Son Yazılar

23 Nisan 2018 Pazartesi

İskele Fotoğrafçılığı İçin İpuçları




İskele fotoğrafları çekerken, geniş açılı lensler, günün hangi saatinde olduğunuza bağlı olarak plaj, deniz ve iskelenin yanı sıra ilginç gün batımı ya da  gün doğumu fotoğrafları çekimi için de son derece kullanışlı olacaktır. Yakın çekim hatta makro lensler ise ahşap üzerindeki dokuların ve detayların çekimleri için size fayda sağlayacaktır. Üçayak taşımayı unutmamalı ve parlamaları azaltmak ve doygunluğu artırmak için bir polarize filtre taşımalısınız. Bu, bulutlu günlerde çekim yapamayacağınız anlamına gelmez, aksine, plaj manzarasının arka planında yer alan yağmur bulutları fotoğrafınıza ruh katar ve iskeleleri farklı bir duygu ile hissetmenizi sağlar.





Plajdan çekim yapmak gün doğumu ve gün batımında özellikle çok daha çarpıcı görüntülerle sonuçlanan çekimler elde etmenizi sağlar. Daha etkili bir atmosfer için, denizin hareketini bulanıklaştırmak için yavaş bir perde hızı kullanmayı deneyin.


Turistler iskeleye gelmeden çekime başlamış olmak için sabahın erken saatlerinde yola çıkın ve boş iskeleden deniz doğru çekim yapın. Sahil beldesinin kalabalıklığını vurgulamak istiyorsanız, iskelenin üstünde ya da çevresindeki insanların hareketini bulanıklaştırmak için yavaş bir perde hızı kullanmayı deneyin.



Bunu yaparken, güvenli ise, iskelenin altında bir yürüyüşe çıkın, çünkü insanların çoğu iskelenin üzerinden çekim yaparken, iskelenin altında çoğu kimsenin fark etmediği bir simetrik yapı ile karşılaşırsınız. Denize daha yakın olan sütunların çoğu ilgi çekici gelgit desenleri, deniz yosunu ve diğer ilgi çekici detayları barındıracaktır. Sadece iskelenin her bir noktasını kontrol edin ve ekipmanınızın zarar görmesini engellemek için denize göz atın.


İlgi çekici açılardan iskele fotoğrafları çektiğinizde, ahşap kalıpların desenleri, çivilerdeki paslanmalar ve parmaklıklar üzerindeki boyalar, Photoshop'ta harmanlandığında mükemmel doku çekimi örnekleri sunacaktır.


Son olarak, güneş battığında hala sahilde duruyorsanız, iskelenin silüetini çekebilirsiniz. Beklediğiniz etkiyi elde etmek için iskelenin kendisinden ziyade parlak gökyüzüne pozlama yapmayı unutmayın.


Eve geri döndüğünüzde tüm ekipmanınızdaki kum, deniz tuzu vb. unsurlardan arındırmak için temizlemeyi unutmayın ve temizledikten sonra ekipmanınızın kurumasını bekleyin.

© ePHOTOzine

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status