Son Yazılar

28 Mayıs 2016 Cumartesi

Kültür Fotoğrafları Nasıl Çekilir?


1. Tek Bir Gün İçin Bile Olsa, O Günü Yaşayın

Fotoğraf: Spencer Brown

Kültürü fotoğraflamak için ilk adım, kendinizi fotoğrafını çektiğiniz ortamla bütünleştirmek olmalıdır. "Bir kültürünün fotoğrafını çekecekseniz, dışarıdan bakamazsınız, içine girebildiğiniz kadar girmelisiniz."



2. Olayların Kendiliğinden Gerçekleşmesine İzin Verin

Fotoğraf: Spencer Brown
Kültürlerin fotoğrafını çekerken, meydana gelen her şeye hazırlıklı olun — kontrol edilmiş ayarlar işe yaramayacaktır. "Dışarıdan bakan birisi olarak, bir sahneyi değiştirmeye çalışmayın. Gözlemlemek ve ne gerçekleşiyorsa onu fotoğraflamak için oradasınız. Kendi oluşturduğunuz bir kültürün fotoğrafını çekmek istemezsiniz. Esasında, belgesel fotoğrafçılığı bir habercilik gibidir. Siz yokken aynı şey gerçekleşmiyorsa, bu habercilik değildir. Hayat, önceden tanımlanmamış anlarla güzeldir."

3. Detayları Unutmayın

Fotoğraf: Spencer Brown
Bir bütün hikayeyi oluşturmak, küçük detayları bir araya getirmekle gerçekleşir. "Nesneleri benzersiz hale getirmek için küçük şeylerin, yerlerin ve insanların birçok fotoğrafını çekin. Yakın çekimler daha samimi sonuçlar vermektedir ve anlatmak istediğiniz hikaye hakkında daha fazla etki sağlayabilirsiniz."

4. Kültürel Çekimlerin Hepsi Tanımlanmamış Değildir

Fotoğraf: Spencer Brown
Doğru anı seçmek, çekimlerinizde hile yapmanın bir yoludur, fakat "Modelinizi yönlendirmekten korkmayın, fakat modelinizin ne istediğini bilecek kadar da bekleyin. Aklınızda bulundurun ki, modelinize ne kadar fazla müdahale ederseniz fotoğrafınız o kadar çok onlarla ilgili değil, sizinle ilgili olur."

5. Başka Bir Gün Yeniden Gelin

Son olarak, çekimlerinizi gözden geçirin ve bir başka gün yeniden gelin. "Fotoğraflarınızı gözden geçirin ve neyi iyi yapıp neyi yapamadığınızı sorun. Hikayenizi tamamlayacak çekimleri ve bunları nasıl elde edebileceğinizi düşünün. Kültür, devasadır. Bir kültürü belgelemek için ömrünüzü harcayabilirsiniz fakat yine de kültürü tamamen yakalayamazsınız."

* Spencer Brown ile bir röporttajdan..


Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status