Son Yazılar

1 Temmuz 2016 Cuma

Sıradan Bir Kamera İle Harika Fotoğraflar Çekebilmek İçin 6 İpucu


Harika fotoğraflar çekebilmek için ille de yeni nesil kameralar ve pahalı lensler gerekmez. Bir iPhone gibi akıllı bir telefon kullanırken bile uygulayabileceğiniz harika ipuçlarından bahsedeceğim. Daha iyi fotoğraflar çekmek için bu ipuçlarını takip ederseniz, elinizdeki kamera ile ne kadar başarılı fotoğraflar çekebildiğinizi görüp şaşırabilirsiniz!



Fotoğraf: Cornelius Rahmadi Witono

1. Mevcut Işık

Mevcut ışık genellikle doğal güneş ışığını ifade etmektedir, ancak yapay ışığı ifade ettiği zamanlar da olabilir. Işık düzgün bir şekilde kullanıldığında, herhangi bir ek flaş ekipmanına ihtiyaç duymadan profesyonel görünümlü fotoğraflar elde edebilirsiniz.

Fotoğraf:  Whitney Stapleton

2. Kompozisyonu Zihninizde Kurun

Harika fotoğrafların bir diğer ögesi, kompozisyondur. LCD ekrandan bakarken modelinize hareket etmesini söyleyebilir, ya da kendiniz hareket ederek modelinizin arkasında dikkat bozucu bir şekilde bulunan ağacın fotoğrafınızı berbat etmesini engelleyebilirsiniz. Özellikle alan derinliğini kontrol edemediğiniz kameralarda buna çok daha fazla dikkat edilmelidir.

Fotoğraf: Olga Filonova

3. Tamamlayıcı Işık Kaynakları Bulundurun

Seyahat ederken, çevrenizin farkında olun. Hong Kong'un işlek caddelerinin birinde eşinizin bir fotoğrafını çektiğinizi düşünün. Dahili flaşı kullanmaktansa, eşinizi etkileyici şekilde parlak olan dükkan tabelalarına yakınlaştırın ve bu tabelaların birer ışık kaynağı olmasına izin verin. Bu, eşinize sadece doğal bir ışık ilişkisi sunmakla kalmayacak aynı zamanda modelinizin üzerindeki ışık dağılımı daha ilgi çekici olacaktır.


4. Hangi Yönden Çekim Yapacağınızı İyi Kestirin

Eğer güneşi arkanıza alarak bir çekim yaparsanız, mevcut hava durumuna göre olası en mavi gökyüzü tonlarını elde edersiniz. Eğer güneşi arkanıza değil de karşınıza alırsanız, çok daha açık tonlarda bir gökyüzü tonu ile karşılaşırsınız. Bunun sebebi, kameranızdaki otomatik ışık ölçüm modunun ön plandaki insan ile arka planı düzgün bir şekilde pozlamaya çalışmasıdır, nadiren iyi bir pozlama sonucu verir.

Fotoğraf: Ed Ace

5. Doğru Anı Bekleyin

İnsan içeren fotoğraflar genellikle duygu ögesini kullanarak çok daha fazla etki bırakırlar. En iyi kamera ile çekim yapıyor olsanız bile, ne zaman deklanşöre basacağınızı tam olarak bilmiyorsanız, fotoğrafta duyguyu yansıtamayacak, kritik anı fotoğraflayamayacaksınız demektir.

6. Yığılmayı Önleyin

Eğer çekim yapmak istediğiniz manzarada çok fazla yığılma meydana geliyorsa, modelinizin farklı bir noktaya hareket etmesini sağlayabilirsiniz. Pleksi cam paneller, ahşap kapılar, parlak kırmızı renkli duvarlar gibi düz renkli arka planlar işinizi görecektir. Natürmort çekimler için, ilgi çekici bir arka plan ile birlikte cam bir masa ya da dokulu yüzeyler kullanarak yansımalar elde etmeyi deneyebilirsiniz.

Gelecek çekimlerinizde bu basit ipuçlarını aklınızda bulundurarak en basit kamera ve ekipman ile birlikte bile harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status