Son Yazılar

26 Ekim 2013 Cumartesi

Time Lapse - 5 Kuala Lumpu Time Lapse

İnternette bir sürü time lapse var. Bunlara kolayca ulaşabilir ve hatta bazılarını bir gün içinde siz de yapabilirsiniz. Ama... Rob Witworth'un Kuala Lumpur'u pozladığı 2,5 dakikalık video ile birlikte 4 farklı kamera tarafından çekilen, yaklaşık 20.000 fotoğraftan oluşan bu videoya hayran kalacaksınız. Bu, yaklaşık olarak 640 gigabayt hard disk alanına ve 400 kişinin bu çekimleri saatlerce düzenlemesine denk düşmektedir. Öyleyse, Witworth'un videosunu izleyin, sadece her fotoğrafa ayrı ayrı hayran kalmakla kalmayın, ayrıca onun yaratıcılığını da takdir edin.



4 fotoğraf makinesi kullandığından bahsetmiştim. Bunlar, Nikon D800, iki tane Nikon D7000 en ve bir tane Nikon D3200. Bu makinelerde kullandığı lensler ise, Nikon 16-35 f/4 AF-S VR zoomNikon 10-24mm f/3.5-4.5G ED AF-S DX, Nikon 70-200mm f/2.8G ED AF-S VR II, Nikon 50mm f/1.4G AF-S ve Nikon 10.5mm f/2.8G ED AF DX Fisheye.



Ben, bir şehir gündüzden geceye nasıl değişir fikrini sevdim vee boşlular nasıl önemli bir değişiklik geçirir birkaç saat içinde. Bu, video içinde yer alan gündüz gece geçişlerinini bir teması haline geldi."

© Tiffany M.


Portre Fotoğrafçılığı İpuçları

Portre çekimleri çok faydalı olabilir. Bu fotoğrafçılık tekniği, bir insanın en iyi yanını (gerçekten) gösterebilmek için ve benzersiz bir şey oluşturmak için iyi bir şanstır.

20 Ekim 2013 Pazar

Kış Fotoğrafçılığı İçin 15 İpucu

Soğuk havaların olduğu aylar, fotoğraf çekmek için harika zamanlardır. Hem doğal çevrede vakit geçirebilme imkanı hem de birçok fotoğraf çekebilme olasılığına sahip olacaksınız. Çevrenizde çekmek istediğiniz konu biraz serin hatta donmuş bile olabilir. Aşağıdaki 15 Kış Fotoğrafı İpucu, soğuk havalarda nasıl çekime hazırlanacağınızı, ekipmanınızı nasıl koruyacağınızı, karı nasıl doğru bir şekilde anlayacağınızı ve diğer stratejileri size göstermek amacıyla yazılmıştır.

18 Ekim 2013 Cuma

Lens Seçimi

Genellikle bütçenizin 1/3'ünü kameranızın gövdesine, 2/3'ünü ise lensine ayırmanız tavsiye edilir. Lensin, görüntü kalitesi üzerinde büyük bir etkisi vardır çünkü.

Genellikle iyi bir lense sahipseniz onu ömür boyu kullanırsınız. Gövdeler, özellikle de dijital olanlaarı yenileri çıktıkça güncelleyin ancak iyi bir lensin güncellenmesi gerekmez.

İyi Bir Kamera Nedir?

İmkanınız varsa ve DSLR bir kamera alacaksanız, bu serimiz sizi yakından ilgilendiriyor olacak. İki yazımızda hangi gövdeyi ve hangi lensi seçeceğimize karar vereceğiz... Evet... Hem kameramızın gövdesini hem de ona seçeceğimiz lense ayrı ayrı karar vermemiz gerekecek.

17 Ekim 2013 Perşembe

Daha Keskin Sokak Fotoğrafları Nasıl Çekilir, Gece Bile?

Keskin fotoğraflar çekebilmek, sokak fotoğrafçılığının en zor tekniğidir. İnsanlar genellikle hızlı hareket ederler, siz hızlı hareket edersiniz, ışık genellikle ideal seviyede değildir ve çoğu zaman çerçevenize aniden karar vermek zorundasınızdır. Çoğu sokak fotoğrafçılığında fark ettiğim en temel problem, fotoğrafların net olmaması ve odaklama hatalarıdır.

1 Ekim 2013 Salı

HDR Fotoğrafçılık Nasıl Yapılır?

Eğer HDR fotoğrafçılık üzerine bir eğitim arıyorsanız, kendinizi daha fazla yormayın. Alan Kessehault HDR'nin, başlangıcı, bitirilişi, düzenleme süreci ve ekipmanlarını ve diğer tüm yönlerini kapsayan mükemmel bir video hazırladı. Kessehault'un HDR düzenlemesi üç popüler yazılımı kapsamaktadır: Photomatix, Adobe Photoshop ve NIK HDR Efex Pro. Aşağıdaki bir buçuk saatlik videoyu izlerseniz konuya bakış açınız tamamen değişecektir. Videoyu izleyecek olanlara uyarı: Dili İngilizcedir. Ancak yine de bilgisayarla aranız iyi ise İngilizce bilmeden de uygulamaları yapabilirsiniz.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status