Son Yazılar

2 Ocak 2014 Perşembe

Bahçe Çiçeği Fotoğrafçılığı İpuçları


Dışarı çıkmak ve çekim yapmak için küçük fikirlere mi ihtiyacınız var? Eğer bahçesi olan bir evde yaşıyorsanız hemen dışarı çıkın ve bir ilham dünyasına adım atın. Kapınızın hemen arkasında çekilecek birçok şey var. Bu yazımızda harika ve eğlenceli bir fotoğrafçılığın anahtarlarını bulacaksınız ve bahçenizde dijital fotoğrafçılıkla yüzleşeceksiniz.



Bahçemde fotoğraf çekmekten her zaman keyif aldım ve bahçemde her zaman yeni nesneler ve fikirlerle karşılaştım. Ancak elbette, çoğunlukla bu yarışın kazananı inanılmaz renkleri ile çiçekler oldu. Bazı fikirlere birlikte göz atalım.

Fotoğraf: Debra Vanderlaan


1. FARKLI AÇILAR DENEYİN


Bir çiçek yatağının önünde sadece durup deklanşöre basarak harika bir çekim yakalamayı düşünmeyin. Bu böyle olmaz çünkü. Bunun yanında, çoğu amatör fotoğrafçı böyle yapar ve bu genellikle harika görüntüler ortaya çıkarmaz. Çekiminizi yapmadan önce düşünün. Etrafta biraz gezin ve bu sefer kafanız yerine ayaklarınızı hareket ettirin. Çevrenizde bir engel varsa ya onu ortadan kaldırın ya da onun üstüne çıkın. Bu, çekimi yapabilmek için sizin işiniz. Farklı açılarla çektiğiniz fotoğraflardaki harika etkiyi görünce bunun bağımlısı olacaksınız.

2. GERÇEKTEN YERE YAKLAŞIN


Eğer daha önce yüz üstü ya da sırt üstü yatarak hiç fotoğraf çekmediyseniz bunu denemenin tam sırası. Eğer kendi bahçenizde çekim yapacaksanız bu herhangi bir sıkıntı da oluşturmayacaktır. Dijital fotoğrafçılığı öğrenmek için ideal bir yer. Yere yaklaşarak çekim yapmayı denemeniz nadiren kullanılan bir açıyı keşfetmenizi sağlar. Halka açık bir yerde sırt üstü ya da yüz üstü yatarak fotoğraf çeken kaç kişi ile karşılaşabilirsiniz ki? Bu, belki de, utanç verici teknikle yapılan çekimlerdeki harikalığı görürseniz, bunu her zaman yapmak istersiniz. Ben halka açık yerlerde bu gibi çekimleri yaparken hala biraz utanırım.

Fotoğraf: Pavline Jane

3. GÖKYÜZÜNE ULAŞIN


Bir ağaca tırmanarak yükseklere erişin ya da çekiminizi yapmadan önce ellerinizi yükseltin. Bunu yapmanız bakış açınızı tamamen değiştirecektir. Bu şekilde bir çekimi geniş açı ya da yakınlaştırma yaparak kullanabilirsiniz. Her iki şekilde de benzersiz bir çekim yapmış olursunuz. Bir sandalyenin üzerine ya da bir merdivene tırmanarak yaptığınız bir çekim bile fotoğraflarınıza farklı bir etki katacaktır. Burada önemli bir ipucu, kendi öz-farkındalığınızı ve her zaman nerede olduğunuzu bilin. Dijital fotoğrafçılığı öğrendiğinizde bir adım geri atmak istemeyceksiniz.




4. BAHAR TEMİZLİĞİ


Çekim yaptığınız yerde küçük bir bahar temizliği yapmaktan korkmayın. Yere düşen ölü yaprakları düzeltebilir ya da kaldırabilirsiniz. Bu düzenlemeyi yapmak ille de gereken bir şey olmasa bile bahçemizi düzenlerken zaten yapmamız gerekecekti. Rengarenk bir fotoğrafı koyu renklerle karartmaktan daha kötü bir şey yoktur. Hatta, bahçenizdeki bazı çiçekleri dik tutmak için küçük teller bile kullanabilirsiniz böylece çiçekler arka plana karşı ayakta kalacaktır.

Fotoğraf: aenimation


5. BİR ÜÇAYAK KULLANIN


Çiçek fotoğrafı çekmek istediğimiz zaman biliyoruz ki çiçeğe yakınlaştığımız zaman yakınlaştığımız zaman alan derinliği düşecek vee bu nedenle de daha uzun bir perde hızı kullanmamız gerekecek. Daha yavaş bir perde hızı kullandığımız zaman elimizin titremesi nedeniyle oluşacak sarsıntı da fotoğrafımızı bulanıklaştıracak. Bir üçayak kullanmanız elinizdeki titremeden meydana gelebilecek bulanıklığı önlemenin etkili bir yoludur.

Bahçenizde çiçek fotoğrafları çekmeniz dijital fotoğrafçılık söz konusu olduğunda özellikle ödüllendiricidir. Kuralları kırmaya hazır olun. Kim bili, belki de bu çarpıcı fotoğraflar çekebilmenize olanak sağlayacaktır. Eğer ilk çekiminizde başarılı olamazsanız, denemeye devam edin. Eski bir atasözü der ki, Pratik mükemmelleştirir. Mutlu çekimler.

© Wayne Turner

1 yorum :

  1. Merhabalar!

    Blogunuzu inceledim ve öcelikle çok tebrik ediyorum, çiçek ve bahçe bilginiz ve tercübeniz çok etkileyici. Fotoğraflarınız çok kaliteli bır deöğütlerinizden çok ilham çekilir. Sizin diskinizde kesinlikle daha çok fotoğraf ya da videolarınız var. Bu kadar güzel fotoğrafları ve değerli öğütleri paylaşacak blogcuları arıyoruz! Ücretsiz online disk www.kutucugum.com kullanın bugün! Servısımız bütün dosyalarınızı tek bir yerde çeşit arşivler halinde toplaması sağlıyor! Bizde Pinterest ya da Tweeterde olduğu gibi takipçi sistemimiz var. Dosya ekleme size birkaç saniyeden fazla almayacak. Limitsiz kendi albüm ya da arşiv oluşturup kendiniz için güvende tutun ve forum, blog, ya da facebook'ta paylaşın!

    Bir deneyiniz ne kadar kolay ve hızlıdır!
    Eğer sorunuz ya da yorumunuz varsa onlara bu emailla cevap vereceğim!

    Saygılar
    mehmet.kaya@kutucugum.com
    www.kutucugum.com

    YanıtlaSil

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status