Son Yazılar

26 Kasım 2016 Cumartesi

Pozlama Değeri Sistemi (Exposure Value — Ev)

EV ayarlarının nasıl işlediğini anlamak için önce f-stop ve perde hızı ayarlarını kavramanız gerekir.

25 Kasım 2016 Cuma

Fotoğrafçılıkta Rengi Anlamak

Fotoğrafçılıkta uygun renk kullanımı, fotoğraflarınıza göze hoş gelen dinamik bir unsur ekler. Bunun doğru kullanımı, gurur duyulacak fotoğraflar çekmenize olanak tanır. Koyu renkler ve fotoğraflarınızdaki parlak kompozisyon, satabileceğini görüntülerle sonuçlanır. Bu sebepten, avantaj elde etmek için fotoğraflarınızda rengi kullanın.

24 Kasım 2016 Perşembe

Hızlı Makro Fotoğrafçılık İpuçları

Makro fotoğrafçılığın inanılmaz dünyasına, birkaç dijital fotoğraf hilesinin yardımı ile girerseniz, sizi büyüleyecek böceklerin fotoğraflarını çekebilirsiniz.

20 Kasım 2016 Pazar

İlk DSLR'nizi Nasıl Kullanacağınızı Öğrenmeniz İçin Nihai Rehber

İlk kez bir DSLR satın aldıysanız; heyecanla kameranızı kutusundan çıkardıktan sonra, bir sürü kadran ve butonla karşılaşırsınız; manuel ayarların karmaşıklığına dalmaktan çekinir ve hemen "Auto" modunu arar ve bu modda çekim yapmaya başlarsınız. İlk başlarda, bazıları için bu durum kabul edilebilir görünecektir, ancak zaman geçtikçe DSLR'niz, yaratıcı çekimler için manuel kontrollere geçiş yapmanız için size adeta yalvarmaya başlayacaktır. Peki ama nereden başlamalısınız?

19 Kasım 2016 Cumartesi

Uzun Pozlama Fotoğrafçılığı Hakkında Sık Sorulan 7 Soru ve Cevabı

Uzun pozlama fotoğrafçılığı, size çevrenizdeki dünyayı görmenin yeni bir yolunu sunar. Başladıktan sonra tamamen bağlanabilirsiniz. Ucuza yapılabilecek fotoğrafçılık dallarından birisi değildir, ancak başlangıç için, birkaç temel maliyet halledildiğinde, ekipmanınıza dikkat etmeniz şartıyla istediğiniz kadar fotoğraf çekebilirsiniz.

Bazı Lensler Neden Çok Pahalıdır?

Her seferinde, bazı lenslerin neden diğerlerine kıyasla çok daha pahalı olduğuna dair sorular alıyorum. İlginçtir ki, bu soru hem yeni başlayanlar hem de profesyonel fotoğrafçılardan geliyor, ancak farklı bağlamlarda.

18 Kasım 2016 Cuma

Panning Fotoğrafçılık İpuçları

Fotoğrafçılıkta en ilginç tekniklerden biri olan "Panning"i tanıtmak istiyorum. Birçoğunuz merak edebilir ve sorabilir: "Panning nedir?"

Yiyecek Fotoğrafçılığı: Daha İyi Yiyecek Fotoğrafları Çekmek İçin İpuçları

Bir derginin sayfalarını karıştırırken ya da internette gezinirken, bir başlangıç yemeğinin ağzınızın suyunu akıtan görüntüsü ile karşılaştınız mı? Yiyeceklerin güzel bir fotoğrafı lezzetli bir yemeği halihazırda olduğundan daha lezzetli gösterebilir. İşiniz için — veya yalnızca blogunuzda göstermek için — yüksek kaliteli yemek fotoğrafları çekmek isterseniz, daha iyi yemek fotoğrafları çekebilmenize yardımcı olacak bazı ipuçlarını burada bulabilirsiniz.

6 Kasım 2016 Pazar

15 Sokak Fotoğrafçılığı Tekniği ve İpucu

Sokaklarla içli dışlı olan herkese, merhaba. Sokaklarda yapacağınız çekimler için hızlı ipuçları ve teknikler öğrenmek istiyorsanız, aşağıdaki 15 ipucunu okuyabilirsiniz.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status