Son Yazılar

31 Mayıs 2014 Cumartesi

Sadece Fotoğraf Çekin, Sadece Ayak İzlerinizi Bırakın

Şimdi kuzey yarım küre için bahar aylarındayız (ve yaza hazırlanıyoruz), kırlarda bir sürü kır çiçeği bulunuyor. Bu zamanlar fotoğrafçılık için yılın en iyi zamanları çünkü kır çiçekleri beraberlerinde bir sürü diğer canlıyı da (böcekler ve kelebekler gibi) beraberlerinde getirmektedirler.

30 Mayıs 2014 Cuma

Fotoğrafçılığınızı Bir Sonraki Seviyeye Ulaştıracak 5 İpucu

Fotoğrafçılığa harika bir kamera ile yeni başlamış birisinin daha iyi bir fotoğrafçı olabilmek ve harika fotoğraflar çekebilmek için neler yapması gerektiğine dair sorular alıyordum. Bu soru, internet üzerindeki bütü forumlarda ve tartışma gruplarında karşınıza çıkabilecek bir sorudur. Muhtemelen siz de bu soru ile karşı karşıya kaldığınız için bu sayfaya gelmiş bulunmaktasınız.

29 Mayıs 2014 Perşembe

Gerçekten Bir Makro Lense İhtiyacınız Var Mı?

Makro fotoğrafçılık, en etkileyici fotoğrafçılık türlerinden birisi olabilir. Bir makro lens, yakın çekim fotoğraflar çekmek için tasarlanmıştır. Ancak, bu şekilde fotoğraflar çekmek için gerçekten bir makro lens almanıza gerek var mı? Ucuz bir lens alarak yakın çekim fotoğraflar elde edemez misiniz?

27 Mayıs 2014 Salı

5 Temel Fotoğrafçılık Hatası ve Çözümleri

Kırmızı göz ve bulanıklık gibi temel fotoğraf hatalarından korunmayı öğrenin ve dijital kameranızla daha iyi fotoğraflar çekin.

Ay Fotoğrafı Nasıl Çekilir?

Ay fotoğrafı çekmek zorlayıcı olabilir. Geçen yıl bir deneme yapmak istemiştim fakat çektiğim fotoğraflar, gökyüzünde büyük, bulanık, parlak bir kitle şeklinde görünmüş ve bu deneme benim açımdan büyük bir felaketle sonuçlanmıştı. Birkaç deneme ve yanılmadan sonra en güzel ay fotoğraflarının nasıl çekilebileceğini keşfettim.

26 Mayıs 2014 Pazartesi

Harika Gün Batımı Fotoğrafları İçin 5 İpucu

Gün doğumu ve gün batımı, her fotoğrafçı için ilham verici konulardır. Aslında, iyi bir gün batımı fotoğrafı, bir kişinin doğa fotoğrafçılığına ilgi duymasının nedenlerinden birisidir. Harika bir kamera ya da profesyonel bir eğitim alma gereksinimi olmaksızın, kameraya sahip olan herkes harika gün batımı fotoğrafları çekebilir.

24 Mayıs 2014 Cumartesi

Fotoğrafçılığınızın Gelişmemesinin 5 Nedeni

Bir fotoğrafçının gelişimi nadiren doğrusaldır. İyiye gideriz, kötüye gideriz, iyiye gittiğimizi düşünürüz fakat gitmeyiz, ve zamanla biraz şans, sabır ve pratikle harika fotoğraflar çekmeye başlarız. Bazıları için sonuncu maddeye erişmek birkaç ortak hatadan dolayı mümkün olmuyor.

23 Mayıs 2014 Cuma

Düşük Perde Hızları ve Uzun Pozlama Fotoğrafçılığı

Birçok yeni nesil kamera 30" ya da daha hızlı perde hızlarına ulaşabilen çekim hızları ile gelmektedir ve bu da uzun pozlama fotoğrafları çekebilmemiz için yeterlidir. Bazı kameralarda bulb (B) modu bulunmaktadır ve bu modu kullandığınızda deklanşöre basılı tuttuğunuz süre boyunca çekim yapacaktır.

22 Mayıs 2014 Perşembe

DSLR Kamerlardaki Otomatik Poz Kilidi Nasıl Kullanılır?

DSLR kamerlardaki otomatik poz kilidi (AE-L[Auto Exposure Lock]) özelliği, fotoğrafı çekerken ekranınızdaki herhangi bir yerdeki poz değerlerine fiziksel olarak kilitleme yapmanıza izin verir. Bu özelliği kendiliğinden kullanabilir ya da fotoğrafı odakladığınız yere göre kullanabilirsiniz.

19 Mayıs 2014 Pazartesi

Fotoğrafçılıkta Boşluk Kuralı

Herkesin bazen boşlukta kalmaya ihtiyacı olduğu gibi, fotoğrafını çektiğimiz konular için de bu geçerlidir. Bu, fotoğrafçılıkta daha yaygın olarak bilinen boşluk kuralıdır. Bu kural, eğer modeliniz doğrudan kameraya bakmıyorsa ya da çerçevenin dışına doğru bakıyorsa, modelinizin baktığı yönde yeteri kadar boşluk olmalıdır. Bu teknik, izleyicilerin kafasında bir ilgi oluşturur. Ayrıca, çalışmalar gösteriyor ki izleyiciler de, doğal olarak, fotoğrafı çekilen kişilerle birlikte aynı yöne doğru bakma eğilimindedirler.

18 Mayıs 2014 Pazar

Kelebek Fotoğrafları: Kelebekleri Nasıl Yakalayabiliriz?

Kameranızın lensinden doğru bir kelebeğe baktığınızda gördüğünüz muhteşem renkleri başka neye baktığınızda görebilirsiniz ki? Belki bir kelebek, bir çiçeğe konmuş, oturuyor. aha güzel bir şey ne olabilir ki?

Kamera Nasıl Sabit Tutulur?

Eğer fotoğrafçılığa yeni başladıysanız ve DSLR kameranızı doğru bir şekilde nasıl tutacağınızı bilmiyorsanız, bu makaleyi okumanızı tavsiye ederim. Kameranızı kavramanız fotoğraflarınızın sonuçlarını ciddi bir şekilde etkileyeceği için bunu hafife almayın.

17 Mayıs 2014 Cumartesi

Mantarlar ve Mantar Fotoğrafçılığı İpuçları

Çoğu fotoğrafçı mantar fotoğrafı çekmekten uzak duruyor çünkü çoğunlukla mantarlar çekici bir şey gibi görünmüyor. Oysaki bu canlılar fotoğraflarını çekmeniz için yalvarıyorlar ve fotoğrafını çekebileceğiniz potansiyele de sahipler. Mantarlar çürüyen organik maddelerin olduğu her yerde, özellikle ormanlarda, sonbahar ile kışa yakın zamanlarda kolaylıkla bulunabilirler.

9 Mayıs 2014 Cuma

Kameranızdaki BULB Modu Nasıl Kullanılır?

DSLR kameralarda, perde hızınızı 30 saniyenin de üzerine çıkarmak istediğinizde bunu yapabilmenize olanak sağlayan özel bir ayar bulunmaktadır. Aslında, bu özel ayar son derece uzun pozlamalar yapabilmenize olanak sağlamaktadır. Buna Bulb Mod ya da Bulb pozlama modu adı verilmektedir.

8 Mayıs 2014 Perşembe

Lens Filtreleri - Nedir ve Neden Kullanırız?

Bugünün dijital dünyasında birçok filtre gereksiz bir hale dönmüştür. Çoğa kamera ve/veya fotoğraf düzenleme programları beyaz dengesini, yumuşaklığı ve diğer özel efektleri ekleyebilecek özelliğe sahipler. Ama yine de, bir filtre kullanılmadığı takdirde sonradan elde edilemeyecek bazı etkiler de vardır. Bu yazımızda size, bazı filtrelerin kullanımına dair öğrenmeniz gereken bir bakış açısın sunmayı amaçladık.

4 Mayıs 2014 Pazar

Aşırı Pozlanmış Çiçek Fotoğraflarını Lightroom Kullanarak Nasıl Onarabilirsiniz?

Çiçek fotoğrafçılığı, bütün fotoğrafçılık türleri içinde en çarpıcı olanlardan birisidir. Çiçekler sadece her yerde bulunduğundan dolayı değil; aynı zamanda çiçekler güzelliğin kişiselleşmiş halleri oldukları için de ayrıca.Çarpıcı bir çiçek fotoğrafı çekmek oldukça zahmetsiz gibi görünüyor ve her zaman bir çiçekle karşılaşma ihtimalimiz de oldukça yüksek.

3 Mayıs 2014 Cumartesi

Yakın Çekime Başlayanlar İçin Makro Fotoğrafçılığı İpuçları

1. İPUCU - LENS VE KAMERA AYARLARI


Yakın çekimler yapmak için genellikle kullanılan iki tür kamera vardır. Bunlar, kompakt kameralar ve SLR (single lens reflex) kameralar. SLR kameralar, dijital ya da filmli olabilir.

Dijital Kameranızın Düşmanlarını Tanıyın

Dijital kameranız, büyük anılarınızı oldukları anda yakalamanıza izin veren değerli bir cihazdır. Ve kazandığınız büyük paraları onu satın almak için harcadıysanız, ne pahasına olursa olsun, onu korumanız gerekir.

1 Mayıs 2014 Perşembe

Portre Fotoğrafçılığında Alan Derinliği

Harika bir portre çekmek gibisi yoktur. Gerçekten iyi bir şeklide çekilmiş portreler göze çarpar çünkü konumuz (özellikle gözler) net bir şekilde odaklanmışken arka plan oldukça bulanıktır. Bulanık bir arka plana sahip keskin nesneler, izleyicilerin gözünü modelinize çekerek harika bir etki bırakırlar.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status