Son Yazılar

7 Kasım 2013 Perşembe

Yeni Başlayanlar İçin Önemli İpuçları


Dijital çağa geçtiğimizden beri yeni ilgi dalları ortaya çıktı ve sosyal siteler ve bloglar sayesinde de bunları çekmek ve paylaşmak oldukça kolaylaştı. Çektiğini fotoğraflardaki güzellikleri gördüğünde de bu mutluluk verici bir hal alıyor.



Fotoğraf: davebloggs007

Çok kaliteli fotoğraflar çekmek için gelişmiş bir kamera almanız da gerekmiyor. Basit bir cihaz yardımı ile de ustaca bir sahne çekebileceğinizi bilmelisiniz. Bu yazıyı okumaya devam edin.

Üçler Kuralını Takip Edin


Fotoğrafçılık dünyasında en çok bahsedilen konu budur ve Üçler Kuralını eski Yunanlı sanatçıların ortaya çıkardığını kabul ediyoruz.

Fotoğraf: Tim Sackton

Düşünmenizi istediğim bir şey var. Vizörden bakarken dört tane çizginin, ikisi dikey ikisi de yatay şekilde olmak üzere fotoğrafınızı böldüğünü düşünün. Çekeceğiniz konuyu bu dört çizginin birbirini kestiği dört noktadan birine yerleştirmeniz üçler kuralını uygulamanız anlamına geliyor.


Fotoğrafınızın etkisini artırmak için çekeceğiniz görüntüdeki gereksiz detayları da yok etmeniz gerekecek. Son olarak ise, manzara çekimlerinde, ufuk çizgisinin düz olduğunu kontrol etmeniz gerekiyor.




Işığa Önem Verin


Işığın miktarının umduğunuz sonucu doğrudan etkileyeceğini bilmenizi istiyorum. Fotoğrafı çekerken ışığın geliş yönünün önemli olduğunu bilin. Doğrudan gelmeyen ışıklarda yumuşak tonlar çıkarabilirsiniz. Açık havada çekim yaparken konunuz ile güneşin arasına girin ki böylelikle konunuz iyi bir şekilde aydınlanmış olsun. (Bu maddeyi çekim amacınıza göre esnetebilirsiniz)

Fotoğraf: Brendan McMurrer

Çekmeye Devam Edin


Çocukları ya da hayvanları çekiyorsanız, onların hareketlerini kontrol etmeniz zor olacaktır. Bu nedenle sürekli çekimler yapın. Daha sonra çektiğiniz fotoğrafları tarar ve en iyi fotoğrafı seçebilirsiniz.

Doğru Perde Hızını Seçin


Bu özelliğe hakim olabilmek için sürekli perde hızı ile oynayarak çekimler yapın. Eğer bilinçli ve kasıtlı bir şekilde bir bulanıklık istemiyorsanız hızlı bir perde hızı kullanmanız gerekecektir. Eğer kendinizi geliştirmek istiyorsanız, farklı lenslerde ve farklı perde hızlarında çekimler yapabilirsiniz.


Açılarla Deneyim


Bir ev ya da manzaranın fotoğrafını çekiyorsanız göz hizasından farklı bir şeyler denemeniz daha ilgi çekici olabilir. Zemin seviyesinden ya da yüksek bir yere tırmanarak farklı bir çekim açısı deneyebilirsiniz.

© Louise Goldstein

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status