Son Yazılar

3 Ocak 2014 Cuma

Hangi Kamera


Benim favori kameralarımın bir listesini vereceğim şimdi size - tabii ki hepsine sahip değilim (umarım bir gün sahip olabilirim!) fakat hepsini kullandım ve hepsini tavsiye ediyorum - burada yazılı olan bir cihaz almak istiyorsanız, tereddüt etmeyin, hepsinin harika olduğuna kefilim.



DSLR'LER


Full frame: bu grubun yeni bir serisi var. Çoğu teknoloji ile olduğu gibi, daha yeni üretilen kameralar genellikle en iyileri... çoğunlukla en azından. Canon ve Nikon'un ürettiği full frame kameralar mükemmel. Çarpıcı yüksek ISO gürültü kontrolü, harika görüntü kalitesi (elbette), ve full frame olmaları - lensinizi üretildiği odak uzaklığı ile kullanabileceksiniz. Nikon D4 ve Canon 5D Mark III full frame DSLR'ler için tavsiye edilir.

Crop Sensor: yine Canon ve Nikon - elbette ben bu ikisinin hayranıyım. Bu ikisinden herhangi birini rahatlıkla seçebilirim. Bu orta aralıklı crop sensor DSLR'ler harika - yüksek ISO performansları (1.6 crop sensor için), çok hızlı çekim hızları (özellikle Canon 7D), mükemmel yapıları ve çok makul fiyatları ile - eğer full frame bir kamera almayı şimdilik düşünmüyorsanız Canon 7D ve Nikon D7000 sizin için ideal.

LENSLER


Genellikle prime lensler kullanırım- daha az çarpıklık (ya da hiç), daha keskin, daha hızlı... neden zum lensler ile sıkıntı yaşayayım ki? Prime lensler, bana göre, daha iyi fotoğraflar çekmenize olanak sağlar... doğru kompozisyonu yakalayabilmeniz ve elle kırpmanıza olamak sağlarlar, ayakta ile olsanız... bu yardımcı olacaktır.

Nikon ya da Canon için hoş bir uzaklık mükemmel olurdu ve benim için ideal uzaklıklar 20mm, 28 mm, 35 mm, 50 mm ve 85 mm'dir. Eğer daha fazla /ya da az) lense ihtiyacınız varsa, özel amaçlı bir lens arıyorsunuz demektir ve benim yaptığımdan daha başka olarak neye ihtiyacınız olduğunu bilmeniz gerekir - her ne kadar ben bir geniş açılı ya da tele zum lens yerine prime lens tavsiye etmiş olsam da, eğer istiyorsanız bir tele ya da süper geniş açılı lens alabilirsiniz.

Eğer crop sensor bir kamera kullanıyorsanız, vizörden bakarken gördüğünüzü bilmek ve etkili odak uzaklığını almak için, odak uzaklığını 1.6 çarpanı ile çarpmalısınız.

Canon için tavsiye edebileceğim lensler:


EF-24mm f/1.4 L II USM (pahalı ancak kalite istiyorsanız kaçırmamalısınız)
* EF 50mm f/1.4 USM (süper lens - kullandığın en etkili 50mm)
* EF 85mm f/1.8 USM (parasına göre gerçekten harika bir lens)

Nikon için:


* AF-S 24mm f/1.4 G (bütün geniş açılı prime lensler gibi pahalı, ancak fantastik bir lens)
* AF-S 50mm f/1.4 G (50mm f/1.4 lensin Nikon versiyonu - harika)
* AF-S 85mm f/1.4 G (oldukça pahalı ancak buna sahip olduğunuz için kendinize teşekkür edeceksiniz)

Fakat standart zum yapan bir lens istiyorsanız Tamron 17-50 mm f/2.8, fiyatına göre fantastik bir lenstir ve Canon/Nikon bağları ile (sanırım diğer kameralar için de) gelir.




ÜÇÜNCÜ OLARAK KÜÇÜKLER


Kompakt DSLR, benzerleri... her ne kadar pek sık kullanmasam da bu biçimi seviyorum. Bu kameralar kompakt, harika görüntü kalitesinde çekim yapar ve iyi bir ISO performansları vardır... eğer boyutlar konusunda endişeleriniz varsa, bunlardan bir tanesine sahip olun. Eğer bugün bir tane satın alacak olsaydım, Panasonic Lumix DMC-GX1 modelini alırdım. Ayrıca Olympus OM-D E-M5 de satın almak isteyebileceğiniz bir diğeri. Bu yazıyı yazdığım sırada henüz bunlardan bir tane kullanmadım fakt gördüğüm kadarıyla bu kamera da fantastik.

TELEMETRELER


Tek kelime: Lecia. Evet, bu eski bir marka. Fakat iyi bir telemetre arıyorsanız Lecia'yı önermek zorundayım. Herhangi biri olabilir. Eğer dijital bir telemetre arıyorsanız Lecia M9 tek seçeneğiniz olmalı. Filmli mi arıyorsunuz? Antik M3'ten itibaren herhangi biri olabilir. M4... M5... M6... M7... Dediğim gibi, herhangi biri olabilir. İnanılmaz malzeme kalitesi, mekanizmaları, lenslerin optik kalitesi... inanılmaz derecede iyi görünüyor. Rakipsiz. Sadece bunu alın.

BASÇEK KAMERALAR


Bazı yeni nesil kameralar üretilse de (artık o kadar da yeni değil), çoğu mağazada kompakt kamera boyutlarında bulabileceğiniz türlerdir ve iyi bir görüntü kalitesi ve üstün bir kameranın manuel kontrollerine sahiptir. Bence Panasonic DMC-LX5 en iyisidir. Canon Powershopt S95 de harika... ayrıca hemen hemen aynı fiyata. Birkaç özelliğin olmaması ve zayıf güncelleme seviyesi ile birlikte Powershot 100'ü tavsiye etmiyorum - paranızı koruyun ve S95 alın.

FLAŞLAR


Dahili flaşlar gerçekten pek etkili çalışmıyor, eğer flaş fotoğrafçılığına ilgi duyuyorsanız kendinize harici bir flaş alın. Canon'un 430 EX Ili modeli başlangıç için harika ya da başlangıcınızı 580 EX II ile yapabilirsiniz. Nikon için SB700, SB900 ya da daha yeni olan SB910 denenebilir.

ÜÇAYAKLAR (TRİPOD)


Eğer yeni bir DSLR aldıysanız, ucuz bir üçayak olmayan bir üçayaktan iyidir diyebiliriz fakat gece/düşük ışık çekimlerinde ciddi iseniz iyi bir üçayak satın almalısınız. Manfrotto'yu ciddi bir şekilde öneririm çünkü üçayak ve başlıklarını birçok defa kullandım. Yanında 496RC2 başlıkla birlikte bir 190XProB, harika bir üçayak olacaktır. Gitzo modeli de harikadır ancak onların fiyatlarının biraz yüksek olduğunu düşünüyorum. Ciddiyseniz, Manfrotto alın.

FİLTRELER


Üçayaktan farklı olarak, ucuz bir filtre olmayan filtreden iyi değildir. Hiçbir şekilde. Ucuz bir filtre yüzlerce dolar ödediğiniz lenslerin önündeki adi bir cam parçası olarak kalacaktır. Bir filtre kullanmanız gerekiyorsa (koruyucu, UV, CPL, ND) iyi bir tanesi olsun. Ben B+W kullanırım. Muhtemelen en pahalı marka ama sebeplerim var. Kullanılan camlar o kadar kalitelidir ki neredeyse hiç lens haresine sebep olmuyor ve diğer filtrelerin neden olduğu çoğu optik sorunlara neden olmuyor ve temizlenmeleri kolay... ayrıca görüntü kalitenizi de etkilemiyorlar.

KAMERA ÇANTALARI


İyi bir kamera çantası çoğu zaman önemsenmez. Bütün kameralarınızı, ekipmanınızı rahatça taşıyabileceğiniz bir çanta işinize yarayacaktır. Lowepro Slingshot serisi benim favorimdir. Birkaç kamera gövdesini, birkaç lensi ve diğer bir sürü ekipmanı taşıyabilir. Ayrıca harika bir tasarımı var, sitesini ziyaret edin. Ayrıca, bütçenize göre bir sürü çeşitleri var. Yüksek kaliteleri nedeniyle bu çantalardan almanızı tavsiye ediyorum. Ayrıca, çantayı alırken AW ibaresi (All Weather - tüm Havalar) var mı yok mu kontrol edin - bu tüm hava koşullarında çantanızı ve içindekileri koryabilecek bir sistemin varlığını işaret etmektedir ve çoğu zaman sizi kurtaracaktır.

Evet, aklıma gelenler bunlar. Umarım yardımcı olur.

Ayrıca, Canon ve Nikon'a özelmiş gibi bir yazı hazırladığım için de özür diliyorum. Bunun sebebi bu markaları kullanmış olmam. Anlayacağınızı ümit ediyorum.

© Heshan Jayakody

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status