Son Yazılar

31 Ocak 2013 Perşembe

Yeni Başlayanlar İçin Lensler

Her parçanın iyi bir kamera gövdesi kadar önemli olduğu gibi, iyi bir lens mükemmel bir şeydir. Modern DSLR kameralarda devasa megapikseller bulunsa bile kaliteli olmayan bir lens ile birlikte kullandığınızda, israf ediyorsunuz demektir. Bir fotoğrafçı olarak büyüdükçe farklı lenslerin kalitesini takdir edeceksiniz - bazen de eksiklerini görebilirsiniz.

27 Ocak 2013 Pazar

Manzara Fotoğrafçılığı - 3 P Tekniği

Kendi kendine manzara fotoğrafçılığını öğrenmiş birisi olarak, her şeyi saatlerce doğru ışığı beklemekle geçirmiş ve bol bol hata yapmış birisi olarak, manzara fotoğrafçılığının sırlarını ve tekniklerini paylaşmakla hem memnuniyet hem de gurur hissediyorum. 

19 Ocak 2013 Cumartesi

Time Lapse-2- Zaman Atlatmalı Çiçek Açması

Katka Pruskova
Bir önceki yazımızda, time lapse nedir? sorusunun cevabını da vererek bir yazı paylaşmıştık. Serinin 2. yazısı, bir çiçeğin açma sürecini gösteren harika bir zaman atlamalı fotoğraf. Çeşitli renklere sahip çiçekler siyah bir arka plan eşliğinde rengarenk çiçeklerin açması süreci fotoğraflanmış. Bu tekniğe hayran kalacaksınız. Tüm proje 7100 fotoğraf ile tamamlandı ve 530 saatten fazla sürdü. Fotoğrafçı, ev yapımı bir stüdyoda gerçekleştirdi bütün çekimlerini ve diğer çiçekleri de kendi bahçesinde çekti. Birçok çiçek türü kendi güzelliklerini sundu. Bu time lapse, Katka Pruskova'nın ilk projesi oldu ve bir hafta içinde 4 milyondan fazla izlendi. Keyfini çıkarın.

14 Ocak 2013 Pazartesi

Time Lapse - 1 - Münih'te Hareket - Almanya'nın Zaman Atlamalı Fotoğrafı

Time Lapse - Zaman Atlamalı Fotoğraf - Nedir?

12 Ocak 2013 Cumartesi

Yaban Hayatı Fotoğraflarınızı Geliştirmeniz İçin 10 İpucu

Dijital SLR teknolojisi daha kolay kullanılabilir hale geldiğinden beri daha fazla insan fotoğraf meraklısı haline gelmiş, daha fazla fotoğraf meraklısı daha önceden seçkin bir kesimin ilgilendiği dallarla ilgilenmeye başlamıştır... Yaban Hayatı Fotoğrafçılığı

12 Kolay Adımda Sokak Fotoğrafçılığı

12 Kolay Adımda Sokak Fotoğrafçılığı

Birçok fotoğrafçı yabancıları çekerken oldukça çekingen davranıyor. Sokak fotoğrafçılığı tek bir çerçeve içinde birçok şey anlatabilmesi özelliği ile etkileyici bir fotoğraf çekim tekniğidir. Utangaç olmak ya da isteksiz olmak normal, fakat anlatacağım 12 adımla siz de sokak fotoğrafçılığı konusunda kendinizi geliştirebileceksiniz. Kameranızı alın ve sokağa çıkın!

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status