Son Yazılar

23 Nisan 2018 Pazartesi

Tekne Fotoğrafçılığı İpuçları



Ekipman Önerileri

* Standart zum (35mm-80mm aralığı) – tüm tekneyi çekmek için yeterince geniş, detaylara yoğunlaşmak için yeterince uzun
* Uzun lens (80-200mm) – tekne üzerindeki detaylara yoğunlaşmak için
* Polarize filtre – sudaki yansımaları ortadan kaldırmak ve gökyüzünün doygunluğunu artırmak için
* Üçayak – ıslak kum gibi düz olmayan yüzeylerde ek destek için




Güneşli Bir Gün Seçin

Teknelerin yan yana dizili olduğu ve teknelerin gölgesinin mavi suda yansıdığı kartpostal gibi bir fotoğraf çekmek istiyorsanız, havada çok fazla esintinin olmadığı güneşli bir günde yola çıkmış olmanız gerekecektir. Renkleri doygun hale getirmek ve gökyüzünü vurgulamak için polarize filtre kullanın.


Gelgite Dikkat Edin

Limana ulaşmış ve suların çekildiğini görmüşseniz, sular geri gelene kadar balık tutmaya çıktığınızı düşünmeyin. Bunun yerine, çamura batmış olan tekneleri fotoğraflayın ve bunu yaparken de yönelen hatlar şeklinde tamamen görülebilir hale gelmiş olan halatlardan faydalanın. Halatın önünden arkasında kalan tekneye kadar her şeyi keskin tutmak için dar bir diyafram kullanın.




Sahneyi Doldurmayın

Limanlar birçok fotoğrafik potansiyeli içermektedir, ancak sahneyi çok yoğun olacak şekilde doldurmayın. Yapabiliyorsanız, bir tekneyi yalnız bir şekilde fotoğraflayarak fotoğrafın daha etkili olmasını sağlamaya çalışın, çünkü birden fazla tekne dikkati dağıtacaktır.


Daha İç Kısımlar

Sahilden uzakta, kanallarda, nehirlerde ve fotoğraf çekilmeyi bekleyen su alanlarında sizi bekleyen birçok tekne bulabilirsiniz. Kanallar yönelen hatlar oluşturarak kompozisyona yardımcı olacak, nehrin sarmal eğrileri izleyicilerde tekne ile birlikte yolculuk yapıyormuş izlenimi oluşturacaktır. Eğer altından bir teknenin geçtiği bir köprü fotoğrafı çekecek olursanız, köprünün tam altında ışık seviyesinde azalma meydana geleceği için pozlamayı sürekli olarak kontrol etmeli, az ya da aşırı pozlama riski meydana gelmeden pozlamayı telafi etmelisiniz. Mümkünse, noktasal ışık ölçümü yapmalı, ışık ölçümünü köprünün duvarlarından gerçekleştirmelisiniz.


Tekne ve Çevresindeki Çekim Fırsatları

Kanallarda bulunan mavnalar genellikle çok renklidir ve hızlıca fotoğrafını çekebileceğiniz çiçek saksıları ve diğer aksesuarlara sahiptir. Arka planı bulanıklaştırmak için geniş bir diyafram kullanın. Limandaki teknelere, botlara, cam simitlerine, balık ağlarına yoğunlaşmayı unutmayın.


Hareket

Hızı sevenler ve su sporları ile ilgilenenler için su kayağı, jet-ski ve diğer adrenalin salgılayıcı etkinlikler, diğer fotoğraf fırsatlarındandır.


Hızlı otomatik netleme özelliğine sahip bir kamera son derece keskin fotoğraflar çekmenize yardımcı olacaktır. Yine de, arka plana biraz olsun bulanıklık katmak, hareket hissinin verilmesini sağlayacaktır. Konu ile ilgili bilgi almak için Pan Tekniğinde Ustalaşmak İçin 6 İpucu adlı makaleye göz atabilir.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status