Son Yazılar

31 Ocak 2014 Cuma

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu

www.tfsf.org.tr

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu, fotoğrafçılığa ilgi duyan herkesin ilgi ile ve yakından takip etmesi gereken sitelerden birisidir.

Pan Tekniği İpuçları

Bu yazıda size en ilginç fotoğrafçılık tekniklerinden birini tanıtmak istiyorum: "Panning." (Çevrinme) Pek çoğunuz merak edebilir ve "Panning (çevrinme) nedir?" diye sorabilir.

28 Ocak 2014 Salı

Gece Fotoğraf İpuçları

Dijital kameranız manuel mod ve elle netleme yapabiliyorsa, ilk denemenizde bile başarılı gece fotoğrafları çekebilirsiniz. Çeşitli kontrol kombinasyonları deneyin ve çektiğiniz fotoğrafları kameranızın LCD ekranında kontrol edin. Bu ayarlarla çekime başlayın ve gerekirse perde hızınızı değiştirebilirsiniz:

25 Ocak 2014 Cumartesi

Fotoğrafçılıkta ISO Ayarları Kullanma İpuçları

Amatör ya da profesyonel, analog ya da dijital, zanaat ya da hobi olarak, bir fotoğrafçı olarak, en azından bir kere ya da daha çok üç harfli bir terim olan ISO ile tanışmış olacaksınız. Eğer kameranızın sensörüne ya da filme yeterli ışık düşmezse fotoğraflarınız çok karanlık çıkacak.

22 Ocak 2014 Çarşamba

Kuş Fotoğrafçılığı İçin 10 Faydalı İpucu

Kuşlar, fotoğrafçılar için inanılmaz konulardır ve onları doğal koşullarında çekmeye çalışmak oldukça zor olabilir. Bazı nefes kesici vahşi yaşam fotoğrafları uçan kuşlarla çekilmiş olanlardır, portföyünüzü zenginleştirecek bu fotoğrafları çekebilmek için yabancı ortamlarda keskin bir göze sahip olmanız gerekecektir. Bu makalede, gelecek yaban hayatı maceranızda inanılmaz kuş fotoğrafları çekebilmenize yardımcı olacak on ipucunu paylaşacağım.

21 Ocak 2014 Salı

Renk ve Fotoğrafçılık

Renklerle yemek yiyor, uyuyor, çalışıyor ve rahatlıyoruz. Dünyalarımız renklerle derinden etkilenmektedir. Renklerle hissediyor, renklerle hayatımıza tecrübe katıyoruz. Öyleyse, yeteneğimizin en üst sınırında renkleri kullanmalı ve bunları yansıtan görüntüler ortaya çıkarmalıyız. Dijital fotoğrafçılığı öğrendiğinizde renkleri kontrol etmek ve anlamak esastır.

20 Ocak 2014 Pazartesi

Yakın Çekim Nasıl Yapılır?

Güzel fotoğraflar çekmek ister misiniz? Ya da bir doğa tutkunu musunuz ve en sevdiğiniz çiçeğin parlak ve net görüntülerini çekmek ister misiniz? Amacın ne olursa olsun, bu makale bunu yapmana yardımcı olacaktır.

19 Ocak 2014 Pazar

Geniş Açı Fotoğrafçılığı - Ufkunuzu Genişletin

Dijital kameralar ve zum lensler ayrılmaz ikilidir. Yeni bir kamera satın alırken, satıcının bahsettiği ilk şey bir zum objektifin ne kadar güçlü olduğunu belirtmektir.

17 Ocak 2014 Cuma

Portreler İçin Sığ Alan Derinliği

Portrenin kendisi harika bir şekilde odaklanmış olan ancak arka planın inanılmak güzellikte bir bulanıklığa sahip olduğu birçok portre görmüşsünüzdür. Doğru bir şekilde yapıldığında, bu fotoğraflar son derece çarpıcı olabilir, özellikle de uygun tekniklere hakim değilseniz başarmak oldukça zor görünebilir. Hızlı bir prime lens ile birlikte (oldukça geniş diyafram açıklığı) bu teknikle ilgili bir aşama kaydetmenizi sağlayacak fakat gelişmiş bir lens ile, örneğin Sigma 85 mm, bu makaleyi dikkatle okuduğunuz takdirde, mükemmel sonuçlar alacaksınız.

15 Ocak 2014 Çarşamba

Yeni Başlayanlar ve İleri Kullanıcılar İçin 10 İpucu

YENİ KULLANICILAR İÇİN 10 İPUCU 


1Daha dengeli çekimler için gün doğumu ve gün batımında çekimler yapın. Doğudan gün ışığına maruz kalacağınız gün ortasındaki çekimlerde meydana gelen sert ışık nedeniyle çok fazla kontrast meydana gelecek ve gölgelerdeki ve aydınlık alanlardaki detayları yakalamak zorlaşacaktır. Eğer bu yazıyı okuduktan sonra bir şeyden uzaklaşacaksanız o da bu konu olmalıdır.

13 Ocak 2014 Pazartesi

Raw Fotoğraf Çekmenin Avantajları

Neden hep raw çekmek gerekir?

Fotoğrafçılığınızı geliştirmenin farklı yolları vardır. İlk olarak, yüksek kaliteli bir lens kullanabilirsiniz. İkinci olarak, Photoshop ya da Lightroom gibi programlarda küçük saatler harcayabilirsiniz. Bu iki yol da fotoğrafçılığınızda büyük bir değişim meydana getirecektir. Fotoğraflarınızı ilerletmek için yapabileceğimiz başka bir şey var mı? Evet, var.

12 Ocak 2014 Pazar

Fotoğrafçılıkta Kompozisyon Kuralları

Fotoğrafçılıkta Kompozisyon Kuralları


Kompozisyon, ayrı ayrı parçaların bir bütün oluşturmasına denir. Fotoğrafçılıkta ise bunu düşünmek iyi fotoğraflar çekebilmek için çok önemlidir. Aşağıdaki yönergelerle sadece bunu düşünebilirsiniz ve bunları her fotoğrafta uygulamak zorunda da değilsiniz. Bu kural ve stratejileri bir kez öğrendiğiniz takdirde daha iyi fotoğraflar çekebilmek için fırsatlar kazanacaksınız.

11 Ocak 2014 Cumartesi

Işıkla Boyama

Işıkla Boyama Tekniği

Işıkla boyama tekniği harika sonuçlar veren eğlenceli bir tekniktir. Işıkla boyama tekniği denmesinin sebebi, bu fotoğrafı çekerken tam olarak ışıkla boyama yapmanızdır.

10 Ocak 2014 Cuma

Daha İyi Fotoğraflar Çekmek İçin Değiştirebileceğiniz 5 Şey

"Gerekli fotoğraf becerileri!" ya da "fotoğrafçılık dersleri." Bu gibi cümleler, arama motorlarına çoğumuzun girdiği ve daha iyi sonuçlar elde etmemiz için kullandığımız cümlelerdir.

9 Ocak 2014 Perşembe

Gün Doğumu ve Gün Batımı Fotoğrafçılığı İpuçları

Gün doğumu ve gün batımı fotoğraflarını çekmek, daha önce çektiğiniz fotoğraflar içinde en güzel fotoğrafları çekebilmenizi sağlayabilir. Şaşırtıcı olarak, bu muhteşem fotoğrafları çekmek zor değil. Bu kısa makalemizde, bu fotoğrafları en iyi şekilde nasıl çekeceğinize dair birkaç ipucu vereceğiz.

7 Ocak 2014 Salı

Fotoğrafınızı Ayarlamak İçin Histogram Nasıl Kullanılır

Dijital kameralarda, her zaman parlaklık, pozlama, kontrast ve beyaz dengesi hakkında konuşuruz. Ama yine de, bütün bu kavramların ne olduğunu ve birbirlerinden nasıl ayrıldıklarını sorduğumuzda, bazen kafa karıştırıcı cevaplar alabiliriz. Kafalarımızdaki karışıklıkları gidermek için, histogram var. Onlar, bu farklılıkları anlamamız için basit birer sistemdir.

6 Ocak 2014 Pazartesi

Fotoğrafçılığın Temelleri

Fotoğrafçılığa yeni başlayanlar için temel manuel mod fotoğrafçılık ipuçları.

Bu yazıda, belirli varsayımlar yapacağız. 


  1. Varsayım: Bir kameraya (dijital ya da diğer tür) sahibiz.
  2. Varsayım: Kameramızla daha önce de fotoğraflar çektik ve nasıl daha iyi çekilebileceğini biliyoruz. 
  3. Varsayım: Fotoğraflarımızın daha iyi olmasını istiyoruz. 

5 Ocak 2014 Pazar

fotografturk.com

Her seviyeden kullanıcının fotoğrafları paylaştığı, bu fotoğraflara seviyeli yorumların yapıldığı güzel bir site ile tanışmak ister misiniz? FotoğrafTürk sitesine üye olarak fotoğraf paylaşabilir, paylaşılmış fotoğrafları inceleyebilir ve bu fotoğraflara yorumlar yapabilirsiniz. Üye olmak ise 1 dakikadan kısa bir sürenizi alacak.

Başlangıç Fotoğrafçılığı İpuçları

Bu, sadece fotoğrafçılığa yeni başlayanları hedefleyenlere yönelik bir makale. Çok fazla teknik bilgi yok, kısaca, yeni başlayanların üzerinde yoğunlaşması gereken basit ipuçlarını içeriyor.

4 Ocak 2014 Cumartesi

Kaybolan Kameranızı Nasıl Bulabilirsiniz?

Hiç, bir dijital kamera gibi değerli bir eşyanızı kaybettiniz mi? Kaybedenler, eminim, uykusuz geceler geçirmiş ve kameralarını kimin çaldığını düşünüp durmuşlardır. Her ne kadar sadece 100 dolar bile olsa, manevi değeri çok fazla olabilir ve kaybettiğiniz zaman üzülmeniz normaldir.

3 Ocak 2014 Cuma

Hangi Kamera

Benim favori kameralarımın bir listesini vereceğim şimdi size - tabii ki hepsine sahip değilim (umarım bir gün sahip olabilirim!) fakat hepsini kullandım ve hepsini tavsiye ediyorum - burada yazılı olan bir cihaz almak istiyorsanız, tereddüt etmeyin, hepsinin harika olduğuna kefilim.

2 Ocak 2014 Perşembe

Bahçe Çiçeği Fotoğrafçılığı İpuçları

Dışarı çıkmak ve çekim yapmak için küçük fikirlere mi ihtiyacınız var? Eğer bahçesi olan bir evde yaşıyorsanız hemen dışarı çıkın ve bir ilham dünyasına adım atın. Kapınızın hemen arkasında çekilecek birçok şey var. Bu yazımızda harika ve eğlenceli bir fotoğrafçılığın anahtarlarını bulacaksınız ve bahçenizde dijital fotoğrafçılıkla yüzleşeceksiniz.

1 Ocak 2014 Çarşamba

Siluet Fotoğraflar

Silüetler neden bu kadar özeldir? Silüetlerin bu kadar ilgi çekici olmasının nedeni yoruma çok açık olmasıdır. Neyi ya da kimi çekiyor olursanız olun, fotoğrafı izleyen her izleyici onunla ilgili farklı düşüncelere dalacaktır. Hedef kitlenizin bakış açısına bağlı olarak, fotoğrafınızda neler olup bittiğini geniş bir yelpazede anlatabilirsiniz.
 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status