Son Yazılar

12 Şubat 2017 Pazar

Akıllı Telefonunuzu Fotoğrafçılıkta Kullanmanın 8 Yolu


Yanınızda taşımanız gereken en faydalı kamera donanımı nedir? Fotoğrafçıların sorduğu en yaygın sorulardan birisi budur. Birçoğu bir üçayak veya belki bir objektif diyecek, ancak kaç kişi akıllı telefon cevap verebilir? Eminim ki pek az kişi.



Akıllı telefonların potansiyelini yıllar önce Japonya'ya yaptığım bir seyahat sırasında gördüm. Bir arkadaşım yeni bir iPod touch satın almıştı ve gittiğimiz her yeri anında arkadaşlarına bildiriyordu. Bu bende kalıcı bir izlenim yarattı ve benim de yeni bir iPod touch almam uzun sürmedi. Elbette, çok sayıda akıllı cihaz mevcuttur ve akıllı cihazlarınızı fotoğrafçılık için bir çok farklı şekilde kullanabilirsiniz.

Akıllı telefonlar, fotoğrafçılıkla ilgili birçok iş için mükemmeldir.

1 - Işıkla boyama için telefonunuzu kullanın

Bu, telefonunuzu fotoğrafçılık için kullanırken uygulayabileceğiniz gerçekten harika ve yaratıcı bir yöntem. Işıkla boyama için akıllı telefon kullanmak bu makalenin konusunu oluşturuyor.Akıllı telefonlar flaşları çevredeki nesneleri aydınlatmak için idealdir ve aynı zamanda istenilen bir yer de ışıkla boyanabilir.

Elbette, bu işi yapmak için, bir üçayak, karanlık bir oda ve uzun süre pozlama yapabilecek bir kameraya ihtiyacınız olacak. Akıllı telefonunuzun flaşına ek olarak, ışıkla boyama için telefonun ekranını da kullanabilirsiniz. Bunu yapmanın en basit yolu bir el feneri uygulaması indirmektir. Şimdi, ışıkla boyama yapacağınız fotoğrafı dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz! Arka plan rengini seçtikten sonra, karanlık bir alanda hafif bir desen boyamak için bunu kullanın.

Bu fotoğraf bir DSLR ile çekildi ancak ışıkla boyama bir iPhone 4 ile yapıldı.

2 - Fotoğrafçılık uygulamaları indirin

Fotoğrafçılığınıza yardımcı olacak birçok indirilebilir uygulama var. Tabletlerde de bu uygulamalar mevcuttur ancak bir akıllı telefonun taşınması daha kolay olabilir. İşte, fotoğrafçılıkla ilgili, kullanabileceğiniz seçkin uygulamalardan bazıları:

  1. Suncalc (iOS) (Android) - Bu uygulama, güneşin yönünü ve bunun yıl boyunca nasıl değiştiğini gösterir. Bu, bir fotoğraf planlarken son derece önemli bir bilgidir.
  2. Easy release  (iOS) (Android) - Çekimlerinizi hareket halindeyken depolayın. Bu uygulama Getty resimleri gibi büyük fotoğraf siteleri tarafından desteklenmektedir.
  3. Weather underground (iOS) (Android) - Bu veya herhangi diğer hava durumu uygulaması saatlik hava durumu hakkında bilgi sağlar. Fotoğraf çekmek istediğiniz günü planlarken havanın nasıl olacağını bilmek önemlidir.
  4. Pocket light meter (iOS) (Android) - Özellikle harici flaş kullanıyorsanız, bunu kullanmak her zaman yararlıdır.
  5. Simple DoF calculator (iOS) (Android) - Cep telefonunuzda alan derinliğini hesaplayan bir program bulundurmak her zaman faydalıdır.
  6. My Tide Times (iOS) (Android) - Bir sahil kasabasına yolculuk yapmayı planlıyorsanız, olmazsa olmaz bir programdır. Gelgit zamanlarını gösterir.

3 - Bir yeri asla unutmayınız

Bir iPhone ile çekilen bu fotoğraf, aynı yere daha sonra tekrar dönme amacı ile coğrafi etiketleme yöntemi ile çekildi.
Konum tarama, bir fotoğrafçı olarak yapabileceğiniz en önemli şeylerden biridir. Bu, ister portre, ister manzara fotoğrafçısı olun, iyi bir uygulamadır. Bir yere gitmek, bir zorunluluktur. Konumları hatırlamanın her zaman kolay olmadığı, özellikle seyahat ettiğiniz için bölgenin size yabancı olması durumunda. Neyse ki akıllı telefonunuzla gelen veya bunlara indirdiğiniz harita uygulamaları size yardımcı olacaktır. Konumlarınızı kaydetmek için birkaç seçeneğiniz var.

Yer İşaretleri Koymak - Daha sonra tekrar gelmek istediğiniz bir yerde iseniz, geçerli konumunuza bir yer işareti koyun ve orada ne bulacağınızla ilgili kendiniz bir not bırakın.
Fotoğraf Çekmek - Akıllı telefonunuzla çekilmiş fotoğraflarınıza coğrafi etiketleme yapılabilir, böylece bunu, yeri hatırlamak ve orada neyin çekileceğini öğrenmek için kullanabilirsiniz. Bunu yaparken, kamera uygulaması için konum servislerinin açık olduğunu kontrol etmeyi unutmayın.

Bu müzik grubunun çekim yapacağı yer daha önce araştırılmıştı (yukarıdaki fotoğraf).

4 - Fotoğraflarınızı insanlarla sosyal medya aracılığı ile paylaşın

Çektiğiniz fotoğrafların en iyilerini paylaşmak her zaman iyi bir fikirdir, kimin gelecekte bir müşteri olabileceğini asla bilemezsiniz. Telefonunuzu diğer insanlarla iletişim kurmak için izin verdiği için, fotoğrafçılıkta da telefonları kullanmak iyi bir fikirdir. Birçok insanın akıllı telefon kullandığını göz önünde bulundurmalı, diğer insanların çektiği fotoğrafları incelemeye de hazırlıklı olmalısınız.


Tabii ki, sosyal medya büyük bir oyuncu ve sonuç olarak coğrafi bölgenizden ayrılmak daha kolaydır. En iyi fotoğraflarınızı Instagram, Facebook ve 500px gibi sitelere koyabilirsiniz. Bu siteler kendinizi bir fotoğrafçı olarak tanımanızın önemli bir parçasıdır ve akıllı telefonlarınız bu sistemin tam olarak merkezinde yer almaktadır.

Fotoğraflarınızı sosyal medya hesaplarına yükleyerek çok hızlı bir şekilde çok fazla kişiye ulaşabilirsiniz.

5 - Harici flaş yoksa, sorun değil!

Fotoğrafçılık, ışığı kontrol etmekle ilgilidir; dahili ya da harici flaş da bunu yapmak için harika bir araçtır. Flaşın alternatifi, düşük ışık altında akıllı telefonlarınızdır. Bunun nedeni, telefonunuzdaki flaşı kısa bir süreliğine de olsa ışık kaynağı olarak kullanabilmenizdir.

Bunu yapmak istemezseniz, ISO'yu yükseltmeniz veya geniş diyafram ile çekmeniz gerekecektir. Birden fazla akıllı telefonun kullanmak size daha fazla seçenek sunacaktır. Bir tanesini yardımcı ışık kaynağı olarak kullanmaya ne dersiniz?

Akıllı telefonlar, aydınlatma için etkili bir araçtır.

6 - Kamerayı fotoğrafçılık için kullanın! O sizin ikinci kameranızdır!

İkinci bir kameraya sahip olmak asla kötü bir fikir değildir ve ticari bir iş yapıyorsanız zorunludur. İkinci bir DSLR kamera gövdesi ağır olsa da taşımak zorundasınız ancak eğer kendi zevkiniz için fotoğraf çekiyorsanız gerçekten gerekli değildir. Kameralı bir telefona sahipseniz, ikinci bir kameranın yapabileceği birçok şeyi yapabilirsiniz demektir. Bir DSLR sahibi iseniz, bir akıllı telefonu ne için kullanasınız ki?

  • Eğlenceli çekimler: En büyük neden, kamera arkasındaki kişilerin sahne arkası fotoğraflarını çekmek olabilir.
  • Sahnenin arkasında: DSLR'niz ile yaptığınız çekim sürecini gösteren çekimler için kullanabilirsiniz.
  • İkincil çekimler: Ana kameranızla üçayak üzerinde bir fotoğraf çekerken, başka bir fotoğraf fırsatı da sunuyor. Ana kameranızı hareket ettirmek istemezsiniz, ancak bir akıllı telefon size bu fırsatı sunacaktır.
  • Daha az korkutucu: Sokak fotoğrafçılığında bir akıllı telefon daha küçüktür ayrıca korkutucu da değildir.
Akıllı telefon ile çekilen bu fotoğraf, ön plandaki çekimi gerçekleştiren kameraların nasıl bir süreçten geçtiğini gösteriyor.

7- Listeler yapın ve onları depolayın

İyi fotoğrafçılığın planlama ve kendiliğindenliğin bir araya gelmesi sonucu gerçekleştiği söylenir. Planlamaya giden birçok hazırlık vardır ve yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri bir liste yapmaktır. Akıllı telefonunuzdaki notlar uygulaması, fotoğraf için telefonlarınızı kullanmanın başka bir mükemmel yoludur.

Çekim öncesi listesini hazırlamak, çalışmalarınız için net bir odaklanma sağlar. Listeyi yanınıza almayla ilgili en harika şey, onu bir yerde saklayabilmenizdir. Sadece bir yere vardığınızda çekim ihtimali olduğunu düşüneceğiniz fotoğraflar olacaktır. Yeni fotoğraf fikirlerini listeye not edin ve gerekiyorsa yerini de coğrafi etiketleyin. Evernote, herhangi bir cihazda çalışan, ev bilgisayarınızla senkronize edilen ve bir web tarayıcısıyla istediğiniz yerde erişebilen harika bir uygulamadır.

Her zaman not alın. Unutmayın, "Söz uçar, yazı kalır".

8 - Telefonunuzu .... bir telefon olarak kullanın!

Yoğunluktan, cep telefonunuzun birincil işlevinin telefon olduğunu unutmayın! Bir işle uğraşırken, bu çok önemli bir şeydir. Web sitenizin, e-posta bilgilerinizin ve diğer tüm iletişim bilgilerinizin hepsinin telefonunuzda yer alıyor olması gerekmez. Gerçekleştirdiğiniz çekimler ticari olarak sizi de bir fotoğrafçı olarak geliştirecek, sizi sonuç vermeye itecektir. Bir fotoğrafçılık işiniz olmasa bile, fotoğrafçı arkadaşlarınızla iletişime geçmek için bile bir telefon harikadır! Her zaman arkadaşlarınızla buluşabilir, işbirliği yapabilir ve birbirinizden fikirler alabilirsiniz.

Kulağa garip gelebilir, ancak cep telefonlarınızı telefon görüşmeleri yapmak için de kullanabilirsiz.

Siz, akıllı telefonlarınızı fotoğrafçılıkta nasıl kullanıyorsunuz?

Günümüzün akıllı telefonlarının çeşitliliği, onların telefonlardan çok daha fazlası haline geldiği anlamına geliyor. Gördüğünüz gibi, fotoğrafınızı geliştirmek için telefonunuzu kullanmanın birçok yolu var, sizin neler yaptığınızı öğrenmek isterim

Burada bahsetmediğim, eklemek istediğiniz bir şey var mı? Bir telefonu her zaman yanınızda taşıyabilirsiniz, çünkü neredeyse hiç yer kaplamaz. Her zaman yanınızda bulundurabileceğiniz akıllı telefonlarınız ile çekim fırsatlarını kaçırmayın.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status