Son Yazılar

11 Haziran 2016 Cumartesi

5 Basit İpucu İle Muhteşem Manzara Fotoğrafları


© Rebecca Greig

Çapraz Çizgileri Kullanın


Çapraz çizgiler, izleyicilerin dikkatini çekmek için harika bir yoldur. Bu, manzaranız içindeki çitler, nehirler, yollar, bir yer şekili kıvrımı gibi, herhangi bir şey olabilir.





Fotoğrafı Çevçeveleyin


İzleyicilerin dikkatini belirli bir konuya çekmek için harika bir yoldur. Ağaç dalları ya da kaya kemerleri gibi varlıkları araştırın ve bunları fotoğrafınıza derinlik hissi vermesi için kullanın.

© Rebecca Greig

Yönelen Hatlar


Yönelen hatlar, izleyicilerin dikkatini belirli bir yöne çekebilirler. En sık kullanılan örnekler nehirler ve yollardır, ancak siz dalgalar ya da kaya oluşumları gibi varlıkları da kullanabilirsiniz.

Üçler Kuralı


Bir klişe olacak ancak, dengeli kompozisyonlar oluşturmanın en etkili yollarından birisi de Üçler Kuralı'dır. Ekranınızdaki kılavuz çizgileri kullanarak nesneleri ilgi noktalarına yerleştirin.

© Rebecca Greig

Yüksekliğinizi Değiştirin


Çoğu fotoğraf standart yükseklikten çekilir ancak alışılageldik açıların dışından çekilen fotoğraflar çok daha etkili olmaktadır. Kamerayı sağlam bir şekilde sabitleyin veya üçayağınızı yer seviyesinde kurun.

© Rebecca Greig

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status