Son Yazılar

23 Şubat 2013 Cumartesi

Time Lapse - 3 - Chicago'nun Şehir Işıkları - Chicago'nun Zaman Atlamalı Fotoğrafı - C


Zaman Atlamalı Fotoğrafçılık (Time Lapse Photography), her bir çekim arasında nispeten daha uzun bir süre beklenerek işlenen bir süreçtir. Görüntüler bir araya getirilir ve normal bir hızda (genellikle 25 - 29 kare/saniye) oynatılır. Zaman o kadar hızlı ilerler ki bu bir atlama etkisi meydana getirir. Bu, düşük hızlı manipülasyonlar için sinematografi tekniklerinin aşırı bir versiyonudur ve çok çaba, konsantrasyon, sabır ve sebat gerektirir.
Eric Hines

Fotoğrafçı Eric Hines'in bu güzel çalışmasına bir göz atın. Eric, Chicago'nun gökdelenlerinden ve gece ışıklarından ve onların nefes kesen gizeminden esinlenerek, daha önce hiç böyle görünmemiş derin ve şaşırtıcı bir görüntü ortaya koyuyor. Bu çalışma, 4 aylık bir çalışmanın ürünü (Temmuz 2012'den Ekim 2012'ye kadar). 30.000'den fazla görüntü sizinle...




Söylemeye gerek yok ama, Eric bu görüntüleri elde edebilmek için yüksek çözünürlüklü bir makine kullanmış. Canon 5D Mark III.

"Benim için, Chicago geceleri insana mistik bir duygu hissettiriyordu, bu yüzden Chicago'nun gece fotoğraflarını çekmeye karar verdim."

© Helder Magalhaes

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status