Son Yazılar

22 Aralık 2013 Pazar

Manzara Fotoğrafçılığı


Fotoğrafçılığın birçok türü vardır. Herhangi bir şeyin fotoğrafını çekebilirsiniz ve dışarıda çektiğiniz kişi ya da nesnelerin fotoğraflarını görmek isteyen kişiler var. Yani, fotoğrafçılık içine girilebilecek güzel bir alandır.



© cityuc.com

MANZARA FOTOĞRAFÇILIĞI NEDİR?


Manzara fotoğrafçılığı, fotoğrafçılığın harika bir dalıdır, özellikle doğayı ve seyahat etmeyi seviyorsanız. Birçok ülkeyi dolaşarak o ülkelerdeki güzel sahnelerin fotoğraflarını çekebilirsiniz. Tabii ki, bu gezileriniz büyük ölçekte manzara fotoğrafçılığına dayanıyor. Çok fazla insan dünya seyahatine çıkabilecek kadar şanslı.

Yine de yaşadığınız çevrede de güzel manzaralar bulabilirsiniz. Bu, doğa hakkında harika bir şeydir, her yerdedir ve manzara da her yerdedir. Çocukluğundan beri bir dağın arkasından batıp duran güneş hiçbir zaman dağlarda bulunmamış birisi için harika görünebilir. Hiçbir zaman bir plajda bulunmamış birisi için bir deniz kenarından yavaş yavaş yükselen güneş şaşırtıcı olabilir. Hepsi benzer şeyler.

Sizin her gün gördüğünüz bir şey başkalarının hazinesi olabilir. Eğer gözlerinizi güzelliğe açar ve güzelliği görürseniz, başkaları da o güzelliği sizin fotoğraflarınızda görebilir. Bu basit ve rutin olabilir ya da büyük ve şaşırtıcı da olabilir. Bu tamamen çektiğiniz fotoğrafların güzelliği ile ilgili. Gece bir şehrin silüeti, neon lambalarla aydınlatılan sokaklar ya da ilginç bir bulut; fotoğrafın bir başkasına güzel kılan şey, onu nasıl çektiğinizdir.

© cityuc.com



MANZARA FOTOĞRAFÇILIĞI NASIL ÖĞRENİLİR?


Manzara fotoğrafçılığı konusunda ciddi iseniz, bir ders almalısınız. Fotoğrafçılıkla ilgili bir kursa zaten katılmış olabilirsiniz fakat manzara fotoğrafçılığına özel bazı bilgileri öğrenmek isteyeceksiniz böylece, mümkün olan en iyi fotoğrafı nasıl çekebileceğinizi öğreneceksiniz. Filmin ne olduğunu ve nasıl kullanılacağını ve güneş ışığı ve doğal ışıkla nasıl çalışılacağını öğrenebilirsiniz. Ayrıca bir fotoğrafta dengenin nasıl sağlanacağını ve ölçeklendirileceğini, akan sularda ve karşılaşabileceğiniz benzer sorunlarda nasıl çözümler yapacağınızı öğrenebilirsiniz.

© cityuc.com

Eğer yakın çevrenizde bu işle ilgilenen kurslar bulamazsanız, internet üzerinden bakabilirsiniz. Ayrıca, manzara fotoğrafçılarının tanışması; fotoğraflarını, fikirlerini ve ipuçlarını paylaşmaları için açılan mesaj gruplarıyla karşılaşabilirsiniz. Bu gruplara katılarak sorularınıza cevaplar alabilirsiniz. Ayrıca, sizden daha tecrübeli insanların çalışmaları görebilirsiniz. Onlardan ve onların fotoğraflarından da bilgiler edinebilirsiniz.

© cityuc.com

MANZARA FOTOĞRAFÇILIĞINDAN NASIL PARA KAZANILIR?


Eğer manzara fotoğrafçılığında kariyer yapmak istiyorsanız, yapmanız gereken ilk şey olabildiğince çok şey öğrenmek; kitaplar okumak, dersler almak, internet sitelerini takip etmek. Sonra uygulamalar yapmalı ve bir portföy oluşturmalısınız. Portföyünüz sık sık güncellenmeli ve en iyi fotoğraflarınız içermelidir. Daha sonra bu fotoğrafları yarışmalara ya da dergilere gönderebilirsiniz. Bunlar, hiçbir deneyiminiz yokken bir anda profesyonellik dünyasına adım atmanızı sağlayacaktır.

© Colin Hartness

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status