Son Yazılar

31 Ağustos 2014 Pazar

Manzara Fotoğraflarınıza Nasıl Kontrast Ekleyebilirsiniz

Bir fotoğrafa kontrast eklemek, o fotoğrafı daha ilgi uyandırıcı bir hale getirmenin yollarından birisidir. Biz "kontrast" kelimesini düşündüğümüz zaman genellikle renklerdeki ya da parlaklıktaki zıtlığı düşünürüz. Fakat, fotoğraflarınız çekerken yakalayabileceğiniz bir diğer kontrast türü daha bulunmaktadır: nesnel kontrast.

29 Ağustos 2014 Cuma

Mağara Fotoğrafçılığı İçin 14 İpucu

Türkiye, yer altında yer alanları da dahil olmak üzere, geniş bir yelpazede, fotoğrafçılık fırsatları ile doludur. Geçenlerde, 8 kilometrelik uzunluğu ile birlikte Türkiye'deki en uzun mağaralardan birisi olan Çal Mağarası'na bir gezi fırsatım oldu. Bütün mağarayı gezme fırsatım olmamasına rağmen bir DSLR ile gezdiğim ilk mağara gezim olmuştu. Daha önce edindiğim bilgiler de bu gezim sırasında bana oldukça yardımcı oldu. İnternet üzerinden yaptığım araştırmalarla birlikte öğrendiklerimi uygulama fırsatım oldu. Şimdi, bazı temel bilgilerle başlayalım.

14 Ağustos 2014 Perşembe

Time Lapse - 9 - Yeni Zelanda, Queenstown'da 30 Gün ve 30 Gece

Yüzüklerin Efendisi hayranı herhangi bir kişi için Yeni Zelanda toprakları çarpıcı hazinelerle doludur. Harika manzaralar ve tırmanış yapabileceğiniz rotalarla karşılaşabilirsiniz. Fotoğrafçı Trey Ratcliff, Queenstown'a taşınır ve çevresini tanımak için kamerasını kullanmaya karar verir. Otuz gün boyunca on binlerce fotoğraf çekti ve aşağıdaki time lapse meydana geldi. İzleyelim:

8 Ağustos 2014 Cuma

Yaban Kuşları Fotoğrafçılığı İpuçları

Yaban kuşlarının fotoğraflarını çekmeye başlarken, bir telefoto lens ve bir üçayak bulundurmanız faydalı olacaktır. Genellikle 300 mm'lik ya da daha uzun odak uzaklığına sahip telefoto lensler tercih edilmektedir. Daha büyük odak uzaklığı kullanmanız daha uzaklardan çekim yapabilmenize olanak sağlayacaktır.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status