Son Yazılar

20 Haziran 2012 Çarşamba

Daha İyi Vahşi Yaşam Fotoğrafı Çekmek İçin 4 İpucu


Vahşi yaşam fotoğrafçılığı doğa fotoğrafçılığının en zor ödüllerindirici biçimlerinden birisidir. En iyi vahşi yaşam fotoğrafları görüntüleyici ve hayvan arasında güçlü bir duygusal bağlantı oluşturur ama başarı, planlamaya, zamanlamaya ve tekniğe bağlıdır.


http://www.sitkawild.org/


1. Çekmeye Devam Edin


Hafıza kartlarını yakacak kadar uzun süre çekmeye devam edin. Bir hayvanın ne zaman ne pozisyona geleceğini tahmin edemeyebilirsiniz. Bu nedenle sık sık çekim yapın. Sürekli çekim, ekstra bataryalar ve hızlı yazma özelliğine sahip kartlar gerektirecektir. Belki birkaç bin tane fotoğraf çekersiniz. Böylece iyi bir vahşi yaşam fotoğrafını elde etmiş olma ihtimaliniz artacaktır.

http://www.bignbest.com/best-images-wildlife-animals/




2. Gözler


Gözlere odaklanırsanız, insan portreleri gibi, vahşi yaşam portreleri de görüntüleyici ile hayvan arasında bağlantı oluşturur. Doğa fotoğrafçılığı sizi dar bir alan derinliği ile karşı karşıya bırakmaktadır. Bu nedenle telefoto lensler ve geniş diyafram açıklığına sahip lensler kullanmanız gerekebilir. Belki bir stopluk ışık düzeltmesi gerekebilir.

http://www.bignbest.com/best-images-wildlife-animals/

3. Konunuzu Anlayın


Yaban hayatı ile ilgili birkaç bilgi edinmiş olmanız işinize yarayacaktır. Bu hem kendi güvenliğinizi hem de çekeceğiniz hayvanın güvenliği için gerekli olacaktır. Birçok hayvana fazla yaklaşmak, özellikle kuşlara, yuvalarını ve yavrularını terk etmelerine sebep olabilir. Sizin kendi güvenliğiniz de çok önemli. Bir kutup ayısını fotoğraflamak isterseniz, gerekli mesafeyi korumalısınız.

Konuyu öğrenmek için zaman harcamanız, sadece güvenlik için değil ayrıca. Her hayvanın davranışını öğrenirseniz daha keskin ve etkili fotoğraflar elde edebilirsiniz.

http://www.bignbest.com/best-images-wildlife-animals/

4. Hareket, Yüzleşme ve Boşluk


Birbirine bakan bir çift hayvanın fotoğrafını çekmek, etkili bir kompozisyondur. Hareket halindeki bir hayvanın fotoğrafını çekmek, fotoğraflarınıza artı bir etki katacaktır.

©  Joe Decker

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status