Son Yazılar

2 Aralık 2013 Pazartesi

Kelebek Fotoğrafçılığı - Kelebekler Nasıl Çekilir


Kameranızın lensinden bir kelebeğe bakarken gördüğünüz muhteşem renklerle kıyaslanabilecek başka ne biliyorsunuz? Belki bir kelebek bir çiçeğe konmuştur. Bundan daha güzel ne olabilir ki?



Eğer evinizin arkasında, üzerinde bu güzel kanatlıların konmuş olduğu çiçeklerle dolu bir bahçeye sahip olacak kadar şanlıysanız, umarım, bazı harika çekimler yapmış olun. Ama, eğer siz bu kadar şanslı değilseniz, başlangıç için bu makalede size yardımcı olacak bazı ipuçlarını bulabilirsiniz.

Fotoğraf: Mark Chandler


Kelebekleri fotoğraflayabileceğiniz üç harika ortam vardır. Açık havalar, bahçe düzenlemeleri ve kelebek çiftlikleri ya da evleri. İnsanlar yüzyıllardır kelebekleri yakalamaya çalışıyorlar. Onları yakalıyorlar, öldürüyorlar ve panolarda ya da kutularda sergiliyorlar. Onların fotoğrafını çekmek de bir alternatiftir. Kelebekler bu şekilde yaşamaya devam eder fotoğraf da yaşar.

Kelebek fotoğrafları çekmeye başlamak için büyük ya da pahalı birçok çeşit ekipmana sahip olmaya gerek yok. Aslında, bu harika çekimleri yapmak için eğilip kalkmaya çok zaman ayırmanız gerekecek. Küçük bir kamera ve kamera çantası harika kelebek çekimleri için ihtiyacınız olan şeyler. Ayrıca zaman ve sabır konusunda da yardıma ihtiyacınız olabilir. Dışarı çıkıp kelebekleri çağıramazsınız. Ancak, kelebekleri çekebileceğiniz en ideal ortama kendinizi ayarlayabilirsiniz.

Kelebekler renk ve kokuya hayrandırlar. Eğer kelebekleri kendi doğal ortamlarında fotoğraflamak amacında iseniz, bir gün dışarı çıkabilirsiniz ya da kelebeklerin uğrayabileceği yerlerde öylesine vakit geçirebilirsiniz. Bakmanız gereken birkaç önemli nokta, yaban çiçekleri ile dolu ya da nemli toprak alanlarıdır. Eğer ormanlara, nehirlere, derelere ve şelalelere yakın yerlerde yaşıyorsanız bu harika yaratıkları fotoğraflamak için en iyi çekimleri arayınız.

Fotoğraf: Bryan

Eğer mor, beyaz, sarı, turuncu ve kırmızı çiçeklerle dolu bir bahçeniz varsa, arka kapıdan dışarı çıkın, üçayağı ayarlayın ve kelebeklerin gelmesini bekleyin. Deliotu, hanımeli, kadife çiçeği, petunya, ayçiçeği, zinya çiçeği gibi çiçekler kelebeklerin favori çiçekleri arasındadır. Ayrıca bahçenize olgunlaşmış meyveler ya da nektarlar koyarak da kelebekleri bahçenize gelmeye teşvik edebilirsiniz. Kelebekler, çürüyen meyve kokularını severler.





Fotoğrafı çekmeden önce arka planı kontrol edin. İdeal olarak, önce kendiniz konumunuzu alın ondan sonra kelebeği bekleyin. İstenmeyen arka plan ögeleri için elinizden geleni yapın. Kelebeği korkutmadan, ona yaklaşabildiğiniz kadar yaklaşın, böylece kelebek fotoğrafınızı doldurabilsin. İstenmeyen arka plan ögelerini kaldırmanın bir diğer yolu da arka planı bulanıklaştırmaktır. Kelebekler gölgeden daha çok güneşi severler bu nedenle de konumunuzu ayarlarken buna dikkat edin.

Fotoğraf: Pat Jefferson

Kamera çantanızı bir gün önceden hazırlayın, böylece sabah erkenden yola çıkabilirsiniz. Yedek piller, hafıza kartları ya da film ve üçayağınızı hazırlayın. Çoğu fotoğraflar gibi kelebekleri fotoğraflamanın en iyi saatleri de günün erken ve geç saatleridir. Sadece aydınlatma açısından değil ayrıca kelebekler günün bu saatlerinde daha az hareketli olacaktır. Bu, kelebeğin tekrar havalanması açısından size biraz zaman kazandıracaktır. Kelebek tekrar uçmadan önce, çekebildiğiniz kadar çok çekim yapın. Harika bir çekim yapacağım diye bekleyip durmayın çünkü hiç fotoğraf çekemeyebilirsiniz.

© Suzanne Vandegrift

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status