Son Yazılar

30 Kasım 2013 Cumartesi

Photoshop HDR Dersleri - HDR Yüksek Dinamik Aralık - Photoshop'ta Görüntüleri Birleştirmek

1. ADIM (Giriş)


Bu dersi aslında, orijinal olarak, yıllar önce Photoshop CS3 için yazdım, fakat yıllar içinde Photoshop çok gelişti ve HDR alanında iyice ilerlediler ve şimdi de bu dersi Photoshop CS6 için tekrar yazıyorum. Ayrıca bu konu hakkında bir sürü yeni şey öğrendim ve bu nedenle bu yazıyı tekrar yazmaya karar verdim.

29 Kasım 2013 Cuma

Fotoğrafçılığınızı Geliştirmek İçin 5 İpucu

Aşağıdaki 5 ipucu bir fotoğrafçı olarak gelişmemi sağladı ve gelecekte de bunları kullanmaya devam edeceğim. Benim bu yolculuğumun size de yardım edeceğini umuyorum.

26 Kasım 2013 Salı

Çiçekler Nasıl Çekilir?

Çiçek fotoğrafları nasıl çekilir keşfettiğinizde harika zevklerle geçireceğiniz günler sizi bekliyor olacaktır. Çiçek fotoğrafçılığı birçok insanın sevdiği  favori fotoğrafçılık türüdür. Eğer bilmeniz gereken noktalara hakimseniz, bu teknik size hiç zor gelmeyecektir. Eğer yakın çevrenizde hiç çiçek yoksa ya da evinizin bir bahçesi yoksa bir parka gidebilirsiniz. Orada birçok çiçek çeşidi bulabileceksiniz.

24 Kasım 2013 Pazar

12 Yıl Boyunca Kendi Portreni Çekmek

Noah Kalina bizden farklı olmayı düşünmüş. Fotoğrafçılıkta her zaman özgün düşünmeyi tavsiye ediyordum. Noah da bunu başarmış. 12.5 yıl boyunca her gün kendi portresini çekmiş. Bizlere aşağıdaki videoyu izleme olanağı sunmuş. Aşağıdaki 7.48 dakikalık video ile birlikte Noah'ın bu projesini takdir edebiliriz. Bu videoda 4514 fotoğraf kullanmış. Fotoğrafların çekim aralığı ise 11 Ocak 2000 - 30 Haziran 2012.

23 Kasım 2013 Cumartesi

Kamera Sarsıntısı ve Görüntü Sabitleme - Titreşim Engelleme

Kameranız için değişik malzemeler almaya gidiyorsunuz üzerinde IS ya da VR yazan birçok terim görüyorsunuz. Bunlar, Görüntü Sabitleme (IS) ve Titreşim Azaltma (VR) demektir. Bunlar, Canon'un birincisini, Nikon'un da ikincisini kullanması dışında aynı şeylerdir. Kameranıza taktığınız lenslerin içinde kamera sarsıntısını önlemek amacıyla üretilmiş mekanizmalar bulunmaktadır. Kamera sarsıntısından nasıl kurtulduğumu ve neden bir VR lens satın aldığımı anlatacağım.

21 Kasım 2013 Perşembe

En Az Ekipmanla Portre Fotoğrafçılığı

Jeff Cable, New York'da bir seminer veriyor. Bu seminerde en iyi portre fotoğraflarının kullandığınız ekipmana ne kadar bağlı olduğunu anlatıyor. Bu seminerin 1 saatten daha uzun süren bu videosunda, binlerce dolar harcamayan amatör fotoğrafçıların da ne kadar harika fotoğraflar çekebildiğini bize gösteriyor. Bir saatlik bir süre için diğer bütün işlerinizi erteleyin ve harika hikayelerle zenginleştirilmiş bu videoyu izleyin.

20 Kasım 2013 Çarşamba

Gezi Fotoğrafçılığı - Planlama ve Belgeleme

Eğer ondan bir yaşantı umuyorsanız bilmelisiniz ki seyahat fotoğrafçılığı diğer fotoğrafçılık denemelerinden oldukça farklı bir türdür. Çoğu gezi fotoğrafçıları aynı zamanda iyi birer yazardır da. Aslında, baskı dünyasında kelimeleri fotoğraflardan ayıramazsınız. Birbirlerinin tamamlayıcısıdırlar.

18 Kasım 2013 Pazartesi

Fotoğrafçılıkta Alan Derinliği Nedir

Yaratıcı fotoğraflar çekebilmeniz için sahip olmanız gereken en temel bilgilerden birisi de alan derinliğidir. Diyafram ve arkasındaki f-stop değerleri benim için her zaman bir gizem olarak yer almıştı. Bu aslında zihnimizde zorlaştırdığımız bir kavramdır çünkü çok kolaydır.

16 Kasım 2013 Cumartesi

Yeni Fotoğrafçıları İçin Başlangıç İpuçları

Fotoğrafçılıkta iyi bir çekiş yapmak ne anlama geliyor? Uygun yollarda yapılan fotoğraf çekimleri nasıl harika fotoğrafları nasıl kolayca çekeceğinizi öğretir ve başkalarından esinlenerek çektiğiniz fotoğraflar asla artistik ve temiz bir kaliteye erişemeyecektir.

Harika Doğa Fotoğrafları Nasıl Çekilir?

"Ona uymadan doğaya hükmedemeyiz!" - Francis Bacon

İster arka bahçenizdeki bir sardunyanın isterseniz kayalık dağlardaki bir boz ayının fotoğrafını çekiyor olun; açık havada harika fotoğraflar çekmeniz, tabiat ile çalıştığınız anlamına gelir ve fotoğraf isteklerinizi tabiat üzerine empoze etmeye çalışmayın.

14 Kasım 2013 Perşembe

Fotoğrafını Çektiğiniz Nesneleri Ön Plana Çıkarın

Harika fotoğraf konuları etrafımızda duruyor. İlginç insanları, çiçekleri ya da vahşi yaşama ulaşmak için uzaklara gitmez zorunda değilsiniz. Gerçek test, yeteneklerinizi kullanarak harika etki bırakacak fotoğraflar ortaya çıkarabilmektedir.

11 Kasım 2013 Pazartesi

Time Lapse - 6 Dubai ve Muhteşem Bir Zaman Atlamalı Fotoğraf

Dubai hayranları için Richard Bentley şaşırtıcı bir eser ortaya koymuş. Canon 7D ve doğal yoğunluk filtreleri kullanarak çekimini tamamlamış. Binlerce fotoğraftan oluşan bu harika eseri sizlere sunuyorum.

15 Dakikada 50 Fotoğrafçılık İpucu

Ne kadar iyi bir fotoğrafçı olduğumuzun önemi yok, her zaman yeni şeyler öğrenebiliriz. Aşağıdaki videoda Digital Rev çocukları * 15 dakikalık bir videoda bize 50 tane ipucunu anlatmış. Video İngilizce olduğu için ipuçlarının listesini aşağıda vereceğim. Dileyen videoyu izleyebilir.

7 Kasım 2013 Perşembe

Yeni Başlayanlar İçin Önemli İpuçları

Dijital çağa geçtiğimizden beri yeni ilgi dalları ortaya çıktı ve sosyal siteler ve bloglar sayesinde de bunları çekmek ve paylaşmak oldukça kolaylaştı. Çektiğini fotoğraflardaki güzellikleri gördüğünde de bu mutluluk verici bir hal alıyor.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status