Son Yazılar

4 Ocak 2014 Cumartesi

Kaybolan Kameranızı Nasıl Bulabilirsiniz?


Hiç, bir dijital kamera gibi değerli bir eşyanızı kaybettiniz mi? Kaybedenler, eminim, uykusuz geceler geçirmiş ve kameralarını kimin çaldığını düşünüp durmuşlardır. Her ne kadar sadece 100 dolar bile olsa, manevi değeri çok fazla olabilir ve kaybettiğiniz zaman üzülmeniz normaldir.



Neyse ki, kolay ve hızlı bir yardıma ulaşabileceğimiz günlerdeyiz. Internet üzerinde, kaybolan ya da çalınan kameranızla ilgili yardım alabileceğiniz ücretsiz bir site (CameraTrace) bulunmakta. Bu site Flickr, Picturesocial, 500px gibi siteleri gelişmiş bir teknoloji ile tarar ve bu sitelere yüklenmiş olan fotoğraflarının EXIF bilgilerinden hareket ederek seri numaralarını çıkarır. Böylece, kamera sahibi, kamerasının çektiği fotoğrafları takip edebilecek. Eğer kameranız, GPS koordinatlarını da veriyorsa, fotoğrafların nerede çekildiğini de kolaylıkla bulabileceksiniz.


Kameranızı seri numarası ile takip etme konusunda iki seçeneğiniz var. Ücretsiz olan servisi seçebilir ya da 10$ gibi bir ücret ödeyerek kameranızı kayıt ettirebilirsiniz. Ücretsiz servisi kullananlar kameralarını geri alma konusunda hiçbir şansları olmadığını belirttiler. Kameranızı kayıt ettirmeniz için küçük bir bedel ödemeniz sizi incitmeyecektir.

Kameranızın izlenme süreci, girmiş olduğunuz seri numarasının son konum bilgilerine ulaşmakla başlayacaktır. Bu konum verileri, yakın zamanda yüklediğiniz fotoğraflara dayanmaktadır.

Diğer taraftan, kayıt yaptırırsanız, görüntü izleme teknolojisinden de faydalanacaksınız. Bu teknoloji, sizin kameranızla çekilmiş olan yeni fotoğrafları taramaktadır. Şu anda, CameraTrace veritabanında 11 milyondan fazla kamera bulunmaktadır.

Gelişmiş arama teknolojisine ek olarak, kameranıza çalındı ve bulundu  etiketi eklenecektir. Bu, yeniden kaybolduğunda ya da çalındığında yardımcı olacaktır. Bu etiket dayanıklı bir metalik malzemeden yapılmmıştır ve kameranızın üzerinde uzun süre kalacaktır. Etiketin detayları içinde özel bir web adresi ve bir kod bulunmaktadır.

Bu web hizmeti bir polis raporu hazırlanmasına da yardımcı olmaktadır. Polis ofisleri için bir rapor dosyalama sistemi de sunmaktadır. Gerekirse, polisle kayıp kameranız hakkında iletişime geçecektir.

Bir web aracı, bu sitenin etkili olduğunu da kanıtlamıştır. wired.com adlı internet sitesine göre, bir fotoğrafçı 9000$ değerindeki kamerasını, daha CameraTrace sitesi test yayınındayken bulmuştur.

Kameranızı kaybettiğiniz için üzülmenize gerek yoktur. Hemen bu gelişmiş teknolojiyi kullanın.

© Kalyan Kumar


2 yorum :

  1. yüksel bayar4 Ocak 2014 20:45

    Peki ya çalan kişi internete fotoğraf yüklemezse?

    YanıtlaSil
  2. Umalım ki yüklesin Yüksel Bey :)

    YanıtlaSil

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status