Son Yazılar

23 Aralık 2012 Pazar

Bir Telefoto Lens İle Makro - Yakın Çekim İpuçları

Bir Telefoto Lens İle Makro - Yakın Çekim İpuçları

Makro fotoğrafçılık, çıplak gözle görülemeyecek detayların fotoğraf makinesi ile yakalanması sanatıdır. Teknik olarak 1:1 oranında yapılan büyütme oranına makro çekim denir. Bu, çekeceğimiz konunun sensör üzerinde %100'lük bir boyutta yakalanmış olması demektir.

2 Aralık 2012 Pazar

Manzara Fotoğrafçılığında Gece Gökyüzü Çekimi

Bir doğa fotoğrafçısı olarak, genellikle gün doğumunda ve gün batımında fotoğraf çekmeyi severim. Fakat gece gökyüzü kendi sihrini taşır, sınırsız yıldız, ay, Samanyolu, hepsi orada fotoğraflanmayı bekliyor.

1 Aralık 2012 Cumartesi

Sokak Fotoğrafçılığı

http://photo.net/learn/street/intro
Sokak fotoğrafçılığı genelde halka açık yerlerde çekilmiş fotoğraflar anlamına gelir - sadece sokaklarda değil; parklarda, plajlarda, alışveriş merkezlerinde vb- her zaman olmasa da sık sık gündelik yaşamlarını sürdüren samimi insanların rol aldığı. Bir anlamda bu bir belgesel fotoğrafçılık dalı olarak da düşünülebilir, fakat geleneksel fotoğrafçılık türlerinin aksine sokak fotoğrafçılığının temel amacı - ya da en azından temel etkisi - belirli bir konuyu belgelemek, daha da önemlisi bir fotoğrafçının bakış açısının gücünü dünyaya göstermektir.
 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status