Son Yazılar

21 Kasım 2013 Perşembe

En Az Ekipmanla Portre Fotoğrafçılığı


Jeff Cable, New York'da bir seminer veriyor. Bu seminerde en iyi portre fotoğraflarının kullandığınız ekipmana ne kadar bağlı olduğunu anlatıyor. Bu seminerin 1 saatten daha uzun süren bu videosunda, binlerce dolar harcamayan amatör fotoğrafçıların da ne kadar harika fotoğraflar çekebildiğini bize gösteriyor. Bir saatlik bir süre için diğer bütün işlerinizi erteleyin ve harika hikayelerle zenginleştirilmiş bu videoyu izleyin.



Fotoğraf: Tiffany M


Fotoğrafçılıkta ışık, her şeydir. Cable, portre fotoğrafçılığında bunun farklı olmadığını söylüyor. en az ışık seviyesiyle başlayın ve yavaş yavaş, gerekli seviyeye ulaşana kadar ışık ekleyin. Çok fazla ışık eklemek ışık patlamaları meydana getirecek ve vücut tonları belli olmayacak ve göze hoş gelmeyecektir. Bazen, flaş kullanmamak en iyi tercihtir. Çevrenizdeki doğal ışığa dikkat edin ve alternatif olarak hangi ışık kaynakları kullanabilirsiniz, düşünün.

Bu, baharat gibi bir şey. Eğer bir yemeğin içine çok fazla koyarsanız, yemeği berbat edersiniz. Fakat, yeterince koyduğunuzda bu, yemeği tamamlar.




Videonun dili İngilizce olduğu için...




SEMİNERDEN BİRKAÇ ANAHTAR NOKTA

Gözlere odaklanın! "Gözlere odaklanmazsanız, muhtemelen bir portre çekemeyeceksiniz." Ayrıca Cable, fotoğraf çektikten sonra gözler için ayrıca keskinleştirme işlemi yapıyor.

Arka plana dikkat. Çektiğini fotoğrafın arka planı dikkat dağıtıcı nesnelerle dolu olmamalıdır. Eğer arka planla ilgili sorunlarınız varsa, arka plana bir şeyler ekleyerek ya da arka plandan bir şeyler çıkararak ya da yeni bir yere taşınarak sorunu çözmeye çalışın.

Detaylara Bakın. Sadece apaçık bir şekilde belli olan şeylere değil ayrıca bir portreyi sıradışı yapabilecek bütün detaylara dikkat edin.

Aşırı düzenleme yapmayın. Cildi temizlemek için belki düzenleme yapabilirsiniz ama kırışıklıkları asla kaldırmayın. Dikkat dağıtıcı bölgeleri klonlamak, rengi ya da karşıtlığı değiştirmek fotoğrafınızı geliştirebilir.

En önemlisi, kuralları çiğneyin! Değişik şeyler düşünün ve değişik fikirlerle başlayın. Eğlenmeyi unutmayın!


© Tiffany M

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status