Son Yazılar

21 Aralık 2013 Cumartesi

Yıldız Fotoğrafçılığı İpuçları


Tekniklerini bildiğiniz takdirde, yıldız fotoğrafları çekmek sandığınız kadar zor değildir. Şimdi, işinizi kolaylaştırmaya yarayacak birkaç şey var; bir telefoto veya bir zum lens oldukça yararlı olacaktır.



Aşağıdaki adımları takip ederek, gece gökyüzündeki yıldızların fotoğrafını çekmenin temellerini öğreneceksiniz.

© www.thisworldexists.org


Yıldız fotoğrafçılığı için bilmeniz gereken 4 adım vardır.


  1. Kameranızı ve hızınızı (ISO) ayarlama
  2. Otomatik Odaklamayı kapatma
  3. Perde Hızı
  4. Kendinizi ve kameranızı konumlama


KAMERANIZI KURUN VE HIZINIZI AYARLAYIN (ISO)


gece fotoğrafçılığında uzun pozlamalar yapılması gerekeceği için bir üçayak kullanmanız kesinlikle gereklidir. Üçayaklar daha sabit bir fotoğraf çekebilmenizi sağlayacaktır. Kameranızın ISO değerini 200 ile 800 arasında değiştirmek isteyeceksiniz. Bu en temiz ve en net fotoğrafları çekebilmenize imkan tanıyacaktır. Teleskop ya da telefoto lens ile çekim y apacaksanız, gerekli ayarlamaları yapmanız gereken adım burası.




OTOMATİK ODAKLAMAYI KAPATIN


Otomatik odaklamayı kapatmamızın nedeni, gece gökyüzünde odaklayacak bir şey bulmakta zorlanacak olmasıdır. Yani, lensinizi ya da kameranızı odaklama konusunda sıkıntıya sokmaktansa, bu işi kendimizin yapması en iyisidir. Bu size ilginç gelebilir fakat yıldız fotoğrafları çekmek istiyorsanız bu gerçekten işe yarayacaktır.

PERDE HIZI


Perde hızınızı, diyaframın en açık olduğu zaman gidebileceği en yüksek değere ayarlamak isteyeceksiniz. Bunun nedeni mümkün olan en yüksek ışığı yakalayabilmektir. Bazı kameraların verdikleri en yüksek perde hızı süresi değişkendir. 2 saniye ile 40 saniye arasında değişirler.

Fotoğraf: Philip L. Jones

KAMERAYI VE KENDİNİZİ KONUMLARDIRMA


Yıldızların güzel fotoğraflarını çekebilmek adına öğrenmeniz gereken son adım ise güzel bir konumda çekime başlamanızdır. Işık kirliliğinin olmadığı ve gökyüzünün açık bir şekilde göründüğü bir yer bulmak isteyeceksiniz. Sonra, güzel bir çekim bulun ve kameranızı hedefleyin. Çekiminiz sırasında titreşimi engellemek için zamanlayıcı kullanmanız iyi bir fikirdir. Güzel bir diğer fikir de birden çok fotoğraf çekmektir. Birden çok fotoğraf çekmeniz daha iyi fotoğraf çekme şansınızı artıracaktır.

Yıldız fotoğrafları çekmek istiyorsanız yukarıdaki adımları öğrenmeniz önemlidir. Ancak, verebileceğim en iyi tavsiye, fotoğrafçılığın temelleri üzerine kurs almanızdır. Bu gibi kurslar, pozlama, diyafram, kompozisyon ve renk hakkında tüm konuları kapsamaktadır. *

*(Blogger'ın notu: Gitmeyin :) )

© Damian Ray

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status