Son Yazılar

17 Nisan 2018 Salı

Natürmort Fotoğrafçılık Üzerine 35 Mükemmel Örnek


Natürmort (still life) fotoğrafçılıkta fotoğrafçı ışık, ruh ve kompozisyon üzerinde tam hakimiyet kurarak bir fotoğraf oluşturur. Çünkü fotoğrafçılar fotoğraf çekim sürecine doğrudan etki eder, natürmort fotoğraflar fotoğrafçının kendisinin tarzı ve yaratıcılığını yansıtır. Bu nedenle, natürmort fotoğrafçılıkta çalışma yapmak isteyen fotoğrafçılar benzersiz ve yaratıcı bir portfolyo sahibi olurlar. Natürmort fotoğrafçılıktaki sonsuz çekim olasılıkları göz korkutucu görünse bile, kesinlikle denemeye değer.



Natürmort Fotoğrafçılıkla İlgili Olarak Akılda Tutulması Gereken 7 Konu

Aşağıda, natürmort fotoğrafçılık çekimleri sırasında aklınızda tutmanız gereken 7 konuyu, devamında da natürmort fotoğrafçılık örneklerini bulabilirsiniz.

1. Fotoğrafı planlayın

Natürmort fotoğrafçılıkta iyi bir çekimi şans eseri elde edemezsiniz. Tüm sürecin kontrolünü elinizde tutmalısınız. Çekiminizi ne kadar iyi planlarsanız sonucunuz da o kadar iyi olur. Bu nedenle çekimden önce bir beyin fırtınası yapmak ve fikirleri nasıl uygulayacağınızı düşünmek için zaman ayırın. Bu listedeki diğer maddeleri okurken, bunları nasıl planlayabileceğinizi önceden düşünün.

2. Üçayaklar

Onları kullanın.

3. Kompozisyon

Natürmort fotoğrafçılıkta, etrafınızdaki nesnelerle ilgili çok daha fazla serbestliğe sahipsiniz. Bu, kompozisyon hakkında (onu sıkmadan ya da germeden) daha fazla oynama olanağına sahip olduğunuz anlamına gelmektedir. Kendinizi bir görsel oluşturan bir grafik tasarımcısı olarak düşünün. Bazı kompozisyonların diğerlerinden daha ilginç olduğunu fark edeceksiniz. Ayrıca, nesneler arasında farklı orantılı ilişkiler kurmayı da deneyebilirsiniz. Özen göstermeniz gereken bir konu, konunuzun çevresindeki alandır, negatif (beyaz) alan. Sadece negatif alanı artırarak (ya da azaltarak) çok daha iyi bir kompozisyon elde edebilirsiniz.

4. Işık

Fotoğrafçılığın diğer dallarında da olduğu gibi, natürmort fotoğrafçılıkta da ışık önemlidir. Çevre ile kesin bir kontrol kurduğunuz için, zayıf bir ışığın mazereti olamaz. Bir  diğer deyişle, natürmort çekiminizi mükemmel hale getirecek ışığı ortaya çıkarın. Doğal ışığa güveniyorsanız, en iyi zamanı bekleyin ya da ışığın mükemmel bir hale gelmesini bekleyin. Bir flaş kullanıyorsanız, ışığın dağılmasına özen gösterin, bir harici flaş ya da yansıtıcı kullanın. 

5. Arka plan

Arka planın da konunuz ile uyumlu olmasını istersiniz. Örneğin, arka planın odakta mı odak dışı mı olacağını düşünmelisiniz. Belki arka planda ilgi çekici bir desen vardır ya da sade bir arka plandır. Konunuzu ön plana çıkarak şekilde sade bir arka plan kullanmak isteyebilirsiniz. Eğer seçme şansınız varsa, aynı konu ile farklı arka planlarda çekimler yapabilirsiniz.

6. Dışarı çıkın

Natürmort fotoğrafçılıkta ev içinde kalmak zorunda değilsiniz. Açık havada da mükemmel natürmort konuları bulabilirsiniz: nehir boyunca akan yapraklar, sokak nesnelerinin harika örnekleri, sahildeki ilgi çekici bir kaya... Çekim çevresini kontrol etmek daha zor olabilir, ancak açık havada benzersiz konular ve arka planlar bulabilirsiniz.

7. Yaratıcı dehanızı ortaya çıkarın

Natürmort fotoğrafçılık (ve aynı zamanda konular) ile ilgili yapabilecekleriniz sınırsızdır. Bu nedenle, aklınıza ne geliyorsa, deneyin. Belki, karpuzlarla dolu bir küvetteki lastik ördekleri fotoğraflayan ilk kişi siz olacaksınız. Ayrıca, kendi mesajınızı da oluşturabilirsiniz. Natürmort resimler anlam ve sembollerle doludur, bunu fotoğrafçılığa aktararak siz de gerçekleştirebilirsiniz.

Natürmort Fotoğrafçılık Örnekleri

moe4268 — Untitled

Laurens Kaldeway — On the Table

Thomas Lieser — still life with easy chair and TELEV-KASTEN

Cat Girl 007 — Egg and Forks

Suzanne Cummings — Things Past

Igor Ferreira — Still Life

Suzanne Cummings — A Morning Place

Elena K. — B&W Bananas

Donnie Nunley — Purple Grapes

Yane Naumoski — Day 247: Hazelnuts




Alex Greenshpun — Catch Me If I Fall

Ale Quero Dodge — All Of The While I Never Knew

jordan parks — in a jar

Margarita K… — spring story…

CJ Schmit — Tools of the Trade

Igor Ferreira — Sun Glasses

Donnie Nunley — Garlic and Dust

Laurens Kaldeway — Kaleidoscope

Laurens Kaldeway — Colour Trio

^ Missi ^ — rrriiinnng…..

Laurens Kaldeway — [oil and water]

Laurens Kaldeway — Verdant

 ^ Missi ^ — Shell 1
^ Missi ^ — Shell 1

Raymond’s Glass Eye — Garden Fresh

Laurens Kaldeway — Trio

Laurens Kaldeway — Cup of Beans

Laurens Kaldeway — Green Beans

ruben alexander — ‎”Man shall not live by bread alone,….

Laurens Kaldeway — Coloured Pencils (ii)

ruben alexander — When People Throw Lemons at You, Make Lemonade!

James Drury — still life

Jeremy Lusk — The Leica

Alessandro Baffa — Morning Rituals

Ben Roffelsen — Urban Still Life (Cold Alley

Alex Greenshpun — Dancing in the Rain



Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status