Son Yazılar

30 Nisan 2016 Cumartesi

Aynasız Kameralar DSLR Kameralara Karşı

DSLR kameralar bazı doğal kusurları ve kısıtlamaları da beraberinde getirmektedir. Bunun en önemli sebeplerinden birisi, SLRlerin filmli kameralardan geliştirilmiş olmasıdır. Dijital gelişim ile birlikte, sanki bir filmli kamera imiş gibi işlemlerden geçti ve aynı gövde içine yerleştirildi. Dijital sensör ve diğer elektronik parçalar, dijital film ortamı ve arka LCD hariç olmak üzere, diğer hiçbir parça değişmedi. Aynı mekanik ayna, aynı pentaprizma/optik vizör, aynı faz algılama sistemi, aynı odaklama sistemi.

28 Nisan 2016 Perşembe

En Popüler Kompakt ve Aynasız Kameralar



1. Sony Alpha a6000 (1.750 TL)

27 Nisan 2016 Çarşamba

En Popüler DSLR Lensleri

Canon DSLR Lensleri



1. Canon EF 50mm f/1.8 II (250 TL)

26 Nisan 2016 Salı

Manzara Fotoğraflarınıza Zarif Rötuşlar Yapmak İçin 3 İpucu

Manzaralar, en önemli fotoğrafçılık dallarından birisidir, ve iyi bir bu, nedene dayanmaktadır. Doğa, insan gözüne büyüleyici görünmektedir, ve kamerası ile çarpıcı fotoğraflar çekmek isteyen insanlar için en doğal halleri ile beklemektedir. Bazı manzara fotoğrafçıları ve doğa meraklıları üçayaklar, uzaktan kumandalar, filtreler ve birçok diğer aksesuar kullanılarak planladıkları çekimleri yapmaktadırlar.

24 Nisan 2016 Pazar

Yıldız İzleri Özçekimi Nasıl Çekilir

© Gavin Hardcastle
Planlama ve sabır sonucunda harika çekimlerin elde edildiği zamanlar vardır. Rocky Dağlarının Kanada'daki bölümünde çektiğim bu (yukarıdaki) gece yıldız izleri (star trails) özçekimi de bu zamanlardan birisi idi. Mount Rundle üzerindeki yıldız izleri ile ve Alberta'daki Banff şehrine doğru, Vermillion Gölü'ndeki yansımaları ve dağlardan eriyen buzulları da yakalayan bir çekim planladım.

Fotoğrafçıların Söylediği 32 Şey... ve Aslında Söylemek İstedikleri

Fotoğrafçılık, kendi başına bir dildir; kamera jargonunun, lens kısaltmalarının ve teknik terimlerin zengin bir karışımından meydana gelmektedir ve yeni başlayanlar için birçok terimi bir arada görmek şaşırtıcı derecede karmaşık gelebilir. Yeni başlayanlar, İnternet ve türevleri ile birlikte f-stoptan dolgu flaşına kadar birçok şeyi öğrenmek hususunda uzun zaman harcamamakta, HDR, DoF ve TTL arasındaki farkları kolaylıkla ayırt edebilmektedir.

23 Nisan 2016 Cumartesi

Renk Sapmaları Nedir ve Nasıl Önlenir

© Joshua Burke
Yukarıdaki fotoğrafta, çitanın sol tarafına denk gelen keskin kenarlarda yeşil ve kırmızı saçaklanmalar meydana geldiğini fark edebilirsiniz, bu etkiye renk sapmaları (kromatik aberasyon) adı verilmektedir.

21 Nisan 2016 Perşembe

6 Kolay Adımda Fotografik Olarak Görmeye Başlayın

Sınrsız sayıda fotoğraf çekebileceğimiz bir çağda yaşıyoruz. Bir fotoğrafçı olarak düşündüğümüzde bu hem bir avantaj, hem de bir dezavantaj olmaktadır. Bir yanda, öğrenme eğrisi daha da hızlandı, kolaylaştı ve çok ucuzlaştı. Diğer yanda çoğu fotoğrafçı kompozisyon konusuna çok fazla dikkat etmeme eğilimi göstermeye ve şans ile çekim yapma fırsatı kollamaya başladı.

18 Nisan 2016 Pazartesi

Ateşle Oynamak: Peyzajda Bulaşık Teli (Steel Wool) Çevirme Tekniği

Odak uzunkluğu: 21mm, perde hızı: 15s (c)  Andrew S. Gibson

Makalelerimizi takip ediyorsanız, şüphesiz ışıkla boyama ve geniş-açılı manzara fotoğrafları çekme gibi teknikleri uygulamış olmalısınız. Mavi ile turuncu arasındaki renk karşıtlığını (kontrast) ve alacakaranlık sırasında ışığın sihirli kalitesini kullanmak için ilginç yollar bulmuş da olabilirsiniz.

16 Nisan 2016 Cumartesi

En Yaygın 99 Fotoğrafçılık Problemi (ve Çözümü) - 1

Fotoğrafçılık çevrenizdeki en pahalı hobilerden biri olmanın yanı sıra uğraşılması gereken en teknik meşgaleleri de içinde barındırmaktadır. Yine de o kadar kafa karıştırıcı olmaya gerek yok!

En Yaygın 99 Fotoğrafçılık Problemi (ve Çözümü) - 2

LENS KULLANIMI

© Marcus Hawkins


12. Problem: Bazı günlerde dahili optik sabitleyici özelliği olan lensler kullandım ancak diğer fotoğraflarla aralarında bir fark göremedim. Bu lensleri satın almaya değer mi?

Görüntü sabitleyici özellikleri, karmaşık, bilgisayar-kontrollü işlemlerdir, ve lensin içerisindeki otomatik motorların, herhangi bir titreşimi engellemeye yarayan bir dizi elemandan oluşmaktadır. Canon, Nikon, Tamron ve Pentax tarafından üretilen yeni nesil görüntü sabitleyici özellikleri son derece iyi şekilde çalışmaktadır ve duruma göre üç ya da dört duraklık avantajlar sağlamaktadır.

En Yaygın 99 Fotoğrafçılık Problemi (ve Çözümü) - 3

Dijital Kamera Aksesuarları
© Marcus Hawkins

24. Problem: Lensime bir skylight filtre takarak kullanmalı mıyım?

Skylight filtrelerin iki görevi vardır. Birincisi, bazı çekimlerinizde, özellikle mavi gökyüzü altında bir gölgede çekiler yaptığınızda görebileceğiniz serin, hafif mavi renk tonlarını azaltmaktır. Günümüzün DSLRlerindeki gelişmiş beyaz dengesi yetenekleri ile, film kullanımına oranla çok daha az öneme sahiptir.

En Yaygın 99 Fotoğrafçılık Problemi (ve Çözümü) - 4

Dijital Kamera Ayarları ve Kontrolleri

© Marcus Hawkins

33. Problem: Hangi AF modunu kullanmalıyım?

İki temel otomatik odaklama (AF) modu, Tekli ve Seri çekim modlarıdır, çoğunlukla One-Shot ve Servo olarak adlandırılır. Çoğu durumda, Tekli mod kullanımı çoğu durumda başarılı sonuçlar vermektedir, çünkü deklanşöre hafifçe bastığınızda hedefe kilitlenir ve deklanşör basılı durumda iken odak kilitli kalır ve deklanşöre tam basıldığında çekim tamamlanır.

14 Nisan 2016 Perşembe

En Yaygın 99 Fotoğrafçılık Problemi (ve Çözümü) - 5

Kamera Pozlaması

© Marcus Hawkins

59. Problem: Fotoğraflarım bazen çok parlak ya da karanlık çıkıyor, bunu nasıl düzeltebilirim?

Pozlama telafisi özelliğini kullanmanız gereken an burasıdır. '+/-' olarak gösterilen butona basarak ve kameranızın ana kadranını çevirerek kameranızın sahnedeki ışığı yorumlamasındaki hataları giderebilirsiniz.

13 Nisan 2016 Çarşamba

En Yaygın 99 Fotoğrafçılık Problemi (ve Çözümü) - 6

Flaş Kullanımı

© Marcus Hawkins

71. Problem: Flaş ile çektiğim fotoğraflar neden karanlık çıkıyor?

En yaygın açıklama, çekimi yaptığınız nesnenin çok uzakta olduğudur. Flaşların kısıtlı bir erimi vardır, dahili flaşlar, harici flaşlara oranla çok daha kısa menzillidir.

12 Nisan 2016 Salı

En Yaygın 99 Fotoğrafçılık Problemi (ve Çözümü) - 7

Fotoğrafçılık Tekniği


© Marcus Hawkins

83. Problem: Gece fotoğrafçılığı için hangi ayarları kullanmalıyım?

Pozlamayı kontrol altına almak için en iyi yol Manuel mod kullanmaktır, böylelikle gece fotoğrafçılığı için en iyi diyafram ve perde hızını seçebilirsiniz.

10 Nisan 2016 Pazar

Pazar Yerlerinin Çekiminde Size Yardımcı Olacak 7 İpucu

Evde de olsam yurt dışında da olsam, marketler, fotoğrafını çekmeyi en çok sevdiğim yerler arasında yer almaktadır. Fotoğrafını çekeceğiniz seçenekler sınırsızdır, ayrıca bir şehrin telaşının yakalanabileceği harika yerlerden biridir. Bu yerler genellikle gündelik hayatın bir yansımasını görebileceğiniz yerlerdendir, ayrıca turistlerin akınına uğramış yerlerden de sayılmaz. Ancak düşük ışık koşullarında, ziyaretçiler ve alışveriş yapan insanların çokluğu, fotoğraf çekmek bir zorlu süreç haline gelebilir. Aşağıda, pazar yerlerinin fotoğraflarını daha iyi bir şekilde çekebilmek için 7 ipucunu bulabileceksiniz.

8 Nisan 2016 Cuma

Gezginler İçin En İyi 10 Kompakt Kamera

Fotoğraf: www.fujifilmshop.com

Fujifilm X-T1


Seçim Sebebi: 1970'li yıllarda üretilen filmli SLR formunda, klasik, retro görünümlüdür. Ancak, optik elemanların yerine bu kamerada pentaprizma kullanılmıştır, ki bu teknoloji bugüne kadar üretilmiş en iyi elektronik vizörlerden birisidir. Kamera oldukça hızlıdır — otomatik netleme özelliği hızlıdır, önizleme özelliği hızlıdır ve herhangi bir sorunla karşılaşmaksızın binlerce fotoğraf çekebilir. Küçük kamera ve lens boyutu ile, bütün kamera ekipmanlarınızı geziniz boyunca yanınızda taşımak istediğinizde, standart DSLRlerden yarı yarıya daha az yer kaplayacaktır.

7 Nisan 2016 Perşembe

Ünlü Fotoğrafçılar - Size İlham Verecek 225 İpucu - 1

Digital Camera World adlı internet sitesi kendi zamanlarının en meşhur fotoğrafçılarından bazıları ile görüşme yapmıştır. Martin Parr, Rankin, David Doubilet, Jill Furmanovsky, hatta tanınmış kimselerden olan Bryan Adams (evet, Bryan Adams)... Yetenekli bay ve bayan fotoğrafçıların bulunduğu etkileyici bir liste.

Ünlü Fotoğrafçılar - Size İlham Verecek 225 İpucu - 2

Morgan Silk

Reklam Fotoğrafçısı

Morgan Silk, iyi bilinen bir İngiliz fotoğrafçı ve rötuş uzmanıdır. Fotoğrafları sayısız AOP ödülü kazanmış ve çektiği fotoğraflar, uluslararası fotoğraf sergilerinde yayınlanmıştır. Reklam istemcileri arasında Sony, Harley Davidson ve 02 de bulunmakta.

Ünlü Fotoğrafçılar - Size İlham Verecek 225 İpucu - 3

Pablo Bartholomew

Fotomuhabir

Hindistan'da doğan Pablo, fotoğrafçılık kariyerine gençlik yıllarında başladı. 1983 yılında fotomuhabir olana kadar çalışmaları Time, Newsweek, Paris Match ve The Guardian gibi yayınlarda yayınlandı. İlk Dünya Basın Fotoğrafları ödülünü 19 yaşında iken aldı; dokuz yıl sonra Yılın Fotoğrafı ödülünü kazandı. Pablo filmlerde fotoğrafçı olarak ve Richard Attenbrough gibi yönetmenlerle birlikte çalışmaktadır.

3 Nisan 2016 Pazar

Işık Ölçümü ve Ölçüm Modlarını Anlamak (Metering)

Bütün modern DSLR kameralar "Ölçüm Modları", "Kamera Ölçümü", "Pozlama Ölçümü" ya da kısaca "Ölçüm" adı ile anılan bir sisteme sahiptir. Ölçümün nasıl çalıştığını anlamak ve bütün ölçüm modlarını bilmek, fotoğrafçılık açısından önemlidir, çünkü bu sistem, olağan dışı ışık koşullarında pozlamayı en az zahmetle ve en iyi sonuçlar alınabilecek bir şekilde kontrol etme imkanı vermektedir. Bu makalede ölçümün ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve fotoğrafçılıkta ölçümü nasıl kullanacağınız hakkında bilgiler vereceğim.

2 Nisan 2016 Cumartesi

Her Başlangıç Fotoğrafçısının Ezberlemesi Gereken 24 Özellik

Ne kadar uzun süredir bir DSLR sahibi olduğunuz fark etmeksizin, her zaman öğrenilecek bir şeyler vardır. Eğer ilk kameranızı yakın bir zamanda aldıysanız, öğrenme eğrisi imkansız bir diklikte görünebilir. Ancak bu sürecin bu şekilde zorluklarla sürmesi gerekmez. Bu öğretide neredeyse bütün kamera gövdelerinde bulunan temel özellikleri açıklayarak size yardımcı olmak istedik. Bu temel kamera özelliklerini en kısa zamanda öğrenmeniz kısa süre içinde gelişmenizi ve hatalardan çabuk bir şekilde kurtulmanızı ve daha iyi çekimler yapabilmenizi sağlayacaktır.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status