Son Yazılar

25 Haziran 2012 Pazartesi

Çocuk Fotoğrafı Çekmek İçin 5 İpucu


Çocuk fotoğrafları çekmek bir işkence de olabilir, bir macera da. Sürekli meşguller, sürekli hareket ediyorlar ve çok hızlılar, bazen de huysuzlar. Ancak bütün bunlar, bir kekin parçaları gibidir. Asıl sorun? Gülümseyin...


1. Dağarcığınızdan "GÜLÜMSE" Kelimesini Kaldırın.

"Gülümse" kelimesi, Pavlov'un köpeklerine uyguladığı bir kavram gibidir. Çocuk fotoğrafı çekeceğiniz zaman, onu fotoğraf çekmeye koşullayan kelimeleri kullanmayın. Çocuğun fotoğrafını çekeceğiniz zaman "gülümse" dersiniz ve o da gülümseyecektir ve bir "fotoğraf yüzü" ortaya çıkaracaktır. Yapmacık bir poz.

Eğer gerçek, zamansız bir fotoğraf çekmek istiyorsanız, bu tür kelimeler kullanmaktan çekinin.

2. Rahat Olun!

Sadece rahat olun. Çocuklar, normale otantik cevaplar verir. Eğer onları takip ediyorsanız, gergin, olurlar, zorla ve asılsız gülümsemeler yaparlar. Sadece sakin olun, sabırlı olun, konunuz size ısınacaktır. Size ısındıkları zaman aradığınızı alacaksınız.


3. Anne ve Babayı Boşverin

Bu nokta muhtemelen diğerlerinden daha da önemli olanıdır. Anne ve babayı kontrol altında tutmalısınız. Genellikle anne ve babalar, çocuğun fotoğrafını çekmek için size yardım etmeye çalışırlar. Çocuğu tutmaya çalışırlar. Bu, çocuğu sıkar, tedirgin eder.

Fotoğraf çekeceğiniz zaman, anne ve babaya durumu açıklayın. Onlar arkalarına yaslansınlar, rahatlasınlar. Etrafta gezebilirler ancak çocukla sizin aranıza girmemeliler.


4. Çocuklara İzin Verin

Çocukları belli bir kalıba sokmaktansa, bırakın, çevreyi kolaçan etsinler, gezsinler. Eğer sürekli komutlar verirseniz - buraya bak, şuraya dön gibi- özel bir şeylere ulaşmanız imkansız olacaktır. Bırakın kavga etsinler, yaramazlık yapmalarında bir sorun yok. Hatırlayın, muhteşem fotoğraflar çekebilmeniz için konunuz kameraya bakmak zorunda değil.


5. Kendiniz Olun

Eğer insanlarla iletişiminiz zayıfsa, nasıl özgün ve otantik bir görüntü yakalayabilirsiniz ki? Sokağa çıkın, gözlem yapın, çocukları izleyin, onları anlayın.

Eğer bir çocuk ile güzel bir fotoğraf çekmek istiyorsanız, rahatlayın ve kendiniz olun. Çocuklar zekidir. Yapmacık davrandığınız zaman bunu hissedeceklerdir.


Ayrıca çocuklara saygı gösterin. Eğer saygı duyuyorsanız, büyük bir başarı için derin bir nefes alın, kendiniz gibi davranın ve eğlencenin keyfini çıkarın.

© Natalie Norton

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status