Son Yazılar

11 Temmuz 2015 Cumartesi

Bir Fotoğrafçı Olarak Dikkat Etmeniz Gereken Hayati 5 Konu


Fotoğrafçılık, birçok insanda yatkınlık derecesinde bulunan bir sanattır. Bu sanat formu ortaya çıktıktan sonra, insanlar bunu bir hobi olarak sürekli kullanmaya başlamıştır. Ancak zaman ilerledikçe, başarılı olmaktan ve profesyonel olmaktan daha da ötesini gerektirir olmuştur. Diğer sanat dallarında olduğuna benzer şekilde, fotoğrafçılık bir gecede kazanılmaz. Eğer bu alanda başarılı olmak istiyorsanız, sabırlı olmalı ve kendinizi sürekli bir şekilde geliştirmelisiniz.



Herkesin, çevresince iyi bilinen bir fotoğrafçı olmak gibi hayalleri vardı fakat pek azının büyük bir sanatçı olmak için yeteneği vardır. Eğer yeteri derecede yeteneğe sahip değilseniz, büyük ölçüde kendinize olan özgüveninizi kaybetmeye başlayabilirsiniz. Ancak, gerektiği kadar kararlılık ve özveri ile birlikte, profesyonel kalitede fotoğrafları siz de çekebilirsiniz. Fotoğrafçılık dünyasına tam olarak adımınızı atmadan önce, oldukça önemli olan bazı konuları bilmeniz gerekmektedir.

Fotoğraf: Mitchell Kanashkevich





1. POZLAMA 


Bu, fotoğrafçılığın en temel ögelerinden birisidir. Fotoğrafınızda ne kadar ışık kullanacağınız nasıl bir fotoğraf elde edeceğiniz konusunda hayati öneme sahip. Çarpıcı fotoğraflar elde etmek için fotoğraflarınızın aşırı ya da yetersiz pozlanmamış olması; tam bir dengede bulunması gerekmektedir.

Fotoğraf: Mitchell Kanashkevich

2. RENK


Fotoğraflarınızdaki ruh, renklere bağlıdır. Farklı tonda renkler kullanmanız farklı duyguları sunmanıza yardımcı olacaktır. Bu nedenle hangi şartlarda rengarenk, hangi durumlarda sade renkler kullanacağınıza karar vermelisiniz.

Fotoğraf: Mitchell Kanashkevich

3. ÖYKÜ


Bütün fotoğraflarınız, fotoğrafınız ne hakkında ise o konu hakkında bir öykü anlatmalıdır. Sıradan bir durum karşısında bir profesyonel fotoğrafçı nasıl farklı şeyler düşünüp onu fotoğrafına yansıtmayı başarabiliyorsa, siz de aynı şekilde bulunduğunuz durumdan bir öykü çıkarıp bunu izleyicilerinize sunabilmelisiniz.

Fotoğraf: Mitchell Kanashkevich


4. KOMPOZİSYON


Bazı durumlarda, fotoğrafınızdaki bir kişi ya da nesneyi ön plana çıkarmak isteyebilirsiniz, bunu ne şekilde yapabileceğinizi bilmeli ve karşınızdaki izleyicilerin dikkatini o yöne çekecek teknikleri uygulayabilmelisiniz. Bir kalabalık içinde sıradan bir insana dikkati çekmek istiyorsanız, kompozisyon konusundaki becerilere sahip olmanız gerekmektedir.

Fotoğraf: Mitchell Kanashkevich

5. DENGE


Etkili fotoğraflar çekebilmek için, yukarıda bahsedilen dört maddeyi dengeli bir şekilde işleyebilmelisiniz. Profesyonel kalitede fotoğraflar çekebilmek, fotoğrafçılıktaki bütün elemanları dengeli bir şekilde kullanmak demektir. Zaman içinde bunu otomatik bir hale getirmelisiniz.

Fotoğrafçılıkta uzmanlaşmak zordur fakat yeteri kadar sabır size başarı şansı verecektir; böylece nefes kesici fotoğrafları siz de çekebileceksiniz. Başarılı fotoğrafçıları takip etmek, onların kullandığı teknikleri anlamaya çalışmak size fayda sağlayacaktır. Onların fotoğraflarını inceleyerek ve bu teknikleri kendi fotoğraflarınızda uygulayarak başarıya giden yolda ilerlemeye başlamış olacaksınız.

© Dylan Flint

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status