 Salı

5 Adımda Fotoğrafınızı Düzenleyin

Photoshop kullananların hemen hemen birçoğunun kendine özgü bir işlem sırası vardır. Uyguladıkları teknikler, yollar, yöntemler... Ben bu makalede size sadece küçük bir işlem sırası vereceğim. Eğer Photoshop kullanabiliyorsanız, bu makaleden sonra fotoğraflarınızı daha etkili bir hale getireceksiniz.

22 Ekim 2012 Pazartesi

Fotoğraflarınızı Düzenlemek İçin İşlem Sırası

Bir fotoğrafı düzenlemek için birkaç basit adım atmanız gerekmektedir. Bunları kısaca paylaşmak istedim.

Siyah Beyaz Fotoğrafa Renk Verin

Amaç: Siyah beyaz tonlara sahip olan bir fotoğrafta sadece istediğimiz bir kısmına renk vermek.

Bu makalede, birçok fotoğraf tutkununun çok beğeneceği bir tekniği açıklamak istiyorum. Bazen karşımıza çıkar ve hayranlıkla "vay be!" deriz, bu fotoğrafları gördüğümüz zaman. Siyah beyaz bir fotoğraf ve sadece bir kısmında bir renk. Belki yolda yürüyen bir kızın şemsiyesi...

14 Ekim 2012 Pazar

En Fotojenik Gündelik Nesneler

Bazı insanlar fotojenik olurlar, biliyorum. Ve sanırım ben bunlardan birisi değilim. Belki bu konuda bir kursa katılabilirim. Buna rağmen bazı ışık koşullarında ben bile muhteşem görünebiliyorum. Önemli olan, ışığı iyi kullanabilmek ve kompozisyonu iyi kurgulayabilmek... Bu yüzden fotoğraf çekmeyi çok seviyorum, çekilmeyi değil.

Uzun Pozlama İçin 8 İpucu

Uzun pozlama, son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Özellikle dergilerde, gazetelerde ve bazı fotoğraf sitelerinde. Piyasada 10 stop değerine ulaşan ND filtreler var. Ancak bu filtreleri kullanırken bazı sorunlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu makalede size bazı birkaç ipucunu vermek istedik.

6 Ekim 2012 Cumartesi

8 Kolay Adımda Silüet Çekimi

Çoğu zaman, ışığın yetersiz kaldığı durumlarda flaş kullanımı desteklerim. Bloğumda, bu konuda birçok madde görebilirsiniz. Ama bazen çekeceğimiz objemizin yeteri kadar aydınlık olmasını istemeyebiliyoruz.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status