Son Yazılar

25 Ağustos 2016 Perşembe

Manzara Fotoğrafçılığında Polarize Filtreler Doğal Yoğunluk Filtrelerine Karşı

İster bir profesyonel olun isterseniz fotoğrafçılıkla hobi olarak ilgilenin, güzel, etkileyici bir manzara ile karşılaştığınızda, belirli hesapları yapmak zorundasınız demektir. Deneyimli bir fotoğrafçı değilseniz, çektiğiniz fotoğrafların yeterince dengeli, doygun olmadığını fark edebilirsiniz. Bunun nedeni, ön plan ile arka plan arasındaki dinamik aralıktaki geniş farklılık olabileceği gibi, yeryüzü ile gökyüzü arasındaki farklılık da olabilmektedir. Filtrelerin yaygınlaşmış olması ile birlikte, Photoshop kullanımı ile saatlerce uğraşarak düzeltebileceğiniz bu sorunun üstesinden kolaylıkla gelinebilmektedir.

23 Ağustos 2016 Salı

Düşük Işıkta Fotoğraf Nasıl Çekilir

Gece çekimlerinden etkilenmemek elde değildir. Gece çekimlerinin gündüz çekimlerinin parlak, sıradan görüntülerine oranla harika bir havası vardır. Başarılı düşük-ışık fotoğrafları basit bir şekilde etkileyici görünür ve elde edilen harika çekimlerle para kazanılabilir, fotoğrafların çıktısını alarak bunları satmak, para kazanma yollarından sadece birisidir. Gece çekimleri son derece yaygın bir şekilde gerçekleştirilir.

16 Ağustos 2016 Salı

Fotoğrafçılığa Yeni Başlayanların En Kötü 8 Alışkanlığı

Alışkanlık, düşünmeden düzenli olarak yaptığımız şeylerdir. Karşıdan karşıya geçmeden önce her iki yöne de bakmak gibi iyi alışkanlar olduğu gibi kalem ucu kemirmek gibi tehlikesiz alışkanlıklar ve sürekli geç kalmak gibi kötü alışkanlıklar da vardır. Fotoğrafçılar, kötü alışkanlıkların kurbanı olabilecekleri için, bu kötü alışkanlıkların ne olduğunu bilmek, onlardan kurtulmanın ilk adımı haline gelmektedir.

3 Ağustos 2016 Çarşamba

Fotoğrafçılıkta Etiğin Önemi

Dünya fotoğrafların ilk örnekleri ile karşılaştığında, dünyayı olduğu gibi kaydetme fikri insanları havalara uçurmuştu. Görece kısa bir zaman içinde, filmli fotoğrafçılık siyah beyazdan renkliye evrimleşti. Daha sonra, hareketli fotoğraflar ortaya çıktı, evimizdeki koltukta otururken dünyayı izlemeye başladık. İlk dijital kameraların icat edilmesinden sonra, mucitlerin pek azı fotoğrafçılık ve medya dünyasında bir devrim gerçekleşeceğini biliyordu.

1 Ağustos 2016 Pazartesi

Fotoğrafçılıkta Denge

Denge, iyi bir kompozisyon hususunda en az tartışılan ögelerden birisidir, ancak belki de en önemlisidir. Fotoğrafçılar, kasıtlı olarak ya da istem dışı bir şekilde, her bir fotoğraf için önemli bir tercih yapmak zorundadır: kompozisyon dengeli mi olacak, dengesiz mi? Bir dereceye kadar, mevcut her bir fotoğraf, belirli bir oranda denge ve dengesizlik ögesi barındırmaktadır; bu da en temel düzeydeki görüntülerinin gücünü artırmak isteyen fotoğrafçılar için bu başlığı son derece önem arz eden bir konuma getirmektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status