Son Yazılar

13 Kasım 2012 Salı

Fotoğrafınızı Güzelleştirmek İçin 4 Yol


1. Perspektifinizi Değiştirin


Biz insanız, öyleyse, sadece baktığımızı görürüz. Öyleyse odak noktalarımızı değiştirerek perspektifinizi değiştirebilirsiniz.



Kameranızı, sahnenizi ya da konunuzu korumakla işe başlayabilirsiniz. Bir kişiye çizmesi için bir şey verecekmişsiniz gibi düşünün. Her şeyi kadrajınıza almak isteyebilirsiniz. Her şey keskin olmalı. Bu yüzden f/16 gibi küçük bir diyafram kullanın. Eğer perde hızınız 1/80 saniyenin altına düşerse bir üçayak kullanmanız gerekebilir. Fotoğrafınıza ekleyeceğiniz bazı nesneler fotoğrafınızın üç boyutlu görünmesini sağlayabilir, bunu düşünün.

En iyi ışık koşullarında çekim için mavi ve altın saatleri tercih edin. Kartpostal çekimleri genelde bu yaklaşımı kullanırlar çünkü. Turist fotoğrafları genellikle bir yerde oturan insanları konu alır.

curious_spider

2. Ekranı Görün


Fotoğrafları önce uzaktan çekeriz, sonra yakına gider ve bize ilginç gelen detayları çekmeye başlarız. Sahnede kendi başına yalnız durabilecek nesneler arayın.

Bu detaylara inmeniz anlamında makro çalışın gibi algılanabilir ancak benim burada bahsettiğim desenler, renkler ve ayrıntılar.

actionlvr




3. Detaylara Yoğunlaşın


Artık sahneye ya da konuya dikkatinizi verebilirsiniz. Bu ne anlama geliyor? İnsanlar, çekimlerinize bakarken ön yargılı olacaklar. Örneğin, Eyfel Kulesi'ni çekiyorsanız, insanlar bunu daha önce gördüklerini söyleyecekler. Ve bu, aslında onların denedikleri ve çektikleri fotoğraf olacak.

Ama bazen Eyfel Kulesi ışıklandırılır özel olarak. Bazen de sis içinde kalbolabilir. Bazen yakınlarında gösteriler düzenlenecek. Bu, sizi diğer fotoğrafçılardan farklı kılacak noktadır. Diğerlerinden farklı ne düşünebilirseniz, o kadar farklı olacak ve beğenileceksiniz.
orangeacid

Eğer zaman ayırabilecekseniz, aynı yere birkaç saat önce ve birkaç hafta sonra tekrar gelin ve dünyanın ne kadar çok ve çabuk değiştiğine tanık olun. :)

4. "An"ı Fotoğraflayın


Son olarak ve en zor olarak, bir sahne veya konuyu aslında olduğu gibi değil de bizim istediğimiz anlama gelen bir sembol olarak kullanabilmek. Hedefimiz yabancıların fikirler ve duygular keşfedebileceği bir fotoğraf oluşturmaktır. Mesajınızı belirgin veya belirsiz yapabilirsiniz.

© Ben Evans

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status