Son Yazılar

31 Temmuz 2016 Pazar

Nişan Fotoğrafçılığı İpuçları

Her çift benzersizdir. Ne yazık ki, nişan töreni sırasındaki sakin tavırları ve kendi aralarındaki doğal etkileşim onların her zaman yetenekli olduğu anlamına gelmiyor.

30 Temmuz 2016 Cumartesi

DSLR Kameraların Bilmeniz Gereken 10 Özelliği

Aşağıda, DSLR kameranız ile ilgili olarak bilmeniz gereken 10 özelliği bulabilirsiniz. Bunlar, bir fotoğrafçı olarak gelişmenizi sağlayacaktır.

29 Temmuz 2016 Cuma

Siyah Beyaz Portre Fotoğrafçılık İpuçları

Siyah – beyaz portre çekimlerinde gizli – saklı yoktur. Renklerin dikkat dağıtıcı özelliğinin ortadan kalkması ile birlikte, öznelerin karakteristik özellikleri daha belirgin bir hale gelmektedir. Tek renkli (monokrom) pozlama, kemik yapısı ve dokudaki ince detayları, eşdeğeri olan renkli bir fotoğraftan çok daha yüksek bir seviyede ortaya çıkarmaktadır. Bu makale ev ortamında bile yaratıcı portreler çekebilmenize yardımcı olacaktır.

Lens Türleri ve Nasıl Kullanıldıkları

Lensler, fotoğrafçılıktaki en önemli hususlardan biridir. Her bir çekim için yapacağınız lens seçimi sonucu keskin bir biçimde değiştirecektir; bu nedenle, değişik koşullarda hangi lensin en iyi işi göreceğini bilmek bir fotoğrafçı olarak daha iyi seçimler yapmanızı sağlayacaktır.

Başarılı Fotoğrafçıların 13 Alışkanlığı


1. Bütün işi kameranın yapmasını beklemezler. Bu, "Otomatik" çekimi modu kullanımına elveda demek ve Diyafram Öncelikli ya da Enstantane Öncelikli gibi modlara geçiş yapmaya hazırlanmak demektir.

26 Temmuz 2016 Salı

Etkileyici Fotoğraflar İçin 18 Kompozisyon Kuralı

Kurallar. Bir çocukken, onlardan nefret ederdiniz. Hatta şimdi bile, bazı kurallardan nefret ediyor olmalısınız. Kurallar dünyamızı güzelleştirmek adına iyi yanlar barındırıyor olsa da, özgürlüğü ve bireysel yaratıcılığı kısıtlamak gibi kötü yanlara da sahiptir. Peki ama, fotoğraflarda yaratıcılığı ve sanatsal özgürlüğü sağlamanın yolu nedir? Hiçbir "kural" olmaması!

22 Temmuz 2016 Cuma

Eve Daha İyi Fotoğraflarla Gelmek İçin Seyahat Fotoğrafçılığı Çekim Listesi Nasıl Oluşturulur?

Facebook'ta arkadaşlarınızın hayranlıkla izleyeceği seyahat fotoğrafları mı çekmek istiyorsunuz? Ziyaret ettiğiniz kültüre dair hiçbir şeyi kaçırmadığınızdan emin olmak mı istiyorsunuz? Öyleyse, bir liste yapmanın tam zamanıdır!

Yağmurlu Günlerde Çok Daha Etkili Fotoğraflar Çekebilmek İçin İpuçları

Dışarı çıktığımız her zaman fotoğraf çekimi için ideal hava koşulu ile karşılaşmanız mümkün olmayabilir. Bir tatilde iseniz ve yağmurlu bir hava ile karşılaşırsanız, birçok seçeneğe sahipsiniz demektir. Kameranızı bir kenara bırakarak havanın düzelmesini bekleyebilir ya da kötü hava şartlarının size sunduğu yaratıcı fırsatları değerlendirebilirsiniz. Ben, ikinci seçeneği yapmanızı tavsiye ederim, yağışlı bir hava ile karşılaşırsanız, yağmura rağmen iyi fotoğraflar çekebilmenin yollarını arayın.

21 Temmuz 2016 Perşembe

Fotoğrafçılığı Basitleştirmek ve Daha Hızlı Öğrenmek İçin 3 Yol

Bir fotoğrafçı olabilmek, göründüğü kadar kolay değildir, çevremizdeki bütün harika fotoğraf seçeneklerini görebilmek ve onları yakalamayı istemek gerekir. Geçenlerde, öğrencilerimle çalışıyordum, ayarları sürekli değiştirmekten yorulduğunu söyledi. Örnek olarak da, manzara çekimi için bir geziye gittiğinde, bir kuş çekimi ya da diğer vahşi yaşam çekimi için hızlı bir şekilde ayarları değiştirmesi gerektiğini belirtiyordu. Bazı sezonluk fotoğrafçılar bu gibi durumlara karşı hazırlıklı ise de, bunu başarabilmek görüldüğü kadar kolay değildi ve fotoğrafçılığı yeni yeni öğrenen birisine göre, bu ayarlarla sürekli oynamaya çalışmak sıkıcı bir süreçti.

Daha İyi Orman Fotoğrafları Çekmek İçin 8 Hızlı İpucu

Ülkemde (ABD), Ulusal Park Hizmeti 100. yılını kutluyor, bakir manzaralara olan ilginin arttığını bildiriyor, bu iyi bir şey. Her ne kadar parklarımız ve ulusal anıtlarımız özçekim-çılgını turistlerle dolup taşsa da, bizden de çok fazla kişinin dışarı çıktığını ve bize ait topraklarla iletişime geçtiğini bilmek, iyi bir şey.

20 Temmuz 2016 Çarşamba

Seyahat Fotoğraflarınızı Geliştirecek 7 Rötuş İpucu

Fotoğraf: Laurence Norah
Bugün, Finding the Universe adlı internet sitesinden profesyonel fotoğrafçı Laurence Norah, daha iyi seyahat fotoğraflarının çekilmesi ile ilgili hazırladığı beş bölümlük yazı dizisini sona erdiriyor. Fotoğraflar, gezi deneyimleri için son derece önemlidir, bu nedenle hepimiz iyi bir fotoğrafçı olmayı isteriz. Laurence de bize bu konuda yardımcı oluyor. Beşinci bölümde, Laurence, basit rötuş tekniklerini vererek arkadaşlarınızı ve ailenizi etkilemenize yardımcı olacak.

Mükemmel Bir Fotoğraf Nasıl Çekilir: İleri Düzey Teknikler

Bugün, Finding the Universe isimli internet sitesinden Laurence Norah, daha iyi seyahat fotoğrafları çekimi için hazırladığı beş bölümlük yazı disizine devam ediyor. Fotoğraflar önemli seyahat deneyimleri sunar bu nedenle çoğumuz bir fotoğrafçı olmaya hayranlık duyarız, Laurence'in yazı dizisi de yeteneklerinizi geliştirme konusunda size yardımcı olacaktır. Serinin başından beri fotoğrafçılık ile ilgili temellerden bahsettik, serinin dördüncü bölümünde, Laurence, uzun pozlama, HDR, yıldız çekimleri ve daha birçok ileri düzey teknik hakkında bilgi verecek.

Ekipmanlar: Hatalı Ekipman Seçiminin Önüne Geçmek

Fotoğraf: Laurence Norah
Bugün, Finding the Universe adlı intrenet sitesinden Laurence Norah, daha iyi seyahat fotoğraflarının çekilmesi ile ilgili hazırlamış olduğu beş bölümlük yazı dizisine devam ediyor. Çoğumuz, fotoğrafçılığımızı geliştirmek isteriz, Laurence de bize bu konuda yardımcı oluyor. Serinin ilk bölümünde fotoğrafçılığın temellerinden, ikinci bölümünde de daha iyi bir fotoğrafın nasıl çekileceğinden bahsetmişti. Bu bölümde, Laurence harika bir kameranın ve ekipmanların nasıl seçileceğinden bahsedecek.

19 Temmuz 2016 Salı

Mükemmel Seyahat Fotoğrafları Nasıl Çekilir

Finding the Universe adlı internet sitesinden Laurence Norah, daha iyi seyahat fotoğraflarının çekimi ile ilgili hazırlamış olduğu 5 bölümlük yazı dizisine devam ediyor. Fotoğraflar, anıları günümüze getirebildikleri için önemlidirler. Bir fotoğrafa baktığınızda unutmaya başladığınız duygular, hisler ve kokular geri gelmektedir, bu nedenle Laurence daha iyi fotoğraflar çekebilmek için bize yardım etmektedir. Serinin ikinci bölümü, mükemmel çekimin nasıl yapılacağı ile ilgili.

18 Temmuz 2016 Pazartesi

Levitasyon (Yükselinim) Fotoğrafçılığı – Yer Çekimine Meydan Okumak İçin Teknikler

Levitasyon (yükselinim, sıçrama, zıplama, atlama, havaya yükselme) hileli* fotoğrafçılıktaki en ilgi çekici konulardan birisidir, ortaya çıktığı 19. yüzyıl ortalarından beri milyonlarca insanı etkilemeyi başarmıştır. Fotoğrafçının yaratıcı yönlerini koşum yeteneği ve bunu gerçek hayattaki görüntülerle birleştirmesi bilim ve sanatın birleşik bir devrimi ile sonuçlanmıştır.

13 Temmuz 2016 Çarşamba

Doku Fotoğrafları Nasıl Çekilir

Doku Fotoğrafçılığı bazı zamanlarda zorlayıcı olabilir, çünkü kompozisyon, ışık ve derinlik ile ilgili çalışma süreci, örneğin, manzara fotoğrafçılığından çok daha farklı bir şekilde çalışmaktadır. Doku fotoğrafçılığında desenler her şeydir, bu yüzden renkler ve derinlik ve dokudaki bütün küçük detaylar fotoğrafın geneli için çok büyük bir rol oynamaktadır. İlgi çekici desenler, canlı renkler ve iyi bir derinlik, bu üçünün etkili bir birleşimi iyi bir doku fotoğrafının temelini oluşturmaktadır.

12 Temmuz 2016 Salı

Harika Makro Nesneleri Nasıl Bulabilir ve Fotoğraflayabilirsiniz

Fotoğrafçılığın "Vahşi Batı'sı" varsa, makro fotoğrafçılıktır.

Canon Kameralarda Tam Kontrol Sağlamak İçin 75 İpucu - 1

Bu makalemizde, daha iyi bir Canon kullanıcısı olabilmek için gereken her şeyi bulabileceksiniz. Canon'un çekim modlarına geçmeden önce temel kurulum ayarlarından bahsedeceğiz.

Canon Kameralarda Tam Kontrol Sağlamak İçin 75 İpucu - 2

Canon Fotoğrafçılık İpuçları: Alan Derinliği ve Odaklama

© Photo Plus

20. Diyafram Öncelikli

Alan derinliğine (DoF) etki eden üç faktör, seçtiğiniz diyafram, odak uzaklığı ve odaklama mesafesidir. Diyaframı ayarlamanın en iyi yolu, yarı otomatik Av (Diyafram değerli) modu kullanmaktır: (seçtiğiniz lense bağlı olarak) kadranı çevirerek diyaframı ayarlarsınız, kamera da düzgün bir pozlama için ideal perde hızını belirler. En sığ alan derinliği için f/4 gibi geniş bir diyafram ve an geniş alan derinliği için f/16 gibi dar bir diyafram değeri kullanmalısınız.

Canon Kameralarda Tam Kontrol Sağlamak İçin 75 İpucu - 3

Canon Fotoğrafçılık İpuçları: Lens Kullanımı

© Photo Plus

50. Geniş Açılı Görünüm

Sigma 10-20mm ve Canon EF 11-24mm USM gibi Rectilinear (ultra geniş açılı [balık gözü olmayan]) lensleri hem APS-C sensör hem de full frame kameralarda kullanarak oldukça geniş bir görüş açısı elde edebilirsiniz. Curvelinear (balık gözü) lensler ise bu görüş açısını daha da artırırlar. Özellikle portre çekimleri yaparken kazara da olsa ayaklarınızın kadrajın içinde yer alması sonucu ile karşılaşabilirsiniz. Bundan sakınmak için Canlı İzleme özelliğini kullanmanın yanı sıra kamerayı kollarınızı uzatarak vücudunuzdan uzaklaştırarak da çekim yapabilirsiniz.

Canon Kameralarda Tam Kontrol Sağlamak İçin 75 İpucu - 4

Canon Fotoğrafçılık İpuçları: EOS Kameranızı Özelleştirin

© Photo Plus

70. Özel Kadran Ayarları

İlk olarak EOS 5D'de görünen özel çekim modları (C1, C2, C3) kendi belirlediğiniz ayarlarla hızlı bir şekilde çekim yapmanıza imkan sağlamaktadır. Sanal olarak, daha önce girdiğiniz değerler kayıt edilmektedir

1 Temmuz 2016 Cuma

Fotografik Stilinizi Keşfetmenize Yardımcı Olacak 4 Soru

Fotoğrafçılık dünyasına yeni adım attıysanız, bu alanla ilgili kişilerin kendi fotografik stilleri hakkında konuştuklarını suymuş olabilirsiniz. Peki ama, bu ne anlama geliyor ve siz kendi stilinizi nasıl bulabilirsiniz? Fotojurnalizim (pozlama yapmadan anı fotoğraflamak), geleneksel fotoğrafçılık (tamamen poz vermeye dayalı), lifestyle (yaşam tarzı) fotoğrafçılık (ilk ikisinin karışımı) şeklinde terimlerle karşılaşmış olmalısınız. Ancak, bir fotoğrafçının gerçek stili, o teknikte çekim yapmaktan çok daha fazlasıdır. Fotoğrafçının sanatının bütün görünümünü kapsamaktadır. Aşağıda, kendi fotoğrafçılık stilinizi keşfetmenize yardımcı olacak dört soruyu bulabilir, bu soruları kendinize sorarak stilinizi belirleyebilirsiniz.

Sıradan Bir Kamera İle Harika Fotoğraflar Çekebilmek İçin 6 İpucu

Harika fotoğraflar çekebilmek için ille de yeni nesil kameralar ve pahalı lensler gerekmez. Bir iPhone gibi akıllı bir telefon kullanırken bile uygulayabileceğiniz harika ipuçlarından bahsedeceğim. Daha iyi fotoğraflar çekmek için bu ipuçlarını takip ederseniz, elinizdeki kamera ile ne kadar başarılı fotoğraflar çekebildiğinizi görüp şaşırabilirsiniz!

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status