Son Yazılar

23 Nisan 2018 Pazartesi

Gökkuşağı Fotoğrafı Nasıl Çekilir — Temeller



Bir Gökkuşağı Fotoğraflamak, İhtiyaç Listesi:

* Üçayak – uzun perde hızları için sabitlik sağlar
* Polarize Filtre – Gökkuşağının canlılığını artırır
* Geniş Açılı Lens – Manzara ile gökkuşağı arkının tamamını nefes kesici şekilde çekme fırsatı verir
* Telefoto Lens – Gökkuşağı ile birlikte uzaktaki nesneleri çekme fırsatı verir
* Standart Lens – Ön planı, arka planı ve gökkuşağını sorunsuz bir şekilde çekme fırsatı verir




Adım Adım Gökkuşağı Nasıl Fotoğraflanır

1. Adım: Şansın Biraz da Olsa Yanınızda Olması Gerek

Ne yazık ki, bir gökkuşağının oluşması için gerekli olan koşullar nedeniyle, gerçekten doğru zamanda doğru yerde olmak gerekiyor (Nisan ayının yağmurlu doğası gereği daha şanslı olabilirsiniz). Bir yerde durmak ve gökkuşağının tepenizde belirmesini beklemek fantezi değil midir? Gökkuşağını ayrıca şehir merkezindeki çeşmeler ya da şelalelerin çevresi gibi su kaynaklarında da bulabilirsiniz.




2. Adım: Konumunu Doğru Belirlemek

Eğer bir gökkuşağı ile karşılaşırsanız, kendinizi doğru bir şekilde konumlandırın; mümkünse ilginç bir kaya oluşumu ya da bulabildiğiniz herhangi bir fotojenik nesneyi çerçevenize dahil edin. Yoksa, çekiminiz boş ve sıkıcı görünebilir. Daha fazla ilgi için, gökkuşağının toprakla birleştiği noktaya hareket edin, böylelikle gözü istediğiniz şekilde yönlendirebilirsiniz.

Derin gölgeler ve uzun yollar gibi yönelen hatlar fotoğrafınıza ilgiyi çekecektir. Bunu yapmak istediğinizde küçük bir diyafram kullanın, böylelikle gökkuşağı da odakta olacaktır. Ayrıca, gökkuşakları hızlı bir şekilde ortadan kaybolacağı için hızlı bir şekilde çalışmanız gerekecektir.

3. Adım: Ölçümü Aydınlık Noktalardan Yapmak

Gökkuşağı oluşumu için her zamankinden daha fazla nem ve güneş ışığı gerekli olduğu için çekimlerinizin arka planında yağmur yüklü bulutların bulunması kaçınılmazdır, ancak bu fırtına bulutlarının karanlık renkleri gökkuşağının canlılığını artırarak renklerin göze çarpmasını sağlayacağı için kötü bir şey olarak görülmemelidir. Sadece, ölçüm yaparken gökyüzünün karanlık noktalarından ölçüm yapmayın, çünkü bunu yaparsanız, gökkuşağı canlılığını yitirebilir.

Eğer gökkuşağını yakalarsanız, gökkuşağının hangi açıdan en canlı görünüme sahip olacağını değerlendirmek için biraz zaman harcayın.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status