Son Yazılar

16 Kasım 2014 Pazar

Harika Kış Fotoğrafları Çekmek İçin İpuçları


Harika kış fotoğrafları çekmek için yola çıktığınızda aşağıdaki ipuçlarını hatırlayın:




Fotoğraf: Optimism

1. PLANLAMA

Birçok amatör fotoğrafçı, dondurucu bir günün sabahında uyanır ve cesurca bir karar vererek, kış fotoğrafları çekmeye karar verir. İlk hata, sıradan olmaktır.

Hazırlık yapmak, iyi bir kış fotoğrafı çekmenin anahtarıdır. Tüm ekipmanınız ve kişisel ihtiyaçlarınız bir gün öncesinden hazır olmalıdır. Bütün ekipmanınızı çantaya koyun, sizi sıcak tutacak kıyafetleri seçin ve belki sıcak bir içecek için yanınızda termos bulundurun. Yola çıkmadan önce hedefinizi bildiğinizden emin olun ve uygun giysileri giyip giymediğinizi kontrol edin. Titreyerek ve üşüyerek geçirdiğiniz zamanda iyi bir fotoğraf çekmekte zorlanacağınızı unutmayın.

2. ZAMANLAMA


En iyi kış fotoğrafları erken saatlerde çekilirler. Kar daha taze bir konumda ve ışık en uygun koşullarından birinde olacaktır. Bu sakin ayarlar daha iyi bir şekilde konsantre olmanızı sağlayacak ve bir battaniye görünümünde kar manzaraları çekebilmenize olanak sağlayacaktır. Günün erken saatleri, yaban hayatını fotoğraflamak için de iyi bir fırsat olacaktır. Dikkat etmeniz gereken nokta ise aceleci davranarak insanları rahatsız etmemenizdir. Aşırı pozlama, kış fotoğrafçılığındaki en önemli problemdir. Kameranızı diyafram öncelikli moda alın ve fotoğraflarınızın kış körlüğü ile baş edip edemediğinizi sürekli olarak kontrol edin. Sabah güneşi sizi ve fotoğraflarınızı kör edecek şekilde tepenizde olmayacaktır.






3. AYARLAMALAR


Kış fotoğrafçılığının arka planında çok karmaşık konular yer almaz. Çekimden önce etrafınızı dikkatlice gözleyin; yapraklar, elektrik hatlarını, binaları ya da kuleleri görünmez kılmak için orada değildir. Çoğu kış fotoğrafı sakin bir görünümde olur, siz de bu şekilde yapın. Kış fotoğrafları harika kontrastlar verebilir. Karlı bir tarlanın fotoğrafı, siz o fotoğrafı çekene kadar size güzel görünmeyebilir, ta ki siz o fotoğrafı çekene kadar. Fotoğrafınızdaki kontrastı (karşıtlığı) artıracak nesneler (ağaçlar, nehirler, binalar, kayalar vb.) bulun.

Fotoğraf: Winter Day

4. EKİPMAN GÜVENLİĞİ


Genel olarak değişik hava sıcaklıkları kameranızı etkilemez çünkü yeni nesil kameralar farklı sıcaklık değerlerinde çalışabilmeleri için tasarlanmıştır. Yine de siz, kameranıza göz kulak olun. Kar nedeniyle oluşabilecek olan nem gezinizi berbat edebilir. Yanınızda taşıdığınız diğer lensleri, pilleri vb. değiştirirken ise azami özen gösterin.

Eğer iyi bir şekilde plan yaparsanız, yeterince dikkatli davranırsanız, başarmak için çalışmışsanız ve doğru yerde doğru zamanda bulunduysanız, harika manzara fotoğrafları çekebilirsiniz. Gelecek geziniz için bu ipuçlarını aklınızda tutun.

© Colin McDonald

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status