Son Yazılar

25 Kasım 2014 Salı

Bebek Fotoğrafçılığı İpuçları

Her ailenin, ilk çocuklarına sahip olduğu zaman duyduğu heyecan, anne ve babaların ya da büyükanne ve büyükbabaların çektiği fotoğraflara yansımaktadır. Dijital fotoğrafçılığın gelişmesi ile birlikte bu oran büyük ölçüde artmıştır. İşte, bu yazımızda, bebek fotoğraflarının nasıl çekileceğinden bahsedeceğiz.

23 Kasım 2014 Pazar

Full Frame DSLR Avantajları

DSLR kameralar genellikle APS-C ya da daha büyük boyutlu full frame (ff) sensörlerle donatılmıştır. Full frame kameralar genellikle daha hantaldır, pahalıdır ve daha büyük - full frame (ff) lensler gerektirirler. Bir full frame (ff) kameranın avantajlarının ne olduğunu merak ediyorsan ve bu kadar pahalı olmalarının haklı bir sebebi olup olmadığını öğrenmek istiyorsan, bu yazımızda full frame (ff) sensörlerle ilgili sorularına cevaplar bulabileceksin.

22 Kasım 2014 Cumartesi

Harika Şehir Manzarası Fotoğrafları Çekmek İçin 10 İpucu

Şehirler sadece birçok insan barınma ve iş ve ofis imkanı vermekle kalmaz, aynı zamanda enerji, güç ve canlılıkla da doludurlar. Şehirleri harika bir hale getiren birçok şey vardır ve tek bir fotoğrafta şehirlerin özünü yakalayabilmek gerçekten çok zordur.

20 Kasım 2014 Perşembe

Gizli Çekim (Candid) Fotoğrafçılık Nedir?

İnsanlar belirli bir işle meşgulken, onlardan habersiz bir şekilde, onların fotoğraflarını çekmemize, gizli fotoğrafçılık diyoruz. Fotoğrafçılığı güzel kılan yönlerinden birisi de, insanları belirli bir işi yaparken çekebilmektir. Bu işlem, fotoğrafınıza hayattan bir parça ekler.

18 Kasım 2014 Salı

Kompakt Dijital Kameralarda Deklanşör Gecikmesi

Sokakta koşuşturan çocuklarınızın fotoğrafını çekmeye çalıştıysanız, bu konuyla daha önce de karşılaşmısşsınız demektir. Çocukların en muhteşem "an"a gelmelerini beklersiniz, deklanşöre basarsınız ve fotoğrafın önizlemesine baktığınızda, fotoğrafta çocukların sadece koşan ayaklarının kaldığını görürsünüz. Bu, deklanşör gecikmesidir ve birçok dijital kamerada belirli ölçüde bulunur.

Time Lapse - 10 - Perşembe Yaylası

Youtube'da bir kullanıcı olan Selahaddin Eyyubî, hazırladığı Time Lapse Perşembe Yaylası adlı videosunu gösterime sunmuş. Bu eşsiz güzellik, Ordu ili Aybastı ilçesi ile Tokat ili Niksar ilçeleri arasında yer alan Perşembe Yaylası'nda çekilmiş. Sizleri bu eşsiz güzelliğin keyfini çıkarmaya davet ediyoruz.

16 Kasım 2014 Pazar

Harika Kış Fotoğrafları Çekmek İçin İpuçları

Harika kış fotoğrafları çekmek için yola çıktığınızda aşağıdaki ipuçlarını hatırlayın:

15 Kasım 2014 Cumartesi

Ağaç Fotoğrafçılığı Teknik ve İpuçları

Doğa fotoğrafçılığı en yaygın fotoğrafçılık türlerinden birisidir ve doğa fotoğrafçılığında, ağaçlar en önemli konulardan birisidir. Ağaçlar çeşit çeşittir; oldukça yaygındır; ayrıca bir fotoğrafı eşsiz bir güzelliğe sokabilecek kapasitededir.

8 Kasım 2014 Cumartesi

Fotoğrafçılıkta Işık

Işık, fotoğrafçılıkta önemli bir rol oynar. Işık fotoğrafınıza hayat verebilir, gölgeler ve silüetler yardımıyla etki oluşturabilir ya da parlamalar ve yansımalarla birlikte istenmeyen etkilere yol açabilir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status