Son Yazılar

30 Kasım 2012 Cuma

Bulanık Fotoğraf Çekmekten Nasıl Kurtulabilirsiniz?

Çoğu fotoğrafçının, çektiği fotoğraflar bulanık olduğu için oldukça sinirlendiğini duyuyorum. Bulanıklığın sebebini çoğu zaman bilmiyorlardı ve bu sorunu nasıl çözeceklerini de.

24 Kasım 2012 Cumartesi

40 Etkileyici Yol Fotoğrafı

Yollar oldukça basittir. Biraz katran ve üzerinde biraz boya... Yol fotoğrafları aslında çok şey anlatıyor. Şimdi biraz öğretileri bırakıp, kendimizi -bu- yol fotoğraflarını izlemeye bırakalım...

Gece Çekim İpuçları

Fotoğrafçılığa yeni başlamış olan fotoğrafçılar için gündüz fotoğraf çekmekte bir zorluk yok ancak gece çekimleri oldukça zordur. Eğer siz de fotoğrafçılığa yeni başladıysanız ve gece çekimlerinde başarısız sonuçlar aldıysanız, bu makaleyi okuyarak bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Işık İzleri Nasıl Çekilir

Işık izlerinin fotoğrafını çekmek zor gibi görünebilir ancak beklediğinizden daha kolaydır ve temeli de bir sürü deneme ve yanılmaya dayanmaktadır. Işık izlerini genel olarak araba farları yardımıyla yapabilirsiniz. Ayrıca yıldızlarla ya da herhangi bir ışık kaynağı yardımıyla da yapabilirsiniz.

Düşük Işık Koşullarında Flaşsız Fotoğraf Çekmenin İpuçları

Düşük ışıkta fotoğraf çekme hakkında bilinenler pek az. Genelde insanlar, karanlıkta etrafı çektiğinde fotoğraflarının neden bozulduğunu bilmiyorlar. İnsanlar bu yüzden daha pahalı fotoğraf makinesi alma yoluna giderler. Bu doğru yol değildir. Ve maalesef size yardımcı olamayacaktır.

Muhteşem Kış Fotoğrafları Çekmek İçin İpuçları

Harika kış fotoğrafları çekmek istediğiniz zaman aklınızda bulunması gereken birkaç ipucundan bahsedeceğim size.

18 Kasım 2012 Pazar

Daha İyi Çiçek Fotoğrafı İçin İpuçları

Çiçekler doğal olarak güzeldir. Yılın ılık zamanlarında çiçekleri bulmak kolaydır. Bu, çiçekleri fotoğraflanmak için harika bir nesne yapıyor. Bu makale, çiçekleri kendi doğal çevresinde çekerken kullanacağınız ipuçlarını kapsamaktadır.

Çiçek Fotoğrafı Nasıl Çekilir

Çiçek fotoğrafını nasıl çekeceğinizi keşfetmek ize harika bir zevk verebilir. Çiçek fotoğrafçılığı birçok kişi için favori fotoğrafçılık dalıdır. doğru unsurları göz önüne aldığınızda çiçek fotoğrafı çekmek hiç zor değildir. Eğer evinize yakın bir çiçek yoksa en yakın parka giderek denemeye başlayın. Orada birçok çiçekle karşılaşacaksınız.

Keskin Fotoğraflar Çekmek İçin İpuçları

Muhteşem bir fotoğrafı oluşturan birçok değişken vardır ancak en önemlisi keskinliktir. Bir fotoğraf ne kadar iyi olursa olsun en küçük bir bulanıklık bile fotoğrafınızın seviyesini oldukça düşürür.

17 Kasım 2012 Cumartesi

Doğal Yoğunluk Filtreleri (Neutral Density Filters)

Doğal Yoğunluk Filtreleri ya da ND Filtre, tek bir amaçları var; lensimizden içeri giren ışık miktarını aşağı çekebilmek. Mükemmel bir doğal yoğunluk filtresi  ışığın bütün dalga boylarını iletir, böylece herhangi bir renk değişimi olmaz. Aslında, mükemmel olmasa da bu hem renkli çekimleriniz için hem de siyah beyaz çekimleriniz için kullanılabilir.

Filtreler

Dijital kameralar tarafından kullanılan beyaz dengesi lensinize taktığınız filtreler tarafından olumsuz olarak etkilenir. Ancak, kamera çantanızda taşımanız gereken ve hala etkili şekilde çalışan filtreler vardır.

16 Kasım 2012 Cuma

Kuşları Fotoğraflamak İçin 8 İpucu

Kuşları fotoğraflamaya çalışmak gerçekten sinir bozucu olabilir. Neredeyse birkaç saniyeliğine bir yerde durmazlar ve eğer çok yaklaşırsanız hemen uçup uzaklaşırlar.

15 Kasım 2012 Perşembe

Sudaki Yansımaların Fotoğrafı Nasıl Çekilir

Fotoğraflarınıza aşağıdaki ipuçlarını ekleyerek ilgi ve derinlik ekleyin.

13 Kasım 2012 Salı

Fotoğrafınızı Güzelleştirmek İçin 4 Yol

1. Perspektifinizi Değiştirin


Biz insanız, öyleyse, sadece baktığımızı görürüz. Öyleyse odak noktalarımızı değiştirerek perspektifinizi değiştirebilirsiniz.

10 Kasım 2012 Cumartesi

Doğa ve Vahşi Yaşam Fotoğrafları Nasıl Çekilir

http://www.lishamyersphotography.com/what-is-nature-photography
Doğada sınırsız bir maden ve fotoğrafını çekmek istediğimiz nice varlık bulunmaktadır. Genellikle popüler gezi ya da bilim dergilerindeki etkileyici doğa ya da vahşi yaşam fotoğraflarını görünce hayran kalırız. Peki, muhteşem doğa fotoğrafları çekebilmenin sırrı nedir?

Gün Batımı Fotoğrafı Nasıl Çekilir

Gün batımı fotoğrafları, fotoğraf çekmeyi sevenlerin favorileri arasındadır. İnsanlar nereye giderse gitsin, gün batımını rahatlamak için bir fırsat olarak değerlendirirler ve eğer ellerine bir fırsat geçerse, tereddüt etmeden bu anın fotoğrafını çekmek isterler.

Başlangıç Fotoğrafçılarının Yaptığı En Temel 10 Hata

"Başlangıç fotoğrafçılarının yaptığı on temel hata."

Anında geri bildirim fotoğrafçılığın kolay olduğu izlenimini verirse de başlangıç seviyesindeki kullanıcıların yaptığı temel hatalar şunlardır:

9 Kasım 2012 Cuma

Fotoğrafçılıkta ISO - Diyafram Enstantane Simülatörü

Fotoğrafçılığa yeni başladınız ve diyafram, ISO ve enstantane ile ilgili bir simülatör mü arıyorsunuz. Aşağıdaki resme tıklayarak açılan sayfada dilediğiniz ayarı değiştirerek fotoğraf çekimi hakkında bilgi edinebilirsiniz.

8 Kasım 2012 Perşembe

Işığı Görmek

İyi fotoğrafları muhteşem fotoğraflarda, anlık fotoğrafları iyi fotoğraflardan ayıran bazı farklar vardır. Bunlar pozlama, kompozisyon ve belirleyici an gibi şeylerdir ve hepsi harika fotoğrafların birer parçasıdırlar. Aynı derecede önemli olan bir başka etken ise ışıktır. Işığın kalitesi bir fotoğrafı meydana getirebilir ya da bir fotoğrafı yok edebilir. Bir DSLR ile ya da bir cep telefonu ile fotoğraf çekerken, ışığı görmek, çektiğiniz fotoğrafların kalitesini artırmanıza yardımcı olacaktır.

5 Kasım 2012 Pazartesi

Gündüz Şimşek (Yıldırım) Çekmek İçin 6 İpucu

Öncelikle, önceki yazımızda yazmamış olsam da bu yazımda yıldırımın şimşekten ve gök gürültüsünden oluştuğunu söylemek istiyorum. Esasında çektiğimiz ışık kütlesinin adı şimşektir.

4 Kasım 2012 Pazar

HDR ve Ötesi - Görmek İnanmaktır

HDR - High Dynamic Range Imaging- Nedir?


HDR, farklı pozlama ayarlarında 3-5 ya da 7 fotoğraf çekip ardından özel yazılımlar kullanarak tek bir görüntü altında birleştirme işlemidir. Bu işlemin sonucunda ise inanılmaz detaylara, dolgun renklere ve kontrollü renklere sahip güzel fotoğraflar elde edeceksiniz. Tek bir JPEG ya da RAW görüntüsünü işleyerek HDR görüntüsü elde edemezsiniz.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status