Son Yazılar

30 Aralık 2013 Pazartesi

Fotoğrafçılıkta Uzun Pozlama Yapmak İçin 6 Neden

İki yıl önce 9 duraklık bir doğal yoğunluk filtresi satın almamla birlikte manzara fotoğrafçılığına bakışım tamamen değişti. Bu filtre bana bir dakika ve hatta daha da uzun süreli fotoğraf pozlayabilmem için olanak tanıdı ve denizi fotoğraflayabilmem için yeni yol açtı (Yeni Zelanda'nın Kuzey Adası'nda bir sahilde yaşıyorum).

29 Aralık 2013 Pazar

Tripod ve Monopod Rehberi - Üçayak ve Tekayaklar

En  son aldığınız dijital kameranıza küçük bir servet harcadıysanız, fotoğraf deneyiminizi tamamlamak için bir üçayak (tripod) ya da tekayak (monopod) alma ihtiyacınızı erteleyebilirsiniz. İyi! Ancak, iyi fotoğraflardan harika fotoğraflara doğru bir hareket gerçekleştirirken, en iyi üçayak ya da tekayaklar sizi bulanık fotoğraflar çekmekten uzaklaştıracak ve fotoğraf tutkunlarının sahip olması gereken kullanışlı bir eklentiye sahip olmanızı sağlayacaktır. Üçayak ya da tekayak seçimi ciddiye alınması gereken bir konudur çünkü kameranızdan daha uzun ömürlüdür. Titreşimin her fotoğrafçının düşmanı olduğunu bildiğim için doğru ekipmanı seçmeniz konusunda size yardım etmek istiyorum.

28 Aralık 2013 Cumartesi

Fotoğrafçılıkta Perde Hızı Nasıl Kullanılır

Perde hızını nasıl kullanacağınızı öğrenmeniz canlı fotoğraflar oluşturmanıza ve konunuza bulanıklık yaşamadan hareket vermenize olanak sağlar. Bunun ne olduğunu nasıl tanımlandığını örnekler vererek açıklayalım.

27 Aralık 2013 Cuma

Konser Fotoğrafları Nasıl Çekilir

Hepimiz bir konserde çılgınca dans etmek isteriz. Ama çoğumuz anı yakalamak, bir diğer tabirle, deneyimini kaydetmek ister. Ancak kompakt kameralar ile iyi bir fotoğraf elde etmek zor. Karanlık aydınlatma, yanıp sönen ışıklar ve konseri veren sanatçının sürekli hareketleri fotoğraf çekmeyi zorlaştırır. Ancak, bir DSLR sahibi iseniz ve değiştirilebilir lensleriniz varsa bazı muhteşem fotoğrafları çekebileceksiniz.

26 Aralık 2013 Perşembe

Yeni Başlayanlar İçin Makro ve Yakın Çekim İpuçları

Yakın çekim fotoğrafçılığı ya da bazen makro fotoğrafçılık olarak yanlış adlandırılan fotoğrafçılık türü, birçok fotoğrafseverin dijital fotoğrafçılıkta denemek isteyecekleri bir fotoğrafçılık türüdür. Ben fotoğrafçılığa başladığım ilk yıllarda kendime bir set yakınlaştırma filtresi satın almıştım. Yakın çekim fotoğrafçılık oldukça pahalı olabilir fakat bütçenize göre başlamanın yolları da vardır.

25 Aralık 2013 Çarşamba

Pencere ve Kapı Fotoğrafçılığı İpuçları

Kapı ve pencereler hakkında bir sürü şey var. Kapılar ve pencereler sokaklar, tarih ve kültür hakkında bir sürü bilgi verirler ve her yerdedirler. Kapılar ve pencereler büyüktür, küçüktür, sadedir, renklidir, eskidir, yenidir, moderndir, antikadır, bütün şekillerde ve formlardadır. Bazen açık kapılar ve pencereler bulabilirsiniz, bazen kapalıdırlar; bazen insan vardır yanında bazen de yoktur; kapılar ve pencereler bazen gitse bile, siz onların nerede olmaları gerektiğini biliyorsunuz.

24 Aralık 2013 Salı

Fotoğraflar Nasıl Keskinleştirilir

Dijital fotoğrafçılık hakkında aklımızda tutmamız gereken konulardan birisi de hangi formatı kullandığımızdır. Kameranızı JPEG formatına ayarladıysanız, fotoğrafın sıkıştırılmasından dolayı kalite kaybı yaşamanız muhtemel. Bu durumda, fotoğrafı keskinleştirmeniz mantıklıdır. Ancak, eğer raw formatında çekmeyi tercih ettiyseniz, herhangi bir görüntü bozulmasıyla karşılaşmanız olası değildir bu nedenle de keskinleştirme yapmanıza gerek olmayacaktır.

23 Aralık 2013 Pazartesi

Sokak Fotoğrafçılığına Giriş

Fotoğrafçılığa bir yerden başlamak zorundayız ve asıl soru, nereden başlamalıyız? Öğrenecek çok şey var ve çekilecek pek az şey. Bu doğru olabilir ya da olmayabilir. Benim cevabım, sokak fotoğrafçılığı. Neden mi? Okuyalım...

22 Aralık 2013 Pazar

Manzara Fotoğrafçılığı

Fotoğrafçılığın birçok türü vardır. Herhangi bir şeyin fotoğrafını çekebilirsiniz ve dışarıda çektiğiniz kişi ya da nesnelerin fotoğraflarını görmek isteyen kişiler var. Yani, fotoğrafçılık içine girilebilecek güzel bir alandır.

21 Aralık 2013 Cumartesi

Yıldız Fotoğrafçılığı İpuçları

Tekniklerini bildiğiniz takdirde, yıldız fotoğrafları çekmek sandığınız kadar zor değildir. Şimdi, işinizi kolaylaştırmaya yarayacak birkaç şey var; bir telefoto veya bir zum lens oldukça yararlı olacaktır.

20 Aralık 2013 Cuma

Beyaz Dengesi Nedir?

Beyaz Dengesi (White Balance - WB) fotoğraftaki renklerin doğru bir şekilde kodlanabilmesi için gerçekten önemlidir. Eğer beyaz dengesi düzgün bir şekilde ayarlanmamışsa, fotoğrafınızda mavinin, turuncunun ya da sarının yoğun bastığını görebilirsiniz.Bu, hoş bir görüntü vermeyecektir.

Manzara Fotoğrafçılığı İpuçları

EN İYİ IŞIK GÜN DOĞUMUNDA VE GÜN BATIMINDA ORTAYA ÇIKAR


Bu zamanlar ışığın sıcak olduğu zamanlardır, güneş çerçevenizdedir ve ruh haliniz mükemmeldir. Ancak, istekleriniz doğrultusunda, günün istediğiniz anında fotoğraf çekebilirsiniz. Ben birçok kez, manzara fotoğrafçılığında çekim için tek zamanın gün doğumu ve gün batımı zamanları olduğunu okudum. Ben de kendi çekimlerimi hep bu saatlerde yaptım. Fakat bu sizin tarzınıza ve gerçekten ne mesaj vermek istediğinize bağlıdır. Mükemmel ışığı bekleyerek meşgul olmaktansa bazen sadece görüntüyü yakalamak iyi olabilir.

16 Aralık 2013 Pazartesi

Kamera Lens Filtre Rehberi

Beyaz dengesi özelliği ile çalışan dijital kameralar lensinize taktığınız filtreler nedeniyle olumsuz etkilenebilir. Ancak yine de çantanızda bulundurmanız gereken filtreler vardır.


12 Aralık 2013 Perşembe

Basitleştirilmiş DSLR Ayarları

Başlamadan önce sizi Nikon eğilimim konusunda uyarmak istiyorum. Daha önce birçok defa Canon ve Sony kullanmama rağmen tercihim Nikon oldu. Dürüst olmak gerekirse Nikon'un daha iyi olduğunu düşündüğümden değil sadece, ayrıca lens seçenekleri ve Nikon'un farklı modellerle lens uyumlarından dolayı da. Bir düğün fotoğrafçısı olarak, yeni Nikon modelleriyle uyumlu lenslerimle iyi bir kazanç tasarrufu yapabildim.

9 Aralık 2013 Pazartesi

Şelale Fotoğrafı Nasıl Çekilir?

Suyu seviyorum. Sular ve nehirlerle bezeli, küçüklüğümde yazlarımı sularının içinde ya da üzerinde geçirdiğim yer olan Ontario'dan geliyorum. Hala bir mıknatıs gibi beni kendisine çekiyor ve bu makalede de bahsedeceğim gibi, gördüğüm bütün şelalelerin fotoğrafını çekmek ve bunun tekniğini öğrenmem ise hiç şaşırtıcı olmasa gerek.

7 Aralık 2013 Cumartesi

Üçler Kuralı

Fotoğrafçılık bir sanattır ve hedefi bir resmi boyamak, bir hikaye anlatmak ya da bir olayı kaydetmektir. Fotoğraf duygular oluşturur ve ilk izlenim görüntünün bileşiminin dengesine bağlıdır. Onlar olmadan fotoğraflarınızın etkililiği azalacak olan önemli kompozisyon kuralları bulunmaktadır.

5 Aralık 2013 Perşembe

Fotoğrafçılıkta Polarize Filtreler

Bir profesyonel fotoğrafçı, lens dışında başka bir aksesuar taşıyacaksa, bu polarize filtre olmak zorunda. DSLR ya da büyük formatlı film kullanan profesyoneller bu aksesuarın çeşitli türlerine sahiptirler.

4 Aralık 2013 Çarşamba

Manzara Fotoğrafçılığının Esasları

Harika manzara fotoğrafları çekebilmenin birçok faktörü vardır. En başarılı ve popüler manzara fotoğraflarından bazıları benzersiz bir sahne oluşturmak için diğer konuları göz ardı ederken bu makaledeki konu başlıklarından birkaçını izlemişlerdir. Burada, çekiminizi yaparken dikkate almanız gereken birkaç öge vardır.

3 Aralık 2013 Salı

Fotoğrafçılıkta Kısaltmalar

Bir kamera almak istediğiniz ama  bilmediğiniz bir sürü kavram nedeniyle kafanızın karışıtığı oldu mu hiç?

2 Aralık 2013 Pazartesi

Kelebek Fotoğrafçılığı - Kelebekler Nasıl Çekilir

Kameranızın lensinden bir kelebeğe bakarken gördüğünüz muhteşem renklerle kıyaslanabilecek başka ne biliyorsunuz? Belki bir kelebek bir çiçeğe konmuştur. Bundan daha güzel ne olabilir ki?

1 Aralık 2013 Pazar

Dağ Manzarası Fotoğrafçılığı İpuçları

Çevrenizde dağ adına ne varsa birçok türünü bulabilirsiniz. Eğer siz de aileniz ya da arkadaşlarınızla muhteşem dağ manzaraları yakalamak istiyorsanız, yürüyüş yaparken bu fotoğrafları çekmenin en iyi zamanına ulaştınız demektir. Ancak, yürüyüş yaparken beklenmedik zorluklarla karşılaşabileceğinizi aklınızda tutun. Eğer beklenmedik zorluklarla karşılaşmak istemiyorsanız aşağıdaki ipuçlarını takip edin.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status