Son Yazılar

18 Mart 2018 Pazar

2018 Yılının Bütçeye Uygun Harika Lensleri


Fotoğrafçılıkta en çok duyacağınız şeylerden birisi, eğer para harcayacaksanız, bunun iyi bir lens üzerine olması gerektiğidir.

İyi camlar, çoğu durumda, ucuz camlara oranla çok daha kaliteli sonuçlar almanızı sağlayacaktır.



Yine de, bu kuralın istisnası durumunda olan bazı cep dostu lensler bulunmaktadır.


Editörün notu: Kullanmadığınız lenslerin etrafta hiçbir işe yaramayacak şekilde durmasına izin vermeyin. Onları satabilir ve elde ettiğiniz para ile yeni bir lens satın alabilirsiniz.

Ekonomik Geniş Açılı Lens: Samyang 14mm f/2.8 IF ED UMC



Geniş açılı lensler için konuşmak gerekirse, Samyang 14mm f/2.8 lensi yenmek zordur.

Düşük ışık koşulları için f/2.8 değerinde iyi bir diyafram açıklığı sunarken daha geniş bir alan derinliğinin elde edilmesini sağlayan bir görüş alanı sunar.

Bu lens, kendi fiyatına oranla mükemmel bir keskinlik sunmaktadır. Aynı özellikteki marka ve lensler ile karşılaştırıldığında yüzlerce dolarlık bir tasarruf sağlamaktadır. Canon, Nikon, Sony ve diğer sistemlerle ve aynı zamanda full frame ve crop sensör kameralarla uyumludur.

Ekonomik Yedek Kit Lens: Sigma 17-50 f/2.8 OS HSM



Kit lenslerin çoğu 18-55 mm gibi bir odak uzaklığı sunmaktadır, Sigma da 17-50mm lensi ile benzer bir odak uzaklığı sunmaktadır.

Ancak, bu lensin diğer kit lenslerden bariz üstünlüğü, sunduğu sabit f/2.8 diyafram açıklığıdır.

Canon kit lens, f/3.5-5.6 diyafram açıklığı sunmaktadır, bu diyafram açıklığı da Sigma'ya oranla düşük ışık koşullarında performans düşüklüğüne neden olmaktadır.

Sigma'nın oldukça eski bir otomatik odaklama sistemi var ve görüntü sabitleme özelliği en iyi sistem değil, ancak keskinliği ve değişmeyen, geniş diyafram açıklığı bunu telafi etmektedir.

Bu lens Canon, Nikon, Sony ve Pentax ile uyumludur ve yaklaşık 400$'a temiz edilebilir.




Ekonomik Geniş Açı Zoom Lens: Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 Di II VC


Söz konusu yakınlaştırma (zum) olduğunda, Tamron 18-200mm odak mesafesinde büyük bir genişlik sunarken, bir geniş açılı lens ile bir telefoto lensin bir arada eşsiz bir uyumunu sağlamaktadır.

Birçok yakınlaştırma lenste olduğu gibi diyafram açıklığı f/3.5-6.3 aralığındadır ve çoğu çekim koşulunda sizin için yeterli olacaktır. ISO'yu artırmadığınızda, düşük ışı koşullarında bir problem olarak karşınıza çıkacaktır.

Bu lens, listedeki diğer lensler gibi bir keskinlik sunmaz, ancak sadece 150$ gibi bir fiyata temin edilebilecek bir lenstir. Piyasadaki en ucuz süper zum lenslerden birisidir.

Canon, Nikon, Sony gibi birçok marka ile uyumludur ve geniş odak uzaklığı aralığı sayesinde ideal bir seyahat fotoğrafçılığı lensidir.

En İyi Sabit Odaklı Lens: Canon EF 50mm f/1.8 STM


Ekonomik lens listesi hazırlanıyorsa, o listede Canon EF 50mm f/1.8 STM olmadan o liste tamamlanmış sayılmaz.

Bu çok yönlü lens, düşük ışık koşullarında harika sonuçlar veren mükemmel bir f/1.8 diyafram açıklığı sunar. Bu diyafram açıklığı portre çekimlerinde muhteşem bir bokeh performansı sergiler.

Ancak bu lens için tek güçlü olduğu alan portrelerdir demek yetersiz kalır. İster crop sensör ister full frame kamerada kullanın, manzara, mimari ya da sokak fotoğrafçılığında da harika sonuçlar verir. Ayrıca, lensi kameraya ters bağlayarak makro çekimler de gerçekleştirebilirsiniz.

50 mm'lik lensler aynı zamanda kompozisyon ve çerçeveleme için de ideal lenslerdir, çünkü kompozisyon ve çerçevelemeyi değiştirmeyi kameranın kendisine bırakmak yerine bunu sizin yapmanız konusunda sizi zorlamaktadırlar.

Ayrıca, en iyisi de bu lenslerin sadece 125$ gibi bir fiyata temin edilebilmesidir.

Eğer Canon kullanıcısı değilseniz, endişelenmeyin, çünkü Nikon, Sony ve diğer üreticilerin de benzer lensleri bulunmaktadır.

Editörün notu: Daha fazla paradan tasarruf etmek istiyorsanız, ikinci el lens atın almayı düşünebilirsiniz. İkinci el lens satın almak daha az paraya daha yüksek performans elde edebileceğiniz anlamına gelir.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status