Son Yazılar

21 Eylül 2013 Cumartesi

Işıkla Boyama Nasıl Yapılır

Daha önce yazdığım Işıkla Boyama Tekniği adlı yazım çok izlendiği için bu konuda bir yazı daha yazmaya karar verdim. Her iki yazı da birbirinden bağımsız olduğu için iki yazının ortak noktaları olabilir. Sözü fazla uzatmadan yazımıza geçmek istiyorum.


16 Eylül 2013 Pazartesi

Karanlık İç Mekan Fotoğraf Çekimi Ayarları

İç mekan çekimlerinde karanlık bir ortamda iseniz, işte işinize yarayacak bazı ipuçları.

1. Kamerayı Sabit Tutmak. Görece, uzun pozlama yapacaksınız ve kameranın herhangi bir hareketi görüntü kalitenizi etkileyecektir. Bir üçayak, tek ayak (monopod)  ya da herhangi bir dayanak noktası kullanarak kameranızı sabitlemeye çalışın. Herhangi bir destek olmadan kamerayı önünüzde tutmaya çalışmayın.

12 Eylül 2013 Perşembe

Manzara Fotoğrafçılığında Doğal Işık Kullanımı

Kompozisyon ile birlikte ışığın kalitesi de manzara fotoğraflarınızın kalitesini etkileyen en önemli faktörlerden birisidir. Kompozisyon tamamen kontrol edilebilir durumda iken kaliteli bir ışık kontrol edilemeyebilir. Biz yine de ışığın geliş yönünü ve ışığın konumuza geliş açısını kontrol edebiliriz ve böylece manzara fotoğraflarımızın başarısını artırabiliriz. Tepeden, yandan, önden ve arkadan olmak üzere dört farklı aydınlatma türü vardır. Bu dört farklı aydınlatma türlerinden hangisini kullanırsanız sahnenizin nasıl etkileneceğini keşfedin ve konunuzu en iyi hangi aydınlatma tipinin tasvir edeceğini anlayın. Bu sayede hangi aydınlatma türünü kullanacağınıza karar verebilirsiniz.

1 Eylül 2013 Pazar

Paşaca Şelalesi

Dünyanın en yüksek şelalesi Venezulea sınırları içinde yer alan Angel Şelalesi'dir. Neredeyse 1000 metreye ulaşan bir serbest düşüşe sahip.
 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status