Son Yazılar

15 Ekim 2016 Cumartesi

Akıllı Telefonlar İle Daha İyi Fotoğraflar Çekebilmek İçin 5 İpucu


Fotoğrafçılık, videografi derken günümüzde akıllı telefon fotoğrafçılığı da yaygın bir hale gelmiştir. DSLRlere kıyasla, akıllı telefonlar küçüktür ve her yere kolaylıkla taşınabilmektedir. Akıllı telefonlarımızı her yer rahatlıkla taşıma imkanına sahibiz. Bu, iPhone, Android ya da Windows sistemleri kullanan bir telefon olabilir, günümüzde üretilen birçok telefon kaliteli bir kamera içermekte ve kaliteli fotoğraflar çekebilmemize olanak sağlamaktadır. Kim bir akıllı telefonun benzersiz fotoğraflar çekemeyeceğini iddia edebilir ki?



Fotoğraf: Fatma M.
Bugün, akıllı telefon fotoğrafçılığı hakkında birkaç ipucundan bahsedeceğim.

1. Fotoğraflarınızı Basit Tutun

Sadelik, en yüksek gelişmişlik düzeyidir. — Leonardo da Vinci
Arka planda çok fazla ögeye yer vererek fotoğrafınızın karmaşık bir hal almasına neden olmayın. Sadelik kilit rol oynamaktadır. Basit tutun. Ekrandan bakarak dikkat dağıtıcı nesnelere dikkat edin. Nihayetinde, fotoğraflarınızın ne kadar ileri bir düzeye çıktığını fark edebilirsiniz.

Fotoğraf: Davidag

2. Bir Tema Oluşturun

İnsanların sürekli olarak şöyle dediğini duyarsınız: "Bir fotoğraf binlerce kelimeye bedeldir." Her fotoğraf bir hikaye anlatır. Sizin fotoğrafınızın hikayesi nedir?

Fotoğraf: Michael Koralewski


3. Farklı Perspektifler Kullanın

Aynı şeyi farklı zamanlarda tekrar tekrar çekin! Farklı açılar kullanmayı deneyin; bu size farklı perspektifler verecektir. Yaratıcı olun! Farklı kompozisyonlar deneyin. Hem dikey hem de yatay olarak çekimler deneyin. Eve geri döndüğünüzde farklı duygulara sahip insanların fotoğraflarınızı nasıl değişik bir ruha bürüdüğünü görünce şaşıracaksınız. Aynı nesnenin farklı açılardan elde edilmiş çekimlerinden birisinin ödül-avcısı bir fotoğraf haline gelmesi sizi şaşırtmasın. Yaratıcılığınızın harekete geçmesine izin verin!

Fotoğraf: Geir Tønnessen

4. Kameranızdaki Zum Özelliğini Kullanmayın

Kameranızdaki yakınlaştırma özelliğini kullanmayın. Kameradaki dahili yakınlaştırma özelliği grenli ve piksel piksel görünen bir fotoğraf çekmenize neden olabilir — büyük olasılıkla bu şekilde çektiğiniz bir fotoğraf düşük kaliteli olacaktır. Bu nedenle, eğer bir yakın çekim fotoğrafı çekmek istiyorsanız, nesneye vücudunuzu yakınlaştırarak (yani adım atarak) çekim yapmanızı tavsiye ediyorum.

Fotoğraf: eagleleffi

5. Fotoğraflarınızı Paylaşın

Çektiğim bütün fotoğrafları Instagram'a yüklerim. Instagram'la ilgili iyi şeylerden birisi, fotoğraflarınızın üzerinde rötuş işlemleri gerçekleştirebilmenizdir. Filtrelerle oynayın.

Fotoğraf: Darren Shilson
Elbete, Instagram'daki düzenleme imkanları kısıtlıdır, sadece bazı özel düzenlemeleri gerçekleştirebilirsiniz. Bunun haricinde, diğer fotoğraf düzenleme programlarını da kullanabilme imkanınız vardır. Sıcaklık, parlaklık ve karşıtlık, ön plandaki nesneyi daha da öne çıkarmak için bulanıklık eklemek — bütün bunlar kolay bir şekilde uygulayabileceğiniz ayarlardır. Ve iyi bir nokta daha, eğer bu işlemler sırasında bir şeyler ters giderse, yaptığınız işlemleri geri alabilirsiniz. Birkaç tuşa basarak fotoğrafınızı benzersiz bir hale getirebilirsiniz.

Ne bekliyorsunuz? Akıllı telefonunuzu alın ve fotoğraf çekmeye başlayın! Her gün en az bir fotoğraf çekin! Unutmayın ki, daha fazla uygulama sizi mükemmelleştirecektir. Ve, deneyin en iyi öğretmendir.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status