Son Yazılar

18 Kasım 2012 Pazar

Çiçek Fotoğrafı Nasıl Çekilir


Çiçek fotoğrafını nasıl çekeceğinizi keşfetmek ize harika bir zevk verebilir. Çiçek fotoğrafçılığı birçok kişi için favori fotoğrafçılık dalıdır. doğru unsurları göz önüne aldığınızda çiçek fotoğrafı çekmek hiç zor değildir. Eğer evinize yakın bir çiçek yoksa en yakın parka giderek denemeye başlayın. Orada birçok çiçekle karşılaşacaksınız.



 © www.noupe.com

Bir fotoğrafçı olarak söyleyebileceğim ilk şey, ışığı incelemektir. Bir çiçek fotoğrafı çekmek istiyorsanız, filtrelenmiş bir ışık en iyisidir. Neden? Çünkü güçlü bir ışık ayrıntıyı azaltacaktır. Halbuki aıl güzellik çiçeğin ayrıntılarındadır. Eğer ışığı yumuşatmazsanız yeterince detay alamazsınız. Daha yumuşak bir ışıkta çekim yaptığınızda, daha iyi sonuçlarla karşılaşacaksınız.

Bulutlu bir günde çekim yapmak daha avantajlıdır. Düşük bir yoğunluk vardır ve sert gölgeler oluşmaz. Bu çiçekler için iyidir.

Çiçek çekimlerinde bir diğer önemli ayrıntı da polarize filtre kullanmaktır. Filtre, lensinize taktığınızda her yeri karanlık bir hale getirir. Aşırı ışık çiçek üzerinde detay kaybına yol açabilir çünkü çok küçüktür ve incedir. Yaprakları aydınlatan güçlü bir ışık kaynağı varsa, kameranız detayları fotoğraflamak için yetersiz kalabilir. Karanlıklaştırmak için ve detayları ortaya çıkarmak için bu filtreyi kullanın.

 © www.noupe.com


İyi çiçek fotoğrafı çekmenin bir diğer yolu da hareketi dondurmaktır. Çekim için her şeyi hazırladığınızda esen rüzgardan daha sinir bozucu bir şey yoktur. Bu yaygın bir sorundur. Eğer düşük ışıkta ve otomatik ayar kullanarak çekiyorsak bu sorun genellikle karşımıza çıkacaktır. Kullandığımız perde hızının bir sonucu olarak kapalı havalarda çekimlerimiz keskin çıkmayabilir.

Kamerayı tutabildiğiniz kadar sabit tutun. Perde hızın (enstantane) hakkında fazla şey bilmiyorsanız, sadece kamerayı sabit tutmaya yoğunlaşın. İyi bir üçayak kullanın. Bu çok yardımcı olacaktır. Sağlam bir üçayak kullandığınız zaman kameranız bir kaya gibi sağlam duracağı için keskin fotoğraflar çekebilme şansınız artacaktır.

 © www.noupe.com

Bir başka konu da keskin odak noktasıdır. Hiç alan derinliği diye bir şey duymuş muydunuz? Alan derinliği sadece odak içinde neler olduğunu belirtir. Çiçekleri çekerken sadece küçük bir bölümün net olmasını isteriz. Bu, kısa alan derinliği olarak adlandırılır. Bu, kameranın çok uzağa bakmadığı  anlamına gelir. Bu ayrıca çiçeğe odaklarsanız arka planın bulanıklaşacağı anlamına da gelir. Bu gerçekten güzel bir etkidir. Çiçek çekerken, temiz bir arka plan gerekmez.

Çiçek fotoğraflarınızın keskin olmasını istemez misiniz? Perde hızı ve diyafram ile oynamanın zamanı bu zamandır. Eğer dar bir diyafram (yüksek sayısal değer) kullanırsanız bu keskin bir fotoğraf çekme şansına sahip olduğunuz anlamına gelir. Perde hızı nedir? Perde hızı lensinizin, içeri ışığın girmesini sağlayacak küçük bir açılış - kapanıştır. Küçük bir açılış yaparsanız kamera keskin bir görüntü çekmeye hazır demektir. Bu kez geniş bir diyafram değeri ile (düşük sayısal değer) çekim yapmayı deneyin, bu sayede arka plana blur efekti verebileceksiniz. Şimdilik, sadece ışığa dikkat kesilin. Bu esas konu.

Çiçekleri iyi yerleştirdiğinizde, fotoğraf için kompozisyonunuz iyiye gidiyor demektir. Arka plandaki dikkat dağıtıcı şeylerden korunmak için crop yapmanızı tavsiye ediyorum.

 © www.noupe.com



Güzel bir açı yakaladığınızda fotoğrafınız güzel bir şekilde çalışmaya başlar. Bu aynı zamanda fotoğraf kompozisyonu ya da kompozisyon olarak da bilinir. Bu, fotoğrafınıza hangi nesneleri yerleştirdiğinizle alakalıdır. Ayrıca, kompozisyon için çerçevenize yapraklar da yerleştirebilirsiniz.

Eğer çiçeğe yeterince zum yaparsanız sıkıca kırpılmış bir fotoğraf elde edeceksiniz. Daha fazla zum, daha küçük bir alanda çalışmanız anlamına gelir. Daha küçük alanda ise daha az ışık vardır. Az ışık demek daha geniş bir diyafram açıklığı ya da daha düşük bir perde hızı anlamına geliyor. Her iki yoldan da, daha fazla ışığa ihtiyaç duyacağınız kesin.

Çiçek fotoğrafçılığı bence fotoğrafçılık türlerinin en iyilerinden. Burada yazılı şeyleri gerçekleştirirseniz gerçekten iyi çekimler elde edebilirsiniz. Güzel bir ışık yakaladığınızda ve teknik yöntemleri uyguladığınızda hızlı ve kolay bir şekilde iyi fotoğraflar çekebileceksiniz.


© Amy Renfrey

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status