Son Yazılar

10 Kasım 2012 Cumartesi

Başlangıç Fotoğrafçılarının Yaptığı En Temel 10 Hata


"Başlangıç fotoğrafçılarının yaptığı on temel hata."

Anında geri bildirim fotoğrafçılığın kolay olduğu izlenimini verirse de başlangıç seviyesindeki kullanıcıların yaptığı temel hatalar şunlardır:



1. Kullanım kılavuzunu okumamak
2. Kaliteli fotoğraf çekebilmek için pahalı aksesuarlara sahip olmak gerektiğini düşünmek
3. Bilgisayarda bir fotoğrafı açarken %100 görüntülememek
4. Kameranın arkasındaki LCD monitör üzerinde yer alan görüntüleri silmek
5. Her şeyi Otomatik (Auto) ya da Program Modda çekmek
6. Tecrübe seviyenize göre daha zor kullanımı olan bir makine almak
7. Görüntüleri yedeklemeden hafıza kartınızdan silmek
8. Yeteri kadar hafıza kartı taşımamak
9. Yeteri kadar batarya taşımamak
10. Bilgisayardan yapılabilecek düzenlemeler konusunda araştırma yapmamak (Photoshop vb.)



Kullanım Kılavuzu


Açıkçası, bunu okuyup anlamak o kadar da kolay değildir. Çoğu kullanım kılavuzu çok sade ve pek de kullanıcı dostu değildir.

Kamera & Lens & Filtre & Tripod & Çanta...


Bir sürü detay...

Aracınız yaptığınız işe uygun olmalıdır. Eğer gösteriş için almıyorsanız bir mücevher parası vermenize gerek yok. Çoğu zaman, yapacağınız işe uygun bir ekipman seçmelisiniz.

LCD Üzerinde Detaylı İnceleme


Kameranızın LCD monitörü küçük. Bu, çektiğiniz fotoğrafın daha keskin görünmesine yol açabilir. Bu sorunu ortadan kaldırmak ise son derece basit. %100 zoom yapın.

Kameranızda Değişiklik Yapmayın


Fotoğrafı çektiniz ve kameranız sizin bazı değişiklikler yapabilmenize olanak sağlıyor, bunu yapmayın. Hafıza kartınızda yeteri kadar yer varsa, bilgisayarınıza kopyalamadan önce herhangi bir fotoğrafı silmeyin.

Manuel Modda Çekim Yapın


Kameranızın diyafram, enstantane, ISO, beyaz ayarı, pozlama telafisi gibi kavramları (blogda aratabilirsiniz) öğrenip bunları etkili bir şekilde kullanmaya çalışın.


Karışık Bir Makine Almak


Çoğu kişi makinelerin ne kadar zeki olduğunu bilmez. Bu yüzden kameranızı tanımanız zamanınızı alır. Eğer zaman harcamak istemiyorsanız; kitap almak istemiyorsanız, basit bir makine alabilirsiniz.



Her Zaman Görüntülerinizin Yedeğini Alın


Bu çok önemli bir konu ancak bazı kullanıcılar bunun öneminin farkına varmazlar. Fotoğrafı hafıza kartınızdan bir kez sildiğiniz andan sonra geri dönüşünüz yoktur.

Yeteri Kadar Hafıza Kartı Taşımamak


Eskiden hafıza kartları pahalıydı ancak şimdi değil. Bu yüzden yanınızda birkaç tane yedek hafıza kartı olsun. Fotoğrafları bu sayede en yüksek kalitede çekebilirsiniz.

Yedek Batarya Taşımamak


Bir geziye gittiniz çok güzel ortamlar var. Çekim yapıyorsunuz ama o da ne! Şarjınız bitiyor. Bunu engellemenin yolu ise yedek batarya taşımaktır.


Bilgisayarınızın Özelliklerine Bakın


Zaman ilerledikçe (ileri görüşlü olmak) daha kaliteli fotoğraflar çekmeye başlayacaksınız. Belki daha yeni bir fotoğraf makinesi alacaksınız. Fotoğrafları işlemek için programlar kullanmaya başlayacaksınız. Bütün bunları bir bilgisayarda yapacaksınız. Öyleyse bilgisayarınıza iyi bakın.



© Peter Phun

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status