Son Yazılar

30 Mart 2013 Cumartesi

İnsan Fotoğrafı Çekmenin Temel İpuçları

Konunuz İle Etkileşim

Fotoğraf: Mike Busselle

En önemli olduğunu düşündüğüm konu ile başlayacağım. Bir insan fotoğrafçısı olarak, insanlarla iletişim kurmak anahtardır. Para ödedikleri için değil sadece, ayrıca onlardan en iyi verimi de almak istiyorum. Müşterimi tanımaya zaman ayırıyorum. Hayatımı insanlarla çalışarak harcadım ve bütün becerilerimi onları anlamak için kullandım.

Diyafram

TEMELLER


Bazı insanların f/stop ya da diğer bazı örneklerle ilgili olarak, hızlı lensler hakkında konuştuğunu duymuş olabilirsiniz (burada duymuş olabileceğiniz bütün örnekleri açıklamayacağım.). Ama bütün bunlar ne anlama geliyor? Kısaca, diyafram açıklığı hakkında konuşuyorlar.

18 Mart 2013 Pazartesi

Fotoğraf Pozlamanın Temelleri

Pozlama, tek bir fotoğraf için kameranızın sensörünün topladığı ışık miktarıdır. Eğer çok fazla pozlama yaparsanız görüntünüz aşırı parlak çıkacaktır. Eğer yeteri kadar pozlama yapmazsanız, görüntünüz karanlık çıkacaktır. Günümüzde, hemen hemen bütün kameralarda ışığı doğru olarak ölçen ve ideal pozlama ayarlarını otomatik olarak veren ışık ölçüm sistemleri yer almaktadır.

3 Mart 2013 Pazar

Yusufçuk ve Kız Böcekleri Fotoğrafçılığı

Parlak, renkli, uzaylı gibi görünen yusufçuk ve kız böcekleri karşı karşıya gelmenizin çok mümkün olduğu canlılar değillerdir. Neredeyse görünemez derecede hızlı hareket edeler ve her zaman gitmeye hazırdırlar; bu böcekler en deneyimli fotoğrafçılara bile meydan okuyabilir, fakat yine de iyi bir fotoğraf çekebilmeniz için yollar vardır. Umarım bu makalede bunu nasıl başaracağınızı öğrenebilirsiniz.
 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status