Son Yazılar

26 Haziran 2016 Pazar

Yoldaki Fotoğrafçılardan 11 Fotoğraf

Başıboş dolanan herkes kaybolmuş demek değildir. En güzel fotoğrafların bazıları başıboş dolanırken çekilir. Siz de gezinirken, bu şekilde güzel fotoğrafçılık fırsatlarını kaçırmayın.

Evcil Hayvanların Fotoğrafını Çekmek İçin En İyi Püf Noktaları

Evcil bir hayvana sahip olmak, dört ayaklı bir çocuğa sahip olmak gibidir. Cömert bir şekilde onlara dikkatimizi eder ve onlara değer veririz. Ayrıca, onların fotoğrafını çekmeyi sever, bu fotoğrafları evimizdekilere, ailemize ve arkadaşlarımıza gösteririz. Ancak, evcil hayvanların fotoğraflarını harika bir şekilde çekmek zordur. Onlar, önceden talimat verilmiş gibi hareket etmezler ve yüksek kaliteli bir portre fotoğrafı çekimini etkileyen birçok etken bulunur. Çekim başarısı, bütün etkenlerin bir araya başarılı bir şekilde getirilmesine bağlıdır. Fotoğrafçılığa yeni başlayanlar için bu süreç zorlayıcı olabilmektedir. Yine de yeteri kadar uygulama ve sabır ile birlikte son derece etkileyici evcil hayvan fotoğrafları çekebilirsiniz.

Çocuk Fotoğrafçılığı: Bebeklerin Fotoğrafları Nasıl Çekilir?

Her ebeveyn bebeklerinin masum gülümsemelerinin fotoğraflarını çekebilmeyi arzular. Ancak bebeklerin fotoğraflarını harika bir şekilde çekebilmek o kadar da kolay değildir. Eğer bebek fotoğrafları çekmeye niyetlendiyseniz, bu işin inceliklerini öğrenmelisiniz.

25 Haziran 2016 Cumartesi

Sonbahar Fotoğrafçılığı İçin Değerli İpuçları

Sonbahar, birçok renk çeşitliliğini içinde barındırarak etkileyici fotoğraflar çekebilmek için altın fırsatlar sunmaktadır. Fotoğraflarınızdaki mükemmel nesneler neler olabilir? Dökülen yapraklar, ağaçlar ve muhteşem manzara. Etkileyici fotoğraflar çekebilmek için bir DSLR'ye ihtiyacınız da yok, cebinizdeki küçük bir kamera bile yılın bu zamanında etkileyici fotoğraflar çekebilmenize olanak sağlayacaktır.

Manzara Fotoğrafçılığına Yeni Başlayanların Yaptığı 4 Hata

En meşhur fotoğrafçılar bile bu işe amatör olarak başlamıştır. Hiç kimse bir tek günde ustalaşmamış, ve öğrenme, fotoğrafçılık sürecinin büyük bir bölümünü oluşturmuştur. Ancak, hiçbirimiz bir amatör olarak kalmak istiyor görünmemekte, hepimiz hızlı bir şekilde profesyonel görünen fotoğraflar elde etmeyi istemekteyiz.

19 Haziran 2016 Pazar

Basit Değişikliklerle Fotoğraflarınızı Nasıl Geliştirebilirsiniz?

Onun, bunun, şunun ve çevrenizdeki her şeyin yüzlerce, binlerce fotoğrafını çekersiniz. Amacınız nedir? Güzelliği yakalamak.

Kamera Sarsıntısını Nasıl Engelleyebilirsiniz?

Portre çekimlerinizde fotoğrafınız bulanık mı çıkıyor? Kamera sarsıntısından dolayı sorun mu yaşıyorsunuz? Aşağıdaki 5 ipucunu takip ederek bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

18 Haziran 2016 Cumartesi

Süper Ay Fotoğrafı Nasıl Çekilir?

Astrofotoğrafçılığı seviyorsanız, Ay'ın sadece dolunay hali ile göründüğü değil, aynı zamanda normal zamanlardan daha büyük göründüğü "Süper Ay" adı ile adlandırılan benzersiz bir olaya şahit olduğunuzda heyecanlanabilirsiniz. Eğer gökyüzü berraksa ve Ay'ı görecek kadar şanslı iseniz, bu zamanlarda dışarı çıkıp ay fotoğrafı çekmeyi denemelisiniz. Eğer daha önce bu alanda herhangi bir çekim yapmadıysanız, Ay'ın bu hali ile çekeceğiniz fotoğrafında tam başarı elde edebilmek için hangi kamera ayarlarını kullanmanız gerektiğini merak edebilirsiniz. Bu kısa makalede, Süper Ay fotoğrafını nasıl çekeceğinizi açıklarken işleme dair basamakları açıklayacağım.

Daha İyi Vahşi Yaşam Fotoğrafları Çekebilmeniz İçin Profesyonellerden 5 Püf Noktası

İster profesyonel olsun, ister amatör, vahşi yaşam fotoğrafçılığını seven kişilerin ortak özelliği doğa ile iç içe olmayı sevmek ve vahşi dünyadaki canlılarla deneyimlerini paylaşmayı istemektir. Kameralarımızı taşıyarak ve bu alanda çekimler yaparak doğanın bize sunduğu fırsatları görebiliyoruz.

Uzun Lenslerle Manzara Fotoğrafları Nasıl Çekilir?

İlk bakışta mantığa aykırı gibi görünse de, en gelişmiş kompozisyonlar genellikle en basit olanlardır. Bu nedenle, ultra geniş açılı lensler genellikle açık havada yapılan çekimler için en ideal lensler değildir. Çok fazla detay barındırdıkları için, dikkati üzerine çekmek istediğiniz nesne, görsel yığılma nedeniyle risk altında kalabilmektedir. Bu, manzara fotoğrafçıları için benzersiz bir meydan okumadır. Uçsuz-bucaksız görkemli bir ufkun fotoğrafınıza dahil edilmesini cazip bir hale getirirken, daha güçlü bir görüntü, daha küçük bir bölümü içerebilir. Telefoto lenslerin çantanızda bulunmasını gerektirecek en önemli sebeplerden birisi de budur.

11 Haziran 2016 Cumartesi

5 Basit İpucu İle Muhteşem Manzara Fotoğrafları

© Rebecca Greig

Çapraz Çizgileri Kullanın


Çapraz çizgiler, izleyicilerin dikkatini çekmek için harika bir yoldur. Bu, manzaranız içindeki çitler, nehirler, yollar, bir yer şekili kıvrımı gibi, herhangi bir şey olabilir.

Photoshop Elements Kullanarak Fotoğraflara Yağmur Eklemek

© Rebecca Greig
Havanın durumu, fotoğraflarınızdaki genel ruh haline karar verebilir. Güneşli bir hava sevinç ve mutluluk hissi verirken, kapalı bir hava huzursuzluk duygusu verebilir. Fotoğraflardaki duyguyu değiştirmek için çoğunlukla fotoğrafın tamamının değiştirilmesi tercih edilirken pek az durumda fotoğraf üzerinde rötuşlar yapılır.

Uzatma Tüpü Nedir?


Uzatma Tüpleri Nasıl Çalışır?


Bir uzatma tüpü, kameranın gövdesi ile lens arasına takılır. Optik bir eleman değildir, bu nedenle tüplerin içinde lens bulunmaz. Tüm yaptığı, lensi, optik düzlemden uzaklaştırmaktır. Böylece, minimum odaklama mesafesi küçülecektir. Bu sayede, çekim yapmak istediğiniz nesneye daha da yakınlaşabilir, kadrajı daha fazla doldurabilir ve başarılı bir odaklama yapabilirsiniz.

Yeni Başlayanlar İçin Pozlama Üçgeninde Ustalaşmak

İlk dijital kameramı satın aldığımda, Diyafram, Perde Hızı ve ISO gibi kelimeler bana oldukça yabancı geliyordu, kafamda bu konu ile ilgili fikir oluşması için birkaç hafta boyunca sürekli araştırdım.Sizin de kafanız karışmış olabilir ve, anlaşılmasının zor olduğunu düşündüğünüz bu kavramlar nedeniyle, Otomatik Moddan başka bir modu asla kullanamayacağınızı düşünebilirsiniz.

10 Haziran 2016 Cuma

İlk Kameranızı Satın Almadan Önce Düşünmeniz Gereken 5 Şey

1. Ekipmanlar Fotoğrafçılara Karşı

Fotoğrafçılığa yeni başlıyorsanız, satın alabileceğiniz en iyi kamera ve lens hangisidir?

4 Haziran 2016 Cumartesi

Düğün Fotoğrafçılığı İçin 5 Temel Ayar

Etkileyici düğün fotoğrafları çekebilmek için aşağıdaki ayarları öğrenin.


1. Diyafram Öncelikli Mod kullanın. Bu sayede diyafram değerini seçebilir, perde hızı seçimini kameranıza bırakabilirsiniz. Bu sayede pozlama hakkında endişe duymadan çekiminizi yapabilirsiniz.

Perde Hızını Başarılı Bir Şekilde Kullanmak İçin 10 İpucu


3 Haziran 2016 Cuma

Fotoğrafçılıkta Renk Teorisinin Kullanımı

Aşağıdaki basit ipuçlarını takip ederek renk teorisine vakıf olabilirsiniz.

Farklı tonların etkilerinin ve birbirleriyle nasıl çalıştığının anlaşılması önemlidir. Geleneksel teoride, kırmızı, sarı ve mavi ana; yeşil, turuncu ve mor ara renklerdir.

Photoshop CS6 ile Hareket Bulanıklığı Etkisi Vermek

Hareket Bulanıklığı (Motion Blur) Photoshop'ta sanatsal etkiler oluşturmak için kullanışlı bir araçtır.

Önce, © Matt Bennett
Sonra, © Matt Bennett

1. Adım

Hareket Bulanıklığı, © Matt Bennett

Arkaplan katmanını (Background layer) çoğaltın (duplicate / katmanlar menüsünün alt kısmında "Yeni bir katman oluştur (Create a new layer)" butonuna sürükleyerek ya da kısaca Ctrl + J tuşlarına basarak) ve Filter> Blur> Motion Blur (Filtre> Bulanıklık> Hareket Bulanıklığı) yolunu takip edin.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status