Son Yazılar

23 Mayıs 2018 Çarşamba

Kale Fotoğrafçılığı İpuçları


Kaleler gözde bir fotoğraf konusudur ve sayısız kez fotoğraflanmışlardır. Kale fotoğraflarınıza orijinal bir dokunuş için aşağıdaki ipuçlarını kullanabilirsiniz.



Kaleler çok güçlü, heybetli fotoğrafçılık konularını oluşturmaktadır. Bu devasa yapılar genellikle çarpıcı bir manzaraya sahiptirler ve detay ve karakter doludurlar. Aynı zamanda da, genellikle korkunç tarihleri nedeniyle, karanlık bir yanları da bulunur, ki bunu çekimlerinizin yararına olacak şekilde kullanabilirsiniz.

Ne yazık ki, bir kalenin etkileyici doğasını yakalamak her zaman kolay değildir. Onların büyüklüğünü etkileyici bir şekilde fotoğraflamakta zorlanabilir, daha önce yüzlerce kez gördüğünüz klişe kompozisyon tuzağının içine kolaylıkla düşebilirsiniz.

Ancak, kale fotoğrafçılığı sırasında daha fazla düşünerek eşsiz ve ilgi çekici sonuçlar elde edebilir, konunuzu yeni bir yolla sunabilir ya da gözden kaçması kolay detaylara odaklanabilirsiniz.

Çevresini Gösterin

Kaleler çok büyük, tasarruftan kaçınılmış binalardır ve bu ihtişam duygusu genellikle çevrelerine uzanır. Belki kaleniz bir tepenin üzerinden kilometrelerce uzağı gözetliyor, belki de etkileyici bir hendekle çevrilidir.


Kale fotoğrafları çekerken çevreyi de fotoğrafa katmak kaleye bir bağlam kazandırmanıza yardımcı olacak, izleyicilere alanın neye benzediği ile ilgili bir fikir verecek ve bir zamanlar orada yaşayan insanların yaşamlarını hayal etmelerini sağlayacaktır.

İlginç Detaylara Bakın

Kaleler kendi başlarına bile harika fotoğrafçılık konuları olan büyüleyici nesnelerle doludur.  Yaygın örnekler dekoratif çörtenler, karmaşık oymalar ve paslanmış toplardır.


Kale fotoğraflarınıza gerçek bir karakter etkileyeceğinden dolayı, bu ilginç özelliklere dikkat çekin. Her bir çekiminizin tüm yapıyı göstermesi gerektiğini düşünmeyin – bazen en iyi kale fotoğrafları ilgi çekici ve kolayca gözden kaçan bir ayrıntıyı göstermek için yakınlaştırılmış olanlardır.

Atmosferi Yakalayın

Gün doğumu ve gün batımı, kale fotoğrafçılığı için harika zamanlardır. Düşük, yönelmiş ışık kale duvarlarındaki ayrıntıları ayrıntıları ortaya çıkarır ve sahneye heyecan katar.




Sabahın erken saatleri, sisle çevrili bir kale fotoğrafı çekmek için harika bir zaman olabilir. Bu, ürkütücü, hayaletimsi bir his verecektir.

Simetriyi Kullanın

Simetrik bir kompozisyon, kaleler gibi binaları ön plana çıkarmak için ideal olarak uygun bir güç ve önem duygusu taşır.


Kaleler, simetrik bir kompozisyonu fotoğraflamak için fırsatlarla doludur – kemerler ve girişler benim favorimdir, çünkü izleyicileri diğer tarafta ne bulabileceklerini merak etmeye davet ederler.

Geniş Açılı Lens Kullanın

Kale fotoğrafçılığı için geniş açılı bir lens kullanımının iki önemli sebebi bulunmaktadır.

İlk olarak, tamamen pratik açısından bakarak, kulelerin tepelerini kesmek zorunda kalmadan büyük bir kaleyi fotoğrafa sığdırabilirsiniz.


İkinci olarak, yaratıcı bir bakış açısıyla, geniş açılı bir lens perspektifi çarpıtarak ve kalenin sert çizgilerini bükerek kaleye biraz çarpık, tekin olmayan bir görüntü kazandırabilecektir.

Yazımızı beğendiniz mi? Lütfen görüşlerinizi bizimle paylaşın!

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status