Son Yazılar

31 Mart 2016 Perşembe

49 Muhteşem Fotoğrafçılık İpucu - 1

Fotoğrafçılığı aile hayatlarınızın taleplerine uygun hale getirmek ve hsaftalık olarak çalışmak kameranızın teknik karmaşıklığı ile baş edebilmekten çok daha zordur.

49 Muhteşem Fotoğrafçılık İpucu - 2

Pozlama


Pozlama telafisi kullanılmış

Pozlama Telafisi kullanılmamış


11. Pozlama Telafisinde Ustalaşın


Çoğu kamera üzerinde yer alan ölçüm sistemleri çoğu durumda doğru pozlamayı yapıyor olsa da +/- Pozlama Telafisini uygulamanızı gerektirecek bazı durumlar bulunmaktadır. Bu özelliği uygularken takip etmeniz kural, çekim yapacağınız alan oldukça karanlık ise Pozlama Telafisini eksi bir değere alarak az pozlama yapmanız gerekecektir. Eğer ortam çok parlak isepozlama değerini pozitif bir değere çekerek aşırı pozlama yapmalısınız.

49 Muhteşem Fotoğrafçılık İpucu - 3

Keskinlik




21. Alan Derinliği Önizleme özelliğini kullanın


Özellikle zum lensler kullanıldığında ön plandan arka plana kadar ne kadar alanın odakta kaldığını kestirmek güçtür. Bu yüzden Alan Derinliği Önizleme özelliğini kullanmak son derece faydalıdır, bu özelliğin kullanımı, çekiminizin nasıl görüneceğine dair size bilgi verecektir.

49 Muhteşem Fotoğrafçılık İpucu - 4

Alan Taraması




31. Havayı gözleyin


Dışarı çıkmaya değip değmeyceğinden ne giyeceğinize ve hangi ekipmanları yanınızda taşıyacağınıza kadar, herhangi bir açık hava fotoğrafçılığı çekimi tamamıyla havaya bağlıdır. Bu yüzden dışarı çıkmadan önce hava durumuna bakmaya çalışın, ancak çekimler için parlak gün ışığı olduğu anları, açık mavi gökyüzünün olduğu anları beklemeniz gerekmez, çünkü çoğu fotojenik ve etkileyici ışığ genellikle fırtınalı ve rahatsız edici havalardan önce ve sonra meydana gelmektedir.

49 Muhteşem Fotoğrafçılık İpucu - 5

Fotoğraf Düzenleme




40. İlk önce kırpma yapın


Fotoğrafta kırpma yapacaksanız, bunu fotoğrafınıza çekim sonrası düzenlemeler yapmadan önce yapmanız daha iyi bir tercih olacaktır (Lekeleri kolanlama yoluyla temizlediğinizde özellikle işe yarayacaktır, kırıptıktan sonra fotoğrafınızda yer almayacak olan bölgelerde zaman kaybetmeye gerek yoktur).

27 Mart 2016 Pazar

Fotoğrafçıların Yanlış Yaptığı 35 Şey (ve Bunlardan Kurtulma Yolları)

Fotoğrafçılık sanatını öğrenmek için bu yola çıktıysanız, hatalar yapmadan fotoğrafçılığı öğrenmeniz imkansız gibidir, ancak kamerayı her elinize aldığınızda aynı hataları sık sık yapıyorsanız, bunlardan kurtulma vaktiniz gelmiş demektir.

25 Mart 2016 Cuma

10 Pratik Lightroom İpucu ve Kısayolu

Lightroom çok güçlü ve karmaşık bir programdır. Sık kullandığınız işlemleri kısayollarını kullanarak yapmak, bu işlemleri hızlı bir şekilde yapmayı sağlar. Aşağıda, bu konuda size yardımcı olabilecek 10 tane Lightroom ipucunu bulabilirsiniz:

24 Mart 2016 Perşembe

Yeni Bir Kamera Satın Aldığınızda Öncelikli Olarak Yapmanız Gereken 10 Şey

Yakın bir zamanda kendimi yeni bir kamera almak zorunda kalmış bir durumda bulmuştum. Eğlenceli bir durumdu, fakat yeni kameraya alışmak zaman alacaktı.

20 Mart 2016 Pazar

Hareketi Kullanarak Etkileyici Fotoğraflar Oluşturmak İçin 3 İpucu

© Darlene Hildebrandt 
Bulanık olan ya da keskin (net) olmayan fotoğrafların iyi fotoğraflar olmadığına dair yaygın bir yanlış kanı vardır. Ben size hareket bulanıklığını kullanarak fotoğraflarınıza heyecan ve ilgi katmanın yollarını göstereceğim.

19 Mart 2016 Cumartesi

Time Lapse - 11 - Norveç'te Gerçek Zamanlı Aurora Borealis Videosu

Norveç'in kuzeyindeki bir şehir olan Tromsø'da çekilen gerçek zamanlı bir aurora borealis time-lapse videosu arıyorsanız, Anders Mildestveit tarafından çekilmiş aşağıdaki videoyu izlemelisiniz.

18 Mart 2016 Cuma

Çocuk Fotoğrafı Çekerken Yapılan En Büyük Üç Hata

Tatillerde, deniz kenarlarındaki birçok aileyi gözlemledikten sonra fark ettim ki, birçok aile ve hatta birçok profesyonel fotoğrafçı çocuk fotoğrafları çekerken üç BÜYÜK hata yapıyordu. Birçok ailenin hayal kırıklığına uğradığını görebiliyordum, ayrıca hiçkimse eğleniyor görünmüyordu.

Sanırım bu üç büyük hatayı tek bir cümle ile özetleyebilirim: "Çocuklar, şuraya oturun, bana bakın ve gülümseyin!"

16 Mart 2016 Çarşamba

Vahşi Yaşam Fotoğrafçılığındaki 5 Temel Hata Ve Bunlardan Korunma Yöntemleri

Hayvanlar, özellikle de vahşi olanlar, oldukça güzel varlıklardır ve doğal ortamlarında onlarla karşılaştığımız zaman kameramızı onlardan yana çevirmekten kendimizi alamayız.

13 Mart 2016 Pazar

Şelale Fotoğraflarının Nasıl Çekileceğine Dair Nihai Rehber

Harika şelale fotoğrafları çekmek, manzara fotoğrafçılığında çok önemli bir basamaktır. Hızlı bir şekilde akan suları kremsi bir bulanıklıkla yakalamak uzun pozlama temellidir, ancak şelale fotoğrafı çekmek beraberinde bir dizi zorluğu da getirmektedir. Bunun yanında, uzun pozlama fotoğrafçılığı genellikle düşük ışık koşullarında gerçekleştirilir — şelale fotoğraflarını gündüz vakitlerinde çekmeye çalışmak genellikle kamera ayarlarını düzgün bir şekilde ayarlamadığınız takdirde doğru bir pozlama elde edilemeyeceği, en azından istenen alan derinliğine ulaşılamayacağı anlamına gelmektedir.

12 Mart 2016 Cumartesi

Yıldırım (Şimşek) Fotoğrafı Nasıl Çekilir - Nihai Rehber



Eğer birisi bana daha önce çektiğim fotoğraflardan sadece bir kategorideki olanları seçebileceğimi ve diğerlerini yok edeceğini söyleseydi – bir süre düşünürdüm ve yıldırım fotoğraflarını seçerdim. Neyse ki gerçek hayatta hiç kimse böyle bir talepte bulunmuyor, ancak yine de bu etkileyici konu hakkında konuşmaktan kendimi alamıyorum.

10 Mart 2016 Perşembe

Ay Tutulması Fotoğrafı Nasıl Çekilir

Bu makaleyi yazmak için bir ay tutulmasını özellikle beklemiştim, çünkü deneyimimi belgelemek ve bu ender, etkileyici anın fotoğrafını çekerken karşılaştığım zorluklar hakkında bilgi vermek istemiştim. Bu çekim benim bir ay tutulmasını fotoğraflamak için yaptığım ilk deneme değildi – 2008 yılında bir kez denemiştim fakat hava yeterince elverişli olmadığı için çok iyi fotoğraflar çekememiştim, ancak tutulmanın başlangıç, tam tutulma ve bitiş dönemlerine ait fotoğraflar çekebilmeyi başarmıştım. Gelecek ay tutulması bu sene yaz aylarında gerçekleşecek ve eğer en son tutulmayı kaçırdıysanız, ay kan kırmızısı bir renk aldığında dışarıda bulunun ve bu etkileyici anın fotoğraflarını çekin.

8 Mart 2016 Salı

Güneş Tutulması Fotoğrafı Nasıl Çekilir

Bu makaleyi yazmak için 20/05/2012 tarihinde meydana gelen güneş tutulmasını özellikle beklemiştim, çünkü deneyimimi belgelemek ve bu ender, etkileyici anın fotoğrafını çekerken karşılaştığım zorluklar hakkında bilgi vermek istemiştim. Bu, benim bir güneş tutulmasını fotoğraflamak açısından yaptığım ilk denemeydi, aslında, gözlemleyebildiğim ilk güneş tutulmasıydı aynı zamanda.

6 Mart 2016 Pazar

Düşük Işık Fotoğrafçılığı İpuçları

Çoğu insanın sandığının aksine düşük ışık fotoğrafçılığı tam olarak gece fotoğrafçılığı demek değildir. Farklı kaynaklardan gelen farklı miktarlarda ışık olabilir ve açık havada gün ortasında gelen ışıktan az olan diğer tüm ışıkları düşük-ışık olarak tanımlıyorum. Yetersiz ortam ışığının bulunduğu kapalı mekan fotoğrafçılığı (çoğumuzun evleri) ve gece gözümüzün zorlukla seçebildiği ışıklar da düşük-ışık olarak tanımlanmaktadır. Bu makalede açık havada ya da kapalı alanlarda düşük-ışık içeren her yerde nasıl fotoğraflar çekileceğine dair ipuçlarını bulabileceksiniz.

5 Mart 2016 Cumartesi

Bir Led Işık ve Işık Küresi (Orb) Nasıl Yapılır

© Sean McCormack

Bu makalede size ışık kürelerinin (Orb) ne olduğunu, nerede ve ne zaman çekilebileceğini anlatacağım. Öncelikle, ışık küresinin ne olduğunu tanımlamakla başlayalım.

3 Mart 2016 Perşembe

Gün Ortasında Çekimi Bırakmayın – Gün Ortasında Çekim Yapmak İçin İpuçları

Fotoğrafçılıkta birçok "kural" duyarsınız. Diğer bütün kurallarda olduğu gibi bu kurallara bağlı kalırsanız amacınıza daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

2 Mart 2016 Çarşamba

Yolculuk Fotoğraflarınızı Geliştirmeniz İçin 3 İpucu


Yolculuklar en büyük hobilerden biri olarak gösterilir ve herkes ömrü boyunca en az bir kez bu deneyimi gerçekleştirmelidir. Yolculuklar küçük bir zaman diliminde büyük deneyimler kazanmanın harika bir yoludur ve bir fotoğrafçı olarak bakış açınızı genişletecek an ve fırsatlar sunmaktadır. Bazen tüm yeni keşiflerin ortasındayken aşırı duygusal ve yorgun hissedebilirsiniz.

Bokeh Nedir?

"Boke" olarak da bilinen bokeh, fotoğrafçılıktaki en popüler nesnelerden biridir. Bokehin bu kadar popüler olmasının sebebi, izleyicilerin dikkatici fotoğraftaki özel bir alana yoğunlaştırarak fotoğrafların görsel olarak daha çekici bir hale getirmesidir. Kelime anlamı Japonca "bulanıklık" anlamına gelen bir kelime olan "boke"den türetilmiştir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status