Son Yazılar

29 Ekim 2015 Perşembe

Portre Çekimlerinde Sığ Alan Derinliği

Ön planda harika bir şekilde netlenmiş ve arka planın oldukça bulanıklaştığı etkileyici portre çekimleri ile karşılaşmışsınızdır. Düzgün bir şekilde yapıldığı zaman bu tür fotoğraflar oldukça etkileyici olabilmektedir. Ancak, uygun teknikleri henüz bilmiyorsanız, bu tür fotoğrafları elde etmenin oldukça zorlayıcı olduğunu düşünebilirsiniz. Hızlı bir prime lens (özellikle büyük diyafram kapasiteli olan) size büyük bir avantaj sağlayacak; üst düzey bir lens (örneğin, 85mm Sigma) mükemmel sonuçlar verecektir.

24 Ekim 2015 Cumartesi

Diyafram Öncelikli Mod, Enstantane Öncelikli Moda Karşı

Bazı modern kameralar bazı zamanlarda sahiplerini utandıracak çekim yapabilmektedir. Bir fotoğraf çekimi söz konusu olduğunda, kullanıcıların bazıları Diyafram Öncelikli, bazıları ise Enstantane Öncelikli Mod kullanmaktadır. Her iki çekim modu da kendine özgü alanlarda etkili olmaktadır. Bu yazımızda, size hangi modu seçmeniz gerektiğine dair bir ipucu vermeye çalışacağım.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status